Gotovo

Hvala vam svima.Nema me više.

Uredi zapis

14.03.2005. u 19:29   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

Zajedno

Učini mu se koji put da je mjesto rođenja izronio iz mora.I bez obzira na to gdje se nalazio, tu bi uvijek bio dom.Grubi kamen, gruba stopala.Tu je ta mala vala, smješak mu prođe licem dok je brojao bljeskove ispod površine.Bijela obala od rasutih ogrlica.Sjedne na sam početak vala i zabaci glavu gledajući u sunce.Djetinjstva su treptala pod obrvama i bilo je ugodno.Prva ljubav, mala plava Marina, prve modrice i izbijeni zub.Prva pjesma i prvo razočaranje.Sve prvo postalo je on sada.Namjesti se bolje, nalakti desnu ruku u zdrobljene školjke i ispruži noge.Dotakne ga pokret.Otvori oči, ali se ne pomakne, ostavi ribe da se naviknu na njega.Ovo nije riba.Na dugom vratu, s punašnih ramena, stoji glava.Bez sjete, radoznalo, gleda.Nabijene slane usne, boja tek nadolazi u njih kako je duže promatra.A negdje ispod površine, više nagoviještajući nego što se vide, grudi bijele i čvrste, kao štitovi.S dva slasna vrška.Od njih se i more i um pjene.Viri i gleda ga.I ne miče se.Ne boji.Naslonila glavu na njegovo stopalo i on je osjeti kao svoju.Kao da je došla iz njega.Nakon smrti, ponovno rođenje kroz bezdan.Dubina mu je vratila blago.Bez karti, bez suparnika.Privijala se uz njega.Mimo sunca bljesnu ljuske mjesto nogu.Hladna, a grije iznutra.Pljusak vala s jezom užitka.

Uredi zapis

14.03.2005. u 11:45   |   Komentari: 39   |   Dodaj komentar

Klopka

Zarobljen u sebi, ogledaš se na sve strane, nema izlaza.Samo neki mali prozori kroz koje možeš viriti.Kada su zavjese odmaknute.Ova kuća nije građena samo za vikende.

Uredi zapis

06.03.2005. u 17:00   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

Patuljci pojma nemaju

Danas sam se pomirila s riječima.Pušile smo lulu mira.Dugo.I uvlačile duboko.A znam da ne znaš koliko ja znam.I pitaš se.I sumnjaš.A ja se smiješim.I volim.

Uredi zapis

03.03.2005. u 10:34   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

Dahtala je kad je ušla u sobu

Znaš li onaj osjećaj kada ti trnci protrče tijelom, svi do jednoga u hihotu i vrisci, nagužvaju se oko tjemena, a mala brdašca na tvojoj koži podignu zastave?To se zove poticana stanogradnja.

Uredi zapis

28.02.2005. u 13:12   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

A gdje su bile zvijezde?

Mnoge će ti strasti obilježiti život, pokazivala je moja astralna karta.Štićenica silovitih i kratkotrajnih ljubavi.Niz imena povezanih poljupcima.Neki će biti trijezni, neki nježniji.Viši ili niži, smeđi ili crni, bit će ih svakakvih.A sve će ih određivati isto: muškost koja im nemirno poigrava među nogama.
Vjetrena, kolebljiva, mijenja raspoloženja.Lijepa je, ima male grudi.Vižljasta.Vjerna više nego što to izgleda.Potiskuje osjećaje.Voli glazbu, mimiku, film, akrobacije, strane riječi, od svakog jezika pomalo.Bez potrebe troši na sitnice.Ne vlada sobom.Imponira zanosom.
Mjesec u Strijelcu: duhovni i tjelesni nemir tjeraju je na lutanja, ima veliku potrebu za slobodom, strastvena.Merkur u Biku: indolentna, uči vizuelno.Venera u Blizancima: graciozno se izražava, rado flertuje.Mars u Lavu: centrirana energija, muški šarm, dramatizira.Jupiter u Biku: cijeni materijalne stvari i lagodan život, sklona dogmi.Saturn u Lavu: naizgled poštena.Uran u Škorpionu: ljubomorna.Neptun u Strijelcu: nema značenja.
Sunce u 8. polju: udovištvo.Mjesec u 2. polju: novčane fluktuacije.Merkur u 8. polju: spiritualnost, tuga.Venera u 8. polju: putenost koja škodi zdravlju, avanture, slatka prirodna smrt.Mars u 10. polju: skandali.Jupiter u 7. polju: popularna u javnosti.Saturn u 9. polju: nezgoda na putovanju morem.Uran u 1. polju: originalna, intuitivna, naprasita.Neptun u 2. polju: umjetničke strasti.Pluton u 12. polju: kompleks krivnje, mašta koja izaziva fatalne greške.
Sunce 135 ° Uran: individualistička, egocentrična, ekscentrična i nekonvencionalna priroda.Sunce 0 ° Venera: naglašava žensku stranu, sklonosti senzualnim zadovoljstvima, kreativne i umjetničke aktivnosti.Sunce 180 ° Mjesec: krize, odvajanja, prijelom starih veza, jačanje unutrašnje snage, ne može spavati ako je obasjava Mjesečeva svjetlost.Merkur 60 ° Saturn: putovanja u daleke zemlje.Saturn 90 ° Uran: ekscentrični ukusi, protivi se svim tradicijama i konvencijama, nagle promjene raspoloženja.Mars 120 ° Neptun: bolesna ljubav prema otrovima, neprirodna putenost, mašta o dalekim prostorima, nerazuman strah, perverzni ukus, demonska snaga nad drugim ljudima, brutalna umjetnica.Mars 90 ° Jupiter: pustolovka.Venera 60 ° Mars: jaka animalna priroda, ekstravagancija, prostitucija.Venera 30 ° Jupiter: teži sjaju, luksuzu i otmjenosti, fina i popularna.Venera 180 ° Neptun: ima čaroban utjecaj na muškarce, mistično je putena i egzotična.Mjesec 180 ° Venera: lakomislena, ne može biti sama, senzualna, voli ljepotu i umjetnost.Mjesec 210 ° Jupiter: aspekt anđela čuvara, sretna, vjerna, voljena, izrazito doplomatična, voli paradokse.Mjesec 0 ° Neptun: nesavjesna, cinična, intimna prevara, boravak u ludnici.
Hades u Biku: noćna ljepota, suzdržavanje, vizije, glazba, ekstaze, droge, more, noć, poezija, indolencija, čudna inspiracija, ljubavi bez svrhe, platonske ljubavi s kaotičnim krajem, trovanje same sebe, umjetnički misticizam, neprirodna putenost, goni na droge i piće, zapetljane odnose erosa, odvajanje, grijesi mladosti, erotski vezana mašta, neprirodne veze, dekadencija, razočaranje.
Križ smrti u 12. polju: smrt u ludnici.
Moći ćeš ih jako voljeti, ali ih nikada nećeš imati.Moći će te voljeti još više i nikada te neće imati.Daleke i nasmijane, neuhvatljive, razorne, ni zvijezde ni zemlja neće ostati iza njih.Tek sjećanje, nesigurno i samotno, na sretne trenutke, jedine važne i doista proživljene.
Dušo duše moje.

Uredi zapis

15.02.2005. u 12:17   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

Šibe od vjetra








Legla je kraj njega.Osjetio je miris konja u njezinoj kosi.Glas joj je bio raspucan i težak.Mrve sijena na obrazima.Grudi su joj se nadimale sutonom dok ju je grlio.Vruća stegna tek je naslućivao, ali znao je da će odgovoriti ako je dotakne.Uvijek je bila takva kada bi mu došla.Sva sjajna i nezasitna.A on ljubomoran na sve koji su je gledali dok je prašnjavila putem ne bi li što prije stigla.Može li ovakva žena biti samo njegova?Može li ovakva žena biti ičija?

Uredi zapis

02.02.2005. u 20:22   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

Izvori ispod pepeljare




 
Nekad poplavljena, nekad razjapljena.Male paučine ispod očiju.Putevi od zvijezda, igračke zapletene u travi.Pokraj ljuljačke.Zveket u glavi.I ja opet sanjam.Cvijeće bez mirisa koje najviše volim.Pukotine na koži kroz koje proviruju uspomene.Guraš ih nazad prstom, a one se lijepe kao krema od vanilije.Hobotnice od jastuka iznad naših glava, sveci nam broje poljupce.Prođi mi još jednom jezikom između usana.Napni tijelo nad mojim, razmakni moje teške razbludnemirise.mene ima i ispod površine.Lutke kojima se igram trebaju novu odjeću.

Uredi zapis

22.01.2005. u 23:06   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

Dimni signali









 
Želim zlatnu sredinu i tebe sa strane.Krupne korake na krhotinama tanjurića s čajnim kolačićima.Snažne zaveslaje u vrtlozima od meda.Ugrizi me za uho.Divljaj u mom zagrljaju, iskorači u moj vidokrug.Ne guli limune, istrljaj me cijelim plodovima.Položi me u hladovinu stoljetnog hrasta.Dok mi ljubiš stopala, ja ću ti pričati njegovu priču.Isisavat ću je iz njega svojim ljepljivim prstima.Sigurna sam da je poznavao princeze.Gledat ću nebo između dva najmanja lista i besramno raširiti noge pred tobom.Onaj trenutak prije nego zadnja kap sline iscuri na mene, čuti ću glazbu Cigana.I ona će zajedno s trzajima šetati mojim orgazmima.Ruke ću zariti u koru i zamišljati da sam vezana.Poznajem sve svoje grčeve.One koji krenu iz dna utrobe i djelić vremena zažive na čvoriću od vlage među bedrima.Ti znaš stvoriti maglu u kojoj to poznavanje izgubim i strašne strasti opet dođu iznenada.Različiti su snovi iz kojih se vriskom budiš u znoju.

Uredi zapis

22.01.2005. u 16:33   |   Komentari: 19   |   Dodaj komentar

Cvijeće na kuhinjskom stolu

Tvoj glas iznad mojeg zapešća, buđenje na uzavrelim oblacima.Prašina od kave na pločicama.Hladni zrakovi ulaze kroz poluotvoren prozor, koraci u plesnom ritmu.Glazba poput magneta okuplja zadnje komadiće sna i daje mi se kroz poljupce.Tvoji dodiri ispod pokrivača.Budna sam.

Uredi zapis

16.01.2005. u 12:41   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

Bez pera na jeziku

Moji zidovi više nisu prazni, njima šaraju djeca.U bojama!Razlili su čaj na tepih u dnevnoj sobi.Bio im je pregorak.Razmotali su dvije role toaletnog papira, snijeg u stanu.Trebam čvrstu mušku ruku koja će počistiti nered.Žarulje su izgorjele, nisu potrebne, ovdje sjaje neki novi osmijesi.Smiju se oni, smijem se ja.Golubovi se časte na prozorskoj dasci, mašemo jedni drugima.Premale cipelice poredane u hodniku.Šareni jastuci i perje.Puno perja.Pjesme koje inače ne slušam, ne razumijem ih.Razigrani prstići i iskre u okama pokazuju i objašnjavaju.Uče me.Strpljenje i igre bez granica.Napuhujemo balone i slažemo dvorce od karata.Krokodili ispod kreveta, lijane u ormaru.Kada puna divljih pataka i leptiri na ogledalima.Pokazuju mi crtež na kojem imam predugačke noge i šest prstiju na lijevoj ruci, ljubičastu kosu i plave oči.I osmijeh koji obara.S visine na meko.

Uredi zapis

13.01.2005. u 14:22   |   Komentari: 13   |   Dodaj komentar

Grana divlje loze

Jedno je jutro donijelo dva dana.Jedan u meni, jedan izvan mene.Usred svijeta koji se raspada, stojim s rukama bez tijela i osjećam boje.Trebam dodire.Negdje ispod sebe, u dnu.Kada se vratim, ponovit ću ti sve svoje poljupce.Ljubit ću te toplo kada si bio umoran i trebao mir.Ljubit ću te bez glasa kada si saznao tužnu vijest.Ljubit ću te pogledima kada si mi pjevao.Ljubit ću te ispod sjene kada si se smijao.Ljubit ću te uzdasima kada sam se budila prije tebe.Ljubit ću te ugrizima kada si me zadovoljio.Ljubit ću te pjenom kada si me mazio.Ljubit ću te osmjehom kada si me sanjao.Sjećam se svih.Ljubit ću te najbolje onda kada ćemo to najmanje trebati.

Uredi zapis

12.01.2005. u 20:28   |   Komentari: 0   |   Dodaj komentar

Gladni ratnici

Blatnjava krv na obrazima, jutro u magli.Umorni konji i slomljena koplja.Polje prekriveno poznatim i nepoznatim imenima  u jednoj boji.Usporena dahom, neki dobri vjetrovi.Miris spaljene kože miješam u glavi.Bijela haljina i svježe cvijeće, to ću ti donijeti.Dajem svoje utvrde i nasade pamuka za onaj ranjeni dio tebe, lice bez očiju u toplim dlanovima.Pjevat ću ti da ne čuješ svoje vriskove, mrviti kruh i biti tvoja nova putovanja.Ne gledam, koraci znaju gdje si.Nije važno, sve što je od tebe ostalo, još uvijek si ti.

Uredi zapis

10.01.2005. u 15:16   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

Nove obale

Vezana za brod mjesto pramca.Siječem valove.Rastrgane i mokre kose, očiju slijepih od oluja.Usne su iskrzane vremenom i vjetrom, rane je pokrila sol.Hladno je i peče.Prelivena užadima da drže gdje trebam biti.Tragovi već urezani na koži i ispod nje, pokoja slomljena kost.Grlo prazno od urlika.U mislima pjesma.I vrpce na proljeću.Put je dug.Ali, putujem kući.

Uredi zapis

09.01.2005. u 15:07   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Perpetuum mobile

Žensko tijelo me oduvijek zbunjivalo.Gledala sam pogled muškarca iza očiju starca.Ne vjeruj mu, draga, muškarci će ti podilaziti, a da i ne znaju što žele od tebe.Činit će to tek tako, iz navike valjda, govoriti ti ono što želiš čuti, navesti te da se opustiš i ne paziš, da mogu to dalje raditi drugim ženama.A zašto je to tebi važno, zašto je to njima važno?Odgovarao je svim mojim djetinjim predodžbama o tome kako bi umjetnici trebali izgledati, obučen u crno, vrlo ležernog ponašanja, cigar u ruci.Nisam se ustručavala,zamišljala sam kako bi se moja koža osjećala pod tim smežuranim prstima.Pitala sam se na koji bi me od njegovih strojeva nasadio i vjerovala da je zbilja bio da svakom od tih okruglih stražnjica koje su ga inspirirale.Ili je bar mogao biti.Kakav je bio kao mladić?Isto ovako strpljiv?Tjerajući ženu da se sama baci pred njega na koljena.Nisam ga željela, ali željela sam znati da ga mogu imati.Da li je to isto?

Uredi zapis

08.01.2005. u 20:43   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar