Zbogom Rozi

Ovo je moj oproštaj od njega..
Ovaj blog je dugo živio zahvaljujući našim dogodovštinama.. U njemu se rodila naša ljubav, veza, sve lijepo i ružno... I tako će i otići.. S njegovim imenom.
Rozi se rodio u ovom blogu, na ovoj Iskrici. Sad, kad ga više nema...želim da ga ispratim - onako kako sam ga poznavala,potpisana kako spada, kakva sam ga i upoznala.. 
Mili moj. Rozi moj..s kojim je bilo sve rozo...
Danas sam saznala. Danas sam slučajno naišla vijest...A tebe, mili moj nema već više od mjesec dana.. Prekriva te zemlja...A ja...neznam ni gdje da potražim tvoj grob.
Kako li sam bila sretna zbog tebe zvijeri moja, kad si rekao...da želiš krenuti iznova.  Kad si napisao blog i posvetio ga «nekome»..
Rozi moj...Tako si živ u meni... ljubavi .. Hannnah i Rozi...Zar je moglo biti drugačije..?
Kako da ti sad kažem sve što sam htjela reći...Sve ono što je ostalo neizrečeno..Kad si  mi rekao da me želiš natrag...Kad si rekao koliko me voliš...i koliko nisi nikada prestao..Volio si me Rozi..Volio do smrti..Ja sam živjela za tebe... živjela s tobom...
I da...život nas je razdvojio...Krenuo si svojim putem kao i ja svojim... I dalje si me volio. I dalje sam te voljela. I prokleti ponos nije mi dozvolio da pokleknem kad si me zagrlio i rekao da želiš nas..Ti si imao druge...Ja sam imala njega...A znao si....moje srce nikad nije prestalo kucati za tebe..
«uz tebe sam tako smiren ....toliko mi značiš bumbaru...Zaboravio sam kako je divno osjećati se sigurno dok te držim u zagrljaju»
Sjećaš se mili? To si mi rekao još nedavno.... Još nedavno mrvo moja...
I slušam riječi pjesme Goodby my lover koju si mi tu posvetio u svom šeprtljavom blogu....Znala sam kome pišeš zlato...Znala sam....
''Goodbye my lover.Goodbye my friend.You have been the one.You have been the one for me..... I'd be the father of your child.I'd spend a lifetime with you.I know your fears and you know mine.We've had our doubts but now we're fine,And I love you, I swear that's true.I cannot live without you....''
Zašto...? Mili... Zašto? Zašto si tako otišao bez pozdrava...Koga da pitam? Kamo da idem? Kako? Kako sad dalje..?
Gledam naslovnicu novina..staru skoro mjesec i pol....I gledam....crna slova koja ispisuju tvoje ime...i gledam sliku automobila..
Naviru sjećanja i mješaju se sa suzama..Tvoja prva poruka....Prvi susret i poljubac... Tvoje riječi ''Malena moja,zbog tebe želim biti bolji čovjek''... Čuvao si me od svih zala....
''Malena..jedina si svjetla točka u mom životu....''
Željeli smo tako puno...
''Ako u tebi ima još imalo ljubavi za mene, i strpljenja....vrati se...Budi majka moje djece..i moja za sva vremena'' ...
Želim samo da ti pronađem grob..da ti malo budem blizu...i spustim ružu na zemlju u kojoj spavaš... Da zaplačem kad me nitko ne gleda, da ti kažem hvala....Hvala što si me volio, hvala što si bio velik dio mog života...Hvala što si me čuvao..hvala što si me učio životu.Što si bio moj život. Nikad nećeš saznati sve ono što sam ti htjela reći..
I sad ti pišem tu...na mjestu gdje smo se upoznali..Gdje je započela jedna ljubav...jedna strast...jedan zajednički život....jedno zauvijek..Gdje se ugasila moja zvijezda.. Roza zvijezda koja je nekad palila svojim sjajem...
 Moj prijatelj, moje zlato,moj anđeo je zauvijek zaspao... A ja moram dalje...Kako? Kad znam da te više nema..Da nikad više neću čuti tvoj glas...niti ugledati tvoj osmjeh... Da mi više nikad nećeš reći ''bumbarko dolazi ovamo..''
Da me nikad više nećeš stegnuti u zagrljaj onako da ostanem bez zraka..Da nikad više nećeš zadrhati u mom zagrljaju.Da me nikad više moje plave oke neće gledati onako kako su znale.
Ovo je jedini ispravan način da te ispratim na vječni počinak,mada te hladna zemlja prekriva već mjesec dana... kad već nisam bila tamo da spustim ružu u tvoj grob, anđele...Zato sad puštam suze za tobom..kad ne mogu ništa drugo učiniti.. Anđele počivaj u miru..zauvijek ćeš živjeti u meni..
I mrvo moja...budi strpljiv....Srest ćemo se opet jednom ..Čekaj me

Zauvijek tvoja Hannnah
 

Uredi zapis

23.08.2006. u 0:46   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Želi li me netko udomiti?

 
 

 

 Bok ljudi!
Ja sam jedan od tri mačića starih  mjesec i pol dana.. Jako sam mazan, umiljat i čist. Moja mama me je naučila da je  čistoća pola zdravlja!!! Jako volim papati, maziti se i igrati s braćom i sestrama.
Jako sam sretan i voljen, no od jučer nas je puno dvorište, sve skupa imam 9 (čitaj DEVET) polubraće i sestara, i 4 odrasle mačje rođakinje uključujući i moju mamu na dvorištu. Malo nas je previše, pa sam evo ovim putem odlučio obratiti se dobrim ljudima i pitati želi li me netko u svom domu?
Nedavno sam počeo i sam papati, tako da se nemorate brinuti za kašice i bebi hranu.. :)
Ukoliko se nekome svidim, i ukoliko naiđe netko tko bi želio imati mene ili nekog od moje braće i sestra u svom domu, te nas maziti i paziti onako kako zaslužujemo - javite se!!!!
Do tada, šaljem vam jedan mazan FRRRRR...i MIJAU!!!
:)
 
 

Uredi zapis

11.06.2006. u 16:06   |   Komentari: 17   |   Dodaj komentar

Eh da..

Bem ti kaj vrijeme leti.. Da nisam bila obaviještena ne bih ni primjetila da  je jučer bilo točno dvije godine kako je Hannnah na Iskrici. U te dvije godine upoznala sam divne ljude koji su obogatili moj život, koji su od nickova postali meni drage osobe prisutne u real life-u... Dragi moji hvala vam što postojite (neki u stvarnosti neki u mojoj vip grupi)!
Hvala vam za divne rođendanske čestitke koje sam doduše vidjela tek  kasnije zbog tehničkih stvari. I tako... opet sam nekaj starija, al niš pametnija. :) Al to valjda tako ide !!!  
 
 

Uredi zapis

02.06.2006. u 22:55   |   Komentari: 9   |   Dodaj komentar

I opet sam postala baka :)

Cijenjeno pučanstvo, moram vas obavijestiti da sam prije sat vremena postala baka :) Naravno, Jurica je opet dobila bebice, i ja sam kao i uvijek bila babica i moralna podrška svojoj mezimici.Evo ekskluzivnih fotki mali čupavaca, kojih je za sad troje..
  
 
 

Uredi zapis

30.04.2006. u 13:00   |   Komentari: 71   |   Dodaj komentar

Blondie on wheels

I tak nakon par mjeseci traženja Hannnah se je mobilizirala...Dvorište krasi moj ljubimac (moja beba) tamno metalik sive boje. Dala sam mu ime i zove se Puki! :)
Nema više trčanja na autobus...., samo okrenem ključ i moj Puki i ja jurimo.. dobro, ne baš jurimo,jer sam se danas malo smrzla kad sam dodala malkice više gasa..jebate, pa to ide ko blesavo..
Odsad, samo mirno,penzionerski... Hannnah je postala blondie on wheels!

Uredi zapis

30.03.2006. u 22:28   |   Komentari: 11   |   Dodaj komentar

Nema više Petra Krešimira :-(

Prije  nepunih pola sata našla sam ga na cesti..udario ga je auto.. a još popodne smo se pomazili... Nedostajat će mi..
Nadam se da je negdje na nekom lijepom mjestu :-(
Petre zbogom..
Petar Krešimir 27.04.2005 - 28.02.2006 
 

 Snimljen ovog ljeta..
 

 
 kao beba..
 
 
 
 
 
 
 
 

Uredi zapis

28.02.2006. u 23:11   |   Komentari: 7   |   Dodaj komentar

Brm brm..

 
Da mi je neko rekao da je tako teško naći ok auto za neke pristojne nofce vjerovatno mu nebi vjerovala..Evo ja pizdim već mjesec dana i još ništa....Već sam prolupala kopajući po oglasniku i tražeći po netu!
 
 
 

Uredi zapis

23.02.2006. u 22:11   |   Komentari: 17   |   Dodaj komentar

Koji dan..

E danas je dan za popizditi..Jutros bila na razgovoru za posao..popodne doma čuvala pesa, pesica je dva puta izlila posudu vode po hodniku i onda se zaletevala i klizala po toj lokvetini....Ja naravno s partvišom trčim za njom i skupljam vodu..
U igri sjedam s njom na pod, u trenutku kad se ona zaleti u zagrljaj ja naglo trgnem glavom u nazad i  tresnem direkt sa zatiljkom na pločice..
Nakon jednog ketonala i sat vremena ležanja i dalje mi je muka i glava me boli.. Uff..A sutra imam ispit...A danas sam trebala učiti...
A možda i stignem sutra još nekaj naučiti ak me nebude boljelo...sad ziher idem u krevet da mi još nekaj ne tresne na glavu..

Uredi zapis

20.02.2006. u 23:55   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Kreditiraj me nježno iliti kad zapne kod leasinga

Da mi je netko prije rekao da je takva komplikacija kupiti auto vjerovatno bi odma odustala...Pa neka, ko ga jebe, može se Hannnah i dalje vozit biciklom....
DANAŠNJI SCENARIJ
12:00
Nakon što su papiri za kredit sređeni, frend mi javlja da je našao autek..Veli mali, ma auto je san....! Taman što ti tražiš! Renault Clio 1.4, klima,podizači,centralno daljnisko zaključavanje, servo volan....uredno servisiran, 2001 godište....Cijena je prihvatljiva..
verzija prva: dotični gospodin (advokat o struci - heh..) naime nije otplatio leasnig do kraja, te su mu ostale još 3 rate..On bi da ja ostavim kaparu od 1000 eurića, a on bi leasing otplatio u ponedjeljak i tad bi autek prešao na moje ime..
13:00
Ja mu ponudila drugačiju soluciju.. Odmah s posla izlazim,dolazim pogledat auto..ako mi se sviđa  idemo u ovlašteni servis na pregled,i ako prođe nek dotični odmah uplati ostatak leasinga,pripremi ugovor i ja mu odmah isplačujem keš na ruke..Dotični pristaje!
14:15
Hannnah se brzinski pakira s posla, u hodu obavlja pozive, trči po bankama, uzima keš i put pod noge Velika Gorica! 
15:30
E tad postaje zanimljivo, scene gore od onih u "Zabranjenoj ljubavi"....Nađem se sa suprugom od dotičnog, snimih auto (skoro se zaljubih u njega) i odfuramo ga u servis gdje ga ostavljamo na pregledu dok mi sredimo u uredu njenog supruga papire.
On nam simpatično objašnjava da mi možemo sad odmah platiti i uzeti auto,ali on tek u ponedjeljak otplaćuje te rate leasniga.Nakon što ga odbijem (jer nisam baš prava plavuša) i kažem da je jedini uvjet da odmah uzmem auto taj da ga on odmah i odplatiti i da auto odmah ide na mene, gospodin e počne bahatiti i bezobrazno ponašati. Kao njemu nije sila prodati auto ,te da ako nemam povjerenja da nemamo što poslovati?!
16:00
Ja ustajem sa stolca,odjebem ga u troskoku i kažem da naravno da nemam povjerenja u njega. Ta ko je on meni u životu da ja njemu vjerujem na riječ?! Ne shvaćam kako ljudima takvo što pada na pamet.
On nešto brlja po papirima i pokazuje primjer ponude koje auto kuća nudi njegovom sinu za otkup vozila (?!), te da bi on napisao takvo što na moje ime i bla bla..
Naravno ne dolazi u obzir da on prvo sredi svoj dug pa da mu ja onda platim kad su čisti papiri..
Posvađamo se na pasje ime i završimo u onom servisu gdje smo ostavili auto. Auto je u super stanju, i tad dotični nudi da mu do ponedjeljka ostavimo 500 ili 1000 Eurića pa će on srediti papire..Jer naime, ne može on to samo tako riješiti..Ja odbijam samo tako dati tu lovu na ruke i nudim svoje dokumente.
16:30
Susret završavamo njegovim odlazkom i psovanjem (?!) mojim plaćanjem računa za pregled i pušenjem tih 200 kuna, te hrpom upitnika u mojoj glavi..Kako tak nešto čovjeku pada na pamet? Te ako auto nije njegov (jer je riječ o operativnom leasngu), kako ona može prodati nešto što je tuđe?
 
 

Uredi zapis

10.02.2006. u 22:24   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

i live my life for you

Far, far away from you
I'm drowning in the memories
The scent of your sweet perfume
It's all I have to make me feel you're here
No I never really meant to saythose nasty things I said
I feel so lost without you by my side
You can name a song and I will sing it
Make your wish and I'll fulfill it
Can't you see it's true
I live my life for you
If you want a star then I will catch it
Take my broken heart and mend it
Yes my Love its true
I live my life for you...
I've been crying rivers through the night
Feeling all alone without you here
Why did it have to be this way
Only you can take this pain away
No I never really meant to say
those nasty things I said
I feel so lost without you by my side
You can name a song and I will sing it
Make your wish and I'll fulfill it
Can't you see it's true
I live my life for you
If you want a star then I will catch it
Take my broken heart and mend it
Yes my Love it's true
I live my life for you
(Željko Joksimović & Tamee Harisson)

Uredi zapis

11.01.2006. u 23:07   |   Komentari: 16   |   Dodaj komentar

VAŽNO! Jedan poseban blog, za posebnu osobu

Danas vam neću piskarati kao obično, već ću današnji zapis posvetiti nekom posebnom i čestitati mu rođendan sa zakašnjenjem! On se zove Filip i prekjučer je navršio 10 godina.
 Filip je jedan poseban  i hrabar dječak. On i njegovi roditelji susreli su se sa nečim najgorim što bilo tko može poželjeti – bolest.
Filip je rođen 08.01.1996 u KBC OSIJEK carskim rezom, nakon kojeg su odmah po porodu nađene frakturirane kosti obje podlaktice, potkoljenice, ključnih kostiju i deformacije prsnog koša.Kako su frakture nastale još u maternici s njima su nastale deformacije i skraćenje svih dugih kostiju.
Dijagnoza je Osteogenesis Imperfecta, tzv. ''bolest staklenih kostiju''. Njegovoj majci tada je bilo rečeno da dijete neće preživjeti dulje od godinu dana, no na sreću sudbina je htjela drugačije, i zahvaljujući beskrajnoj brizi i borbi svojih roditelja – Filip je kao što rekoh prekjučer navršio 10 godina.
Nedavno su mu  biseri (a ko će drugi) iz Centra za socijalni rad Osijek oduzeli invalidninu  koja iznosi 1000 tisuću kuna s obrazloženjem da je Filip sposoban za samostalan život (?!), bez obzira što su mu sve kosti polomljene, bez obzira mu što svaki nespretan pad, udarac – pa čak i smijeh mogu nanijeti ozbiljne ozljede.
Od tad njegova obitelj vodi bitku za povratak i te mrvice pomoći od države, no obzirom na teško imovinsko stanje – Filipu je svaka pomoć dobrodošla.
Klikom na ovaj link možete saznati puno više o Filipu i vidjeti najnovije snimke njegovog rođendana:  http://filipdobric.blog.hr/
Za pomoć Filipu, ovdje su brojevi računa:
PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.
ŽIRO RAČUN BANKE          2340009 - 1000000072
BROJ TEKUĆEG RAČUNA  3203002956
Poziv na broj ..za uplatu preko opće uplatnice 05
 
ZA UPLATU PREKO E ZABE ili transakcijom..
Za uplate ezabom treba pod broj racuna upisati 2340009-3203002956 (broj PBZ banke-broj A. racuna). Pod poziv na broj sve ostaviti prazno i onda prolazi.
 
DEVIZNI RAČUN..PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.PO 12 OSIJEK KAPUCINSKA 25.31000 OSIJEK
BROJ RAČUNA (ACC. NO.) 20190524645
SWIFT CODE ....... PBZGHR2X
 

Uredi zapis

10.01.2006. u 18:20   |   Komentari: 5   |   Dodaj komentar

Predbožićni blog





E ak ikaj mrzim to je kad napišem poduži blog, nespretno nekaj kliknem i on se obriše.
Kaj htjedoh reći?!
E da, ovih dana sam se naradila ko životinja,a kuća mi i dalje izgleda kao da je divizija povećih glodavaca imala grupnjak.
Sinoć sam se napekla kolača kao da je u pitanju slavonska svadba a ne Božić. Uz to sam još stigla otić na davanje krvi i učiniti dobro djelo te biti ponosna sama na sebe.
Trebala bi skočiti u podrum i započeti potragu za borom i kuglicama... Mi doma imamo naš stari ofucani bor koji je kod nas od pamtivijeka.. Al kad ga Hana nakinđuri ni Zsa Zsa Gabor mu nije ravna po količini nakita i blještavila.
Ne volim ja one prave borove. Jest da oni fino miriše, no brate – kad počnu otpadat iglice komotno mogu uzet godišnji i stajat kraj njega s metlom i lopaticom da se netko ne našpranji.
 
S obzirom da me metla i krpa zovu, odoh u nove radne akcije. Vama želim da ovaj Božić provedete najbolje što možete, da se odmorite i budete uz one koje volite.
I nemojte brojati kalorije jer Božićna papica nema kalorijsku vrijednost!!!
 
Sve vas voli vaša Hannnah!
 

 

 

Uredi zapis

24.12.2005. u 14:27   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

Eto ga opet...

Grrrr pljuc ufffff AAAAAA....
Majke mi ja mrzim snijeg....Mrzim mrzim mrzim....kao što sam i prošle zime rekla, sad opet ponavljam MRZIM GA!!!!
Bem ti zimske gadosti i đubre šta pada...Em mi se dupe smrzlo do doma, em mi je kroz  kaput uspjelo past par povećih pahuljetina i zalediti moje ženske atribute...
Prsti su mi se zaledili i skoro zalijepili za dršku kišobrana kupljenog na placu, onu istu dršku kišobrana koja se nakon stotinjak metra prelomila napola pa sam cupkala kući punih ruku. U jednoj ruci drška - u drugoj ostatak kišobrana..
Cupkanje mi je zasladio majmun u bijelom kombiju  koji je tako projurio pored mene da mi je sva bljuzga sa ceste završila na licu, kaputu i hlačama..(ovim putem koristim priliku da mu se javno obratim s obzirom da nije čuo : MAJMUNE ZATUCANI!!!! KO TE UČIO VOZITI!?!! AK TE SRETNEM-BUŠIM GUME!!!! )
Došla sam doma mokra do gaća...ak ne i više!!! I onda nek mi netko kaže kako je snijeg "BAŠ GUUUUUBA..."!!!!
Tak mi i treba kad si nisam ubola neki autek....Časna pionirska, čim si sredim financije, promijenim posao - odmah uzimam auto!!
Bem ti snijeg i zimske gadosti ..
 

Uredi zapis

01.12.2005. u 19:15   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

Obavijest br. 2

Poštovana nacijo.... Maloprije sam stigla iz crkve u Sigetu gdje  fra Smiljan Dragan Kožul održava jednom mjesečno misu.
On tvrdi da krunice navedene u zadnje postu ne postoje...
Elem, Upsss.....Ispričavam se svima koji ste ih jučer spalili!

Uredi zapis

29.11.2005. u 23:43   |   Komentari: 9   |   Dodaj komentar

Obavijest!

Ne znam kako ćete ovo primiti, i što ćete misliti o meni - no imam osjećaj da vas moram obavijestiti.
Danas mi je frendica poslala e mail koji je njoj originalno stigao od njene frendice. Radi se o sljedećem. Ta cura bila je na predavanju jednog svećenika egzorcista potvrđenog od slovenskog biskupa, vlč. Marijana Arhara.
Taj svećenik je rekao da postoje tzv. "New Age" krunice  na kojima se nalaze znakovi zla/sotone/vraga.
Krunica je obično plastična i na prvi pogled izgleda kao svaka druga, no kad se bolje promotri uočavaju se na sve četiri strane križa  zadebljanja s pentagramima (petokraka okrenuta naopako). Meni, kao i frendici to doduše izgleda kao zemljska kugla  unutar pentagrama.
Oko samog debla križa je ovijena zmija koja od ponožja ide prema gore, te se završava iznad Isusa. Glava zmije se nalazi iznad Isusove glave.
Te krunice se mogu nabaviti svugdje uključujući i Međugorje i Mariju Bistricu. Ova cura je pretražila kuću i našla doma četiri, a od toga jednu je dobila za Svetu Pričest. Veli da neke ima doma još od 1980 god.
Svećenik/ egzorcist je savjetovao da se sve takve pronađene krunice spale.
Ja sam doma našla dvije. A sad, vi potražite i pogledajte....

Uredi zapis

28.11.2005. u 21:56   |   Komentari: 30   |   Dodaj komentar