Dalmatino, povišću pritrujena?!

Imam udvarača iz Dalmacije. Možda nije svjestan da se žestoko pali na mene pošto me vrijeđa da sam punačka, saftna, mesna okruglica itd. Nema veze jer bar vi Dalmatinci znate talijanski i da je debela zapravo de bella odnosno poljudska lipotica. Lipša san od Ane Sasso ali ti tog nisi svjestan majmune jer nisi skinuo oćale.

Kad ti pape renta apartman i bude para, možda se i vidimo jer ziher ne mislim izlaziti s tobom na kavu nego se isprsi i vodi me na ilegalne kamenice i škarpine. Nakon tog užasa ću ispod stola izvaditi tirolsku salamu i pol bijelog kruha da ne hodam okolo kao gladna kuja. Pizdice u toću ćeš vidjeti samo na tanjuru jer ja sam za Dalmatince poput baruta suha ali ne i zapaljiva.

Moj je prvi muž Trogiranin i to je bila živa katastrofa. Mislim da smo opstali tih cca 2 godine zato što ja prvenstveno nisam dobru godinu razumjela što taj uopće govori. Dalmatince ne razumijem uopće. Primjer je pjesma Tedija Spalata "Dalmatino povišću pritrujena"- nažalost 85% ne razumijem uopće, slično kao da slušam mađarski. Kad sam lagano razumjela što moj muž uopće govori, ljubav je naglo nestala.

Jedna od većih trauma života u Dalmaciji mi je PITURA.
Dalmatinke su se kurile na suncu i to na način da se ne mažu SPF-om nego MASLINOVIM ULJEM da još jače zagore.
One su bile u stanju ležati ako treba cijeli dan radi piture. Ja sam svijetla i imam madeže, dermatologica mi je zabranila ići na jako sunce i moram se mazati SPF 50+. Na suncu mogu izdržati možda deset minuta a nakon toga dobijem neku vrstu proljeva i čak možda sinkope.
Ali one su toliko graktale "asti kaku pituru imaš" jedna drugoj i navele su me da se pokušam kao Ličanka uklopiti u đir.

Imitirala sam ih i pokušala sam stvarno ručati ribu. Nažalost nije mi bilo dobro automatski od gladi- već tu sam bila gotova, mrtva. Razmišljala sam cijelo vrijeme gdje ima za kupiti neki hambić ili išta a ne da se rušim u komu. Tako gladna od ribe (šta je to?) uzela sam jadna u plastičnu bočicu na špricanje... maslinovo ulje.

Tu sam večer završila na hitnoj da dobijem antibiotike jer su mi se stvorili mjehuri po cijeloj koži iz kojih je tekla vruća voda.
Jesam li dobila boju, nisam. Ali antibiotike jesam.

Za kraj da citiram Tedija Spalata:

Pudiraz u pizdu vukli tovari
Guštera žere, zmija si ćivrati
Konkula naški nateža kovo modi
požurna tim žurna ti pritrujena

Pra gekale žnjutim čavli punta s njim
Na bojda matina reba Tina drači
Konkavene čiču miča pasi
Ajudaj drito kaka lone
Dalmatino, povišću pritrujena

Intra dupra viceštili štuka
Roputar skiresi namrači
Ditinstvom gladnim pojist štuka, ali
Dalmatino, povišću pritrujena

Uredi zapis

22.05.2024. u 21:35   |   Editirano: 22.05.2024. u 22:00   |   Komentari: 45   |   Dodaj komentar

Rumi

"Nemoj se zadovoljiti pričama. Načinima na koji su se stvari odvijale za druge. Razvij svoj vlastiti mit.
Budi zahvalan za svakog koga sretneš, jer svatko je poslan kao vodič s one strane.
Tisuću polu-ljubavi mora biti odbačeno, kako bi se jedna cjelovita povela kući.

Ovo mjesto je san. Samo spavači ga smatraju stvarnim. Tada smrt dođe poput zore,
i ti se probudiš smijući se onome za što si mislio da je tvoja tuga.

Pleši, ako si sa sebe skinuo zavoje.
Usred borbe, pleši.
Pleši u svojoj krvi.
Pleši, kad si savršeno slobodan.

Hajd’mo pobjeći,
od svih pametnih ljudi,
koji stavljaju riječi u naša usta.
Hajd’mo samo reći
što naša srca žele.

Zaboravi sigurnost. Živi tamo gdje se bojiš živjeti”.

Uredi zapis

22.05.2024. u 19:50   |   Komentari: 9   |   Dodaj komentar

Spiza za prste polizat ka od cukra

Najveća greška je dati broj Dalmatincu s Iskrice.
U nadi da će neš postić, krene te daviti nekim receptima i ribetinama u šugu i toću. Najgore je kad se za dagnje izrazi PIZDICE. Mene to ne zanima i sve mi je užasno. Gle Splićo nakon toga bi morali otići u RIBOLU ili u KERUMA po bijeli kruh i tirolsku salamu da se bar nečeg najedemo. Užasna ti je spiza, ostaneš gladan i normalno da vas uhvati fjaka kad ste realno neuhranjeni od blitve. Može pojest ću al reci di ima kupit tirolske.

Uredi zapis

22.05.2024. u 17:31   |   Editirano: 22.05.2024. u 17:32   |   Komentari: 21   |   Dodaj komentar

Kritika pjesme JA SAM SAMO VAGABUNDO (Goran Karan)

Znači analizirat ćemo ovu gomilu govana:

Ti si nježan cvijet, ja sam vjetar ludi
I ne živim ja ko svi drugi ljudi
Ti si nježan cvijet, ali neću te ubrati ja
-----------Isuse Bože. Daj joj jednostavno reci da ti se ne sviđa jer ima male sise, veliku guzicu, jer si muška sponza, peder ili što god da je problem. Što se moraš predstavljati kao teška psihijatrija, odjebi je ko čovjek. Nećeš je ubrati, ma nemoj, šta se bojiš da će ti otpasti? Pa i gore si probao od te nesretnice koju odjebavaš. Zasad je sve jasno, Gorane, pročitan si ali idemo dalje.

Ako ranim te, nek mi nebo sudi
-------------Gorane, ne vjerujemo da bi je baš nešto ranio s tom sirotinjom, pa stoga vjerujemo da ti ni Nebo ne bi dalo neku tešku osudu. Ne opterećuj se time.

Ja ti sanjam let, bolje s drugim budi
------------Šta je Gorane, ne bi se zajebavao pa malu vodio za Valentinovo na krafne u Samobor, usrao si se što joj je rođendan uskoro pa odmah odjeb. Ne bi starcima na upoznavanje, želiš biti slobodni igrač preletač-niskojebač? Ovo je zbilja lejm ako je i od Dalmatinca spika.

Zato pusti me, neka boli, al' odlazim ja
------------Ode Goran! Neće platiti ženi ni piće, klošarska špreha iako se fura na latino lovera vidiš da je balkanska sirotinja. Kao full ga boli. Boli ga, da, ali ona stvar.

Ja sam samo vagabundo
Mene ljubit — to je ludo
-----------Znači to se kaže curo ja sam ti oženjen a ne ja sam samo vagabundo. Normalno da je luda ona koja ljubi budaletinu koja se predstavlja vagabundo. U Lici bi čim to zaustiš pobrao šamar, jebo takav sentiment.

Bijelo jedro nasred mora
Mene zove nova zora
-----------Ma daj Gorane ne seri, ovo je mučno.

Pod zvijezdama si zaspala
---------Daj nemoj srat da si je ostavio nasred šume sa šprehom "ja sam vagabundo čeka me bijelo jedro" i da je ženska morala spavati na ledini?

Ja sam samo vagabundo
Ti si mene sanjala (ow!)
-----------Ovo "ow!" nećemo čak ni komentirati nego ćemo potpuno zanemariti iako govori mnogo. Opet ponavljaš da si samo vagabundo mada za to postoji drugi izraz: emotivno nestabilni, nezreli klošar, latentni gay čak doma te čeka žena s oklagijom na vratima jesi li kupio sijalice a ti si se zajebavao i pokušavao umočiti drugdje. Kad je ova jadnica i nasjela, ti si se sjetio da si VAGABUNDO odnosno da će te razbit žena, pa si se usrao.
Zato je informiraš da si vagabundo,
odnosno uvjeravaš je (gaslightaš) da te čak sanjala, odnosno da ima šizu ili te ishalucinirala na psilocibinskim gljivama (OW!).

Nisko da niže ne može.
Gorane Karane, molim te, odjebi.
Žena se spasila.

Ocjena pjesme: 2/10

Uredi zapis

22.05.2024. u 15:00   |   Editirano: 22.05.2024. u 15:22   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

prrrrrd

skužaj priladila san se

Uredi zapis

22.05.2024. u 13:53   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

Muško maltretiranje na koje pristajem

Uredi zapis

22.05.2024. u 11:30   |   Editirano: 22.05.2024. u 11:33   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Dalmacija

Uredi zapis

22.05.2024. u 11:09   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

Smrt

Što mislite, gdje odu ljudi kad umru?
Je li to kraj svega...
Ima li nešto?
Kako se vi nosite s odlascima dragih ljudi?
Svaka misao dobrodošla.

Uredi zapis

21.05.2024. u 23:59   |   Komentari: 63   |   Dodaj komentar

Nadovezano na Donnin tekst

Naravno da ne želim zadirati ni u čija prava, ponajmanje ovo sa incestima, bolestima... ne. Izbor.

Reći ću samo moje iskustvo.
Prva trudnoća- skoro sve frendice vikale abortiraj, prvo faks završi. Završila faks s trbuhom do zuba, diplomu slavila s bebom u krilu.
Druga trudnoća- problemi s I. bili već donekle očiti, skoro sve frendice mi rekle abortiraj tim više što je trudnoća bila komplicirana, u biti horor koliko teška. Uopće ne kužim kako se uspio roditi, od prvog pregleda živi užas, u bolnici stalno, na porod pod rotirkama.

Danas imam njih dvojicu. Istina, nije idealno.
Kažem, nema tog za kaj bih ih dala.
Kaže frend- to govore emocije a realnost je ta da si ti mogla postići puno više, slaba ti karijera, iscjepkalo ti se sve, nemreš birati tipove. U biti si najebala da bi imala njih. Mogla si biti.... (i sad nabraja sve te pare, putovanja i savršenstva koja sam propustila).

Možda.
A možda sam mogla biti kao moja frendica koja je abortirala dva puta, da bi danas radila isto neku prosvjetnu žalost od posla na pol satnice, živjela s cuckom i navečer gledala Netflix u podstanarskoj gajbi jer princ nije došao (vidi, jedan od argumenata za abortus je bio - podstanari smo). Četrdeseta je tu. Ponekad izračuna koliko bi sad ti klinci imali godina, tad pregrizem jezik i kažem "ne idi tamo, daj ne seri".

Kak da ti kažem... svakom svoje pravo.
Ja sam iskoristila svoje da rodim, ma što drugi imali reći. Nije uvijek lako, pretežno je lijepo, ali uvijek mi je drago što su tu.

Uredi zapis

21.05.2024. u 23:05   |   Editirano: 21.05.2024. u 23:06   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar

Patoloski odnosi

Smrt strica je pokrenula neke telefonijade i tu se cujem s tom sestricnom u 2.koljenu koja mi je najbliza po godinama (generacija smo). Ima nas dodsta rodjaka ali su vecinom 15-tak g stariji od mene.

Ova i ja si nismo bas dobre iako smo cak u jednom periodu dok nije odustala i studirale na istom faksu. Iz nekog razloga jedna smo drugoj neskriveno iritantne. Na tim obiteljskim pizdarijama redovno je pokusavam izbjeci ali ide za mnom i podbada. Smatram je ekstremno glupom zenskom mada je na momente i volim. Nije losa, samo je tupa. Volim je ne sad ono baš... ali ne volim kad joj ne ide.

Muž alkoholičar. Ona (soc.radnica) pala na priču amor omnia vincit. Ok stara stvar.
Kuka.
Kažem- aman tuko, bit će ti ko meni, bježi.
Ne, ona njega voli.
On je duša samo ima problem.

Pitam je nazire li se rješenje ili je to njen mazohizam.
Ne nazire se rješenje.
A ostaješ?
Ostaje.
Onda si mazohist, i događa ti se pizdarija kakvu si želiš.

Ne, on DA NE PIJE to je to.
Ali pije, pa nije to?
B. ti si uvijek bila s takvim gadnim stavom.
T. ti si uvijek bila glupa ko tri kurca

I tako... kad smo se smirile rekla sam joj samo ovo.
Ako imaš kupus i mljeveno meso, zajebala si se ako želiš da ispadne baklava.
Ako želiš nauči na svojoj koži, ako želiš sjeti se mog života.
Ljubav nije abrakadabra.
Ljubav je samo proces u kojem ste zajedno, onakvi kakvi jeste. Eventualno će te povući na dno, već sad si sjebana.

Neće prestati piti zbog tebe, T.
Da je mislio zbog sebe, dosad bi prestao.
Sretno ti s alkosom, ja sam svog sa štrika skidala.
Ti bi od kupusa htjela baklavu.
Daj se dozovi svijesti.

Počela je urlati pa sam joj poklopila.
Pun kurac iluzija i debilki koje vjeruju da će ljubav pobijediti.
Ljubav ne pobjeđuje.
Pobjeđuju ljudi, s ljubavi ili bez.
Javi mi T. koliko ćeš mu puta popeglati košulje i popljugat, pa da on odjednom prestane biti ono što jest.

Haha... stupid bitch.

Uredi zapis

21.05.2024. u 19:18   |   Komentari: 15   |   Dodaj komentar

Pokoj ti duši

Dragi stric je danas preminuo.
Puno sam ga voljela.
Nije bio mlad, pa ipak, ta smrt nekako uvijek porazi.
Jer je nejasna, konačna i čovjek s njom ne zna da ga jebeš.

Uredi zapis

21.05.2024. u 18:02   |   Komentari: 6

Dalmatinac

Idemo na kamenice
A ne na kavu
Pape ti je renta apartman, bit će para, pa ne zovi na kavu ka zadnja štraca makar narivi bila 8e

Uredi zapis

21.05.2024. u 14:27   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Rendez-vous

Bio je jedan krasan deda na Jarunu mom kvartu.
Izlazio je, kao i ja, u birc Medeni.
To je birc prek puta moje zgrade i tam sam domaća. Obavezno svaki dan moram bar 1x u bertiju ili dobim slom pičke.
Kafana je moja sudbina ona me je sebi uzela
Kafana je moja istina mužu jedini.

Ispijajući uobičajenu kavu, jedan dan mi je uletio taj frend. 70tak godina.
Imao je problem neki možda neki oblik narkolepsije.
Priča pa odjednom na par sec zaspi.

Uglavnom on je bio razveden i tražio je ženu za RENDEZ. To mu je bio izraz za spoj, obarao me s nogu. Često bi se žalio da ga sve žene iskoriste za lovu a ne bude seksa. Bio je pun respekta da mu mogu biti kćerka i nije niš srao. Ali sam svaki dan pro bono odradila s njim seansu kao psiholog.

Najviše ga je mučilo jel peder pošto se s 35 jednom pijan seksao s prijateljem. Objasnila sam mu da je s njim sve u redu iako mislim da je full lud.

Meni je dao savjet da MICICU dajem samo onom koji se misli ženiti jer ja definitivno nisam kurva i to se vidi po mojoj KOŽI.
To sam zapamtila. Ne znam kaj je mislio ali sviđa mi se rečenica. Za imendan mi je kupio iz Milera bombonjeru Milka srce. Čim me vidio izašao je van u Miler i vratio se s time, što je bilo simpa jer je to činio mortus pijan i jedva se dogegao. Jako je štovao svetu Barbaru i pričao mi puno o njoj. Kad bi se nacvrcao znao bi imati tvrdnje da sam ja ona. Ja mu nisam proturječila oko toga.

Fali mi taj moj frend valjda je živ i nije ga tko opet naguzio.

------
Ovako moja beba daje puse Link

Uredi zapis

21.05.2024. u 10:39   |   Editirano: 21.05.2024. u 10:55   |   Komentari: 19   |   Dodaj komentar