...a sada malo idem...

Drustvo bok,

Kada sam tek dosao jedva ste me prihvatili ovdje, ali uporan kao stidna us nekako sam vas uspio omeksati i ajde na jedvite jade u relativno kratkom vremenu ste me prigrlili - hvala svima na tome...

.
.
.
.
.
.

Evo sada samo da vam se svima skupa javim i zahvalim za komentare ovdje na blogu, bilo mi je super...dobra ste ekipa, ali moram otici odavde pa javljam samo eto da znate, zapravo uopce i nije bitno :-))) zivcira me ta f.cking patetika, ali eto valjda se ne moze bez nje...

Prirasli ste mi srcu (neke i neki) iako je ovo bilo kratko, ali rekao bi intenzivno druzenje ... Nisam izgubio svoje JA, ostao sam i dalje naivac - volim ljude, a to je prokleto uzasna navika :-)

Idem sada biti malo vise sa svojima doma - tijelom i duhom :-) moja dva vrapcica trebaju tatu koji ne bleji koji je zadnji post izasao :-)

Zelim vam svima zajedno da pronadjete ono sto trazite (naravno to je nemoguce, ali ja uvijek zelim nemoguce stvari :-))... f.ck ide mi suza _ uzas, ruzno je plakati, zadnji puta sam kada mi je otac preminuo - inace to rade samo zene i muski koji se ne znaju kontrolirati - provjerio sam ovaj tren frisko da cura nisam sigurno :-)

Doslo je vrijeme da sada malo idem...mozda se jednom opet i vratim...ispisite ovdje najbolje stranice onoga sto stvarni svijet nije zasluzio vidjeti...

Hvala vam jos jednom sto ste me ucinili boljim covjekom :-)

Vas Altion ;-)

Link

Uredi zapis

12.09.2023. u 20:20   |   Komentari: 64   |   Dodaj komentar

Apsolutno romanticno

Vidjela si me kako padam,
Vidjela si me kako ustajem,
Vidjela si me kako grijesim,
O tome smo vec i puno puta razgovarali,
Sjecam se da si puno puta govorila,
Da je to najvise sto mozes podnijeti,
Koliko god puta sam te povrijedio,
Ti si mi oprostila,
Ja nikada necu biti predsjednik,
Cak niti glavni glumac onog romana,
...ali u jednu stvar se uvijek mogu zakleti,
Da zauvijek cu te voljeti...

Link

Uredi zapis

12.09.2023. u 18:58   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

Ima dana...

Uffff, nekad je tesko rijecima opisati sto covjek prozivi kroz dan na poslu pa onda nekako radije i suti nego da se rijecima ili tekstom prisjeca te muke koju je prezivio...to nas valjda cini snaznijima?...ali OK...sve ide u iskustvo...ali bas ima tih dana kada pozelim iskljuciti glavu i upaliti raketu te odletjeti u svemir tamo gdje nema tih ili onih dana, a tu? Tu ih ocito mora biti jel' tako je programirano, neki ce reci suti samo vazno je da smo zivi i zdravi...i OK pa vazno je, ali eto danas je bio taj dan...fasiranje...krenulo od ujutro i jos drzi...bude toga i kod vas, ha?...biti ce bolje znam...idem u sumu jer tamo je mir...nadam se da ce sumske zivotinje dati koji dobar savjet kako da prezivim gradsku dzunglu...biti cu pametniji sutra, mozda ne?...

Uredi zapis

11.09.2023. u 18:42   |   Komentari: 17   |   Dodaj komentar

5 brzopteznih iz životinjskog svijeta

1. Ženka vrapca će često pronaći gnijezdo druge ženke koja se parila sa njezinim partnerom, te ubiti sve mlade ženke koje su se tek izlegle u njemu. Na ovaj način ona osigurava dragocijeno vrijeme koje će njezin mužjak provoditi pomažući njoj da odgaja mlade, a ne drugim ženkama.

2. Ljudi, mravi i čimpanze su jedini organizmi koji ratuju.

3. Kitovi ulješture su najglasnije životinje na svijetu, a proizvode nevjerovatno glasan zvuk od 230 decibela. Ako ipak mjerimo glasnoću u odnosu na veličinu životinje, apsolutni šampion je mužjak Micronecta scholtzi, maleni vodeni insekt veličine 2 mm. Mužjaci M. Scholtzi insekta proizvode ovaj nevjerovatno glasan zvuk, s obzirom na njihovu veličinu, i to svojim penisom! Mužjak trlja penis od hrapavu površinu trbuha, te na taj način stvara zvuk jačine 99.2 dB.

4. Kod svinja, orgazam traje i do 30 minuta.

5. Štakori se razmnožavaju tako brzo da u samo 18 mjeseci 2 štakora mogu stvoriti populaciju koja broji više od milijun jedinki.

Živio MILF pokret (eng. man i love fridays)!

Link

Uredi zapis

08.09.2023. u 10:46   |   Komentari: 17   |   Dodaj komentar

Tirkizni zatvor

PigNFT, GMO bez naljepnice ili jestivi insekti ?!

Kada netko spomene da smo imali jako lošu godinu za usjeve većina nas se nekako zabrine kako će se to odraziti na cijene prehrambenih namirnica. No međutim, iz dobro poznate nam kuhinje pripremaju se virtualne svinjske polovice pa ako ste učlanjeni u neki od sindikata Iskrice nema brige jer pronašlo se rješenje i za to - ta! na!na!na! PigNFT ili vam ga digitalna svinja, a može biti vaša uz minimalni ulog od 250 Eura čime osiguravate 100 kg svinjetine. Da bi se taj nazovimo ga KriptoPajcek pretvorio u stvarnu svinju potrebno je 900 dana uz napomene da svaki ulagač neće trebati obavljati posao poljoprivrednika :-))) nakon isteka od 900 dana onaj tko naravno uplati vrijednost 250 Eura za 100 kg moći će to zamijeniti za 107,50 kg-a stvarnog mesa :-) fora ha?!, jedva čekamo kolinje 2026. Izvrsna je to prilika s obzirom da je EU već ranije najavila smanjenje proizvodnje svinjetine.

Danas slušam na radiju da EU razmatra i glasanje o novoj odluci kojom oznaka GMO na namirnicama ne bi bila obaveza za proivođače GMO hrane :-) još jedan jupiiii - žao mi je samo ovih BIO trgovina što će lagano propasti jer će se naravno svi prebaciti na GMO proizvodnju koja će se i dalje subvencionirati ;-)))

I treće, ali ne najmanje važno - veličina tržišta jestivih insekata procjenjuje se na 3,20 milijardi USD-a u 2023. godini, a očekuje se da će dosegnuti 7,60 milijardi USD-a do 2028. godine, rastući uz CAGR od 18,89% tijekom predviđenog razdoblja (2023.-2028.) (eng.CAGR/Složena godišnja stopa rasta - mjeri stopu povrata za ulaganje). Molim lijepo bez negodovanja jer imamo na raspolaganju od oko 2000 vrsta insekata diljem svijeta koje smatraju jestivim i svatko će pronaći neke koje voli :-)))

E pa dragi virtualni prijatelji, a sada za vas - Tajči! Bon Appetit!

Link

Uredi zapis

06.09.2023. u 22:34   |   Editirano: 06.09.2023. u 22:41   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar

Rodovi & To

1. Žensko
2. Ženstveno žensko
3. Muževno žensko
4. Muško
5. Muževno muško
6. Ženstveno muško
7. Neopredjeljeno
8. Neopredjeljeno žensko
9. Neopredjeljeno muško

Ima li još nekih ili možemo stati na ovome?

Uredi zapis

05.09.2023. u 22:08   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

Sirutka nije nikog ubila

Sjedim danas u jednom kaficu u centru Zapresica cekajuci kolegu da dodje i tako narucivsi onu svoju omiljenu kavu, a necu joj sad reci ime ovdje da ne reklamiram. Dok sam cekao konobara da mi donese tu meni rijetko potrebnu crnu tvorevinu od koje ne mogu spavati do kasno u noc slusam krajickom uha i gledam djelicem oka sto se zbiva oko mene. Sjednu stol do mene 2 gospodina na cijim se licima vide obrisi iskustva i velik broj proslavljenih Novih godina.
Kaze onaj sto je sjedio blize sanku svome prijatelju kako bi bilo dobro da napokon u subotu odu do Risnjaka jer dolazi ako sam ja dobro cuo Mac, Sviga ili Ziga i jos ovi decki iz Gornjeg Vrapca te da je cuo da bu lijepo vrijeme i ako bude Marica donesla onu makovnjacu kaj je zadnji put Debeli Pop zgutal ko' da mu je bila zadnja, a njemu je ostavil zadnji okrajac i bez obzira na to da je on odmah osjetio da je to prava gibanica i da nije znal da Marica pece tak finu gibanicu?!
Na to mu ovaj drugi veli da samo Bog dragi zna kaj Marica sve dobro dela i da su jednom bili on i Suzica kad je donesla i bucnicu koja je bila tak fina da su cak i sestre Bardir (ili Mardir) jele ko' da ih netko sili. U jednom trenutku razgovor prekida konobar i pita ih kaj si zele za piti, a veli prvo ovaj blize vratima da za njega kraca kava s mlijekom i sirutka, a drugi samo namigne kao da je dao potvrdu da hoce isto.
Uglavnom nastave oni tako i dok meni dolazi telefonski poziv na koji sam se odmah uzrujao i prije nego sam se javio jer sam morao objasnjavati nekome tko si neda objasniti da nekaj kasni 2 dana u odnosu na dogovoreno i da se sad mozemo da prostite slikati, ali nam ne bude pomoglo - ne znam na koju foru, ali cak je covjeku za cudo to i odgovaralo sto mi je odmah uljepsalo taj poziv. Tren iza poziva dolazi moj kolega te vise nisam mogao pratiti o cemu su gospoda do nas pricala samo znam da su im dosle 2 kratke kave s mlijekom i 2 pelinkovca ;-)
Pitam se mozda je nekad bilo vise normalnih dok su ljudi pili alkohol ujutro jer kakavih sam se ja budala nagledao koji nisu pomirisali ni kap alkohola to je cudo.

Uredi zapis

04.09.2023. u 23:14   |   Komentari: 23   |   Dodaj komentar

Tko pita ne skita ♣

Onaj koji pita je budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostaje budala zauvijek. ✄

Uredi zapis

04.09.2023. u 12:39   |   Komentari: 0

Ocean blues

Ocean je vodena masa nezamislivih dimenzija, a naziv je dobila prema grckom bogu mora i voda Okeanu. Ukupna vodena masa mora na Zemlji pokriva skoro tri cetvrtine Zemljine povrsine. Oceani su podijeljeni na pet cjelina i tako ih redom razlikujemo od najveceg prema najmanjem: Tihi, Atlantski, Indijski, Juzni i Arkticki. Spomenuti cu nekoliko najzanimljivijih cinjenica vezanih za te masivne vodene struje kojima smo okruzeni i koje zbog svoje velicine nose ime bozanstva:

✻ Prosjecna dubina oceana je 3.795 metara;
✻ Najdublja tocka oceana je izmjerena u Marijanskoj brazdi u Tihom oceanu, a dubina joj iznosi 10.923 metara poznata i kao "Challenger dubina";
✻ Ispod povrsine oceana nalaze se vodopadi;
✻ Na dnu svih 5 oceana moze se pronaci vise ostataka i artefakata nego u svim svjetskim muzejima zajedno;
✻ Otprilike 50 do 60 % zivota na Zemlji nalazi se ispod povrsine oceana;
✻ U oceanima danas zivi oko 500 vrsta morskih pasa, iako oko 80 % njih naraste do velicine manje od 1.6 metara i ne mogu ozlijediti ljude;
✻ Istrazivaci su imenovali i klasificirali oko 1.5 milijuna vrsta morskih stvorenja, a procjena je da postoji cak oko jos 50 milijuna vrsta koje tek trebamo otkriti u prostranstvima oceana.

Kada zelimo za nesto reci da ima duboko znacenje tada cemo sigurno posegnuti za znacenjem dubine oceana i reci "duboko kao ocean".

Ljubav, pogled, oci i jos mnogo toga u nasim zivotima moze imati dubinu oceana, a isto tako mogli bi reci da je ocean plodno tlo za istrazivanje pa bi tako nasa SuperHeidi sigurno tamo poslala Znanstvenike, ali o tom po tom - svatko neka istrazuje u svojim dubinama, a mi cemo se jednostavno prepustiti dobrom starom bluzu (eng. blues), a danas na repertoaru se nasao meni jedan od omiljenih izvodjaca glazbenog smjera na koji ne mogu ostati ravnodusan pa cu samo spomenuti da se radi o njegovoj glazbenoj uspjesnici "Love, Deep as the Ocean" (hr. Ljubav, duboka kao ocean) neki ce odmah prepoznati da se radi o izvodjacu Muddyju Watersu.

"Love, Deep as the Ocean" je njegova pjesma #6 s albuma 'Woodstock Album' koji je objavljen 1975. godine.

Uzivajte bluzeri moji jer vani je vrijeme za bluz. Zbogom moji virtualni oceani i hvala što me cinite boljim covjekom ;-)

Link

Uredi zapis

03.09.2023. u 15:41   |   Editirano: 03.09.2023. u 18:56   |   Komentari: 15   |   Dodaj komentar

Kleopatrino drustvo

Kleopatra VII. Philopator (poznatija kao samo Kleopatra) posljednja kraljica drevnog Egipta iz dinastije Ptolomejevica, makedonskog podrijetla (69-30 pr.n.e.). Iako se o njezinu zivotu moze puno toga procitati u povijesnim knjigama pa cak i ono o njezinoj legendarnoj ljubavnoj vezi s rimskim generalom Markom Antonijem malo je onih koji znaju bas sve 'pikantne' pojedinosti. Ta njihova ljubavna veza je naravno imala politicku komponentu jer je Kleopatra imala za cilj zastiti svoju krunu i zadrzati neovisnost Egipta dok je u isto vrijeme Marko Antonije zelio pristup egipatskim bogatstvima i resursima, ali cak i bez obzira na to poznato je da su se voljeli.

Prema izvorima zajedno su proveli zimu (41-40 pr.n.e.) i to ne bilo kako nego lezerno, rekli bismo raskalaseno i ekscesnim nacinom zivota. Isto tako, povijesni spisi navode zanimljive detalje o tome da su zajedno osnovali i vlastito tajno drustvo pod nazivom 'Inimitable Livers' u kojem su se okupljali istomisljenici i oni kojima je tajanstven nacin zivota bio zanimljiv. Najcesce su se na okupljanima clanova tog tajanstvenog drustva odrzavale gozbe i pijanke (vinom u kojem lezi istina). Clanovi su, osim sto su se prepustili carima hedonizma, povremeno sudjelovali i u slozenim igrama i natjecanjima.

Jedna od omiljenih aktivnosti koju su Marko Antonije i njegova mezimica Kleopatra (napisao sam jedna od...) bilo je preruseno lutanje ulicama Aleksandrije i izvodjenje smicalila s njezinim stanovnicima.

Zanimljivosti iz tajnih ljubavnih zivota povijesnih osoba zaokupljaju nase mozgove danas kao sto ce vjerojatno i mozgove onih koji dolaze nakon nas. Mene zanima, drage Iskricarke i Iskricari, da se mozemo staviti u uloge nekadasnjih vladarica i vladara koje bi mi drustvo osnovali?

Kako bi ga nazvali i koje teme ili aktivnosti bi u njemu provodili?

Uredi zapis

02.09.2023. u 13:25   |   Editirano: 02.09.2023. u 14:03   |   Komentari: 60   |   Dodaj komentar

Chicxulub Yucatan Mexico

Krater Chicxulub se nalazi na poluotoku Yucatan u Meksiku. Promjer kratera je 180 km i dubina mu je 900 m. Vjeruje se da je to lokacija jednog od najvećih udara nebeskih tijela u povijesti Zemlje. Prema procijeni istraživača udarni asteroid je imao promjer najmanje od 10 km.
Istraživači su u svibnju 2010. godine nakon 20-godišnjeg rada objavili da je krater Chicxulub jedino uvjerljivo objašnjenje za izumiranje dinosaoura koje se se dogodilo prije oko 65 milijuna godina, ali se vjeruje da su udar uspijeli preživjeti rijetki hladnokrvni organizmi.

Nego, vratimo se mi temi - naime kako i sami već sada prepoznajete stil moga pisanja onda znate da se ovdje ne radi isključivo o izumiranju tih rekli bi prahistorijski veličanstvenih životinja. Tema su Kavaliri (lat. Caballarius / konjanik) i njihovo izumiranje. Kako mi danas u figurativnom smislu rečeno ne možemo potvrditi točnu lokaciju kratera koji je nastao pri udaru asteroida koji je uzrokovao izmuniranje Kavalira bilo bi dobro da se vi moji Iskričari ili možda bolje Iskričarke pozabavite ovom temom jer jako me zanimaju vaša mišljenja i istraživanja.
Pa krenimo redom - jednom u ne tako dalekoj prošlosti čak do vremena moga djetinjstva koje nije bilo tako davno uspoređujući priču s dinosaurima postojali su Kavaliri. To su bili pripadnici muškog roda čije je ponašanje u odnosu prema durgim ljudima prije svega bilo primjereno i u skladu s najvišim moralnim vrijednostima, a pogotovo prema onima koji su fizički ili na neki drugi način bili slabiji. Naravno ovdje se fokus stavlja na odnos muškaraca prema ženama. Danas, a već i neko vrijeme u ovom modernom načinu nesmislena života u kojem su utrke za pravima i jednakostima glavna tema globalnih medijskih pozornica, a nedostatak primjerenog i morala zanemariva koletelarna šteta modernog načina življenja - pitam se postoje li još uvijek na planeti Zemlji preživjeli pojedinci koji bi svojom plemenitošću i štovanjem moralnih načela mogli nositi naziv Kavalira?

Što vi mislite o tome i koji je zadnji primjer kojega možete navesti iz vaših osobnih iskustava?

Muški koji je posljednji čin prema damama da bi vas okarakterizirali kao preživjele Kavalire?
Dame koji je posljedni događaj, koji vam se dogodio od strane muške osobe, za koji bi mogli reći da je čin Kavalira?

Uredi zapis

01.09.2023. u 6:54   |   Editirano: 01.09.2023. u 17:55   |   Komentari: 37   |   Dodaj komentar

Terms and Conditions

Koliko ste puta pročitali "Uvjete i odredbe" (eng. Terms and Conditions) prije nego što ste kliknuli "Prihvaćam"?

.
.
.
.
.

Ako je odgovor nešto tipa 0 (nula), nikad, nema šanse, zašto, što je to ili slično onda Welcome to the Club.

Pišem jer upravo mi se to jučer u sličnom scenariju dogodilo i to baš ovdje na Iskrici preciznije na Blogu - kliknuo sam na brisanje posta (slučajno) i na ekranu je izletio neki prozorčić na kojem je to trebalo odbiti ili potvrditi i naravno da sam u brzini potvrdio i ode post 'Hipertenzija' u zaborav (to je onaj o visokom tlaku i zagrljajima). Žao mi je što je tako završilo zbog moje brzopletosti i hvala svima koji su ga čitali i komentirali, nije bilo namjerno i kad bude inspiracije ponoviti ću i napisati nešto slično gdje ću preporučiti zagrljaje jer vidim da se Blogeri s Iskrice baš vole grliti. Thnx i sorry još jednom.

Uredi zapis

31.08.2023. u 15:03   |   Editirano: 31.08.2023. u 15:15   |   Komentari: 32   |   Dodaj komentar

Interpersonalna inteligencija

Pojam 'Interpersonalne inteligencije' (negdje naziv međuljduske) je ugledao svjetlo dana 1983. godine. Interpersonalna intelgencija odnosi se na upravljanje čovjekovom sposobnošću povezivanja s drugima i upravljanjem tim odnosima, također se smatra sposobnošću da se učinkovito komunicira s drugima i učinkovito razumije druge. Manje više tu vještinu posjedujemo i svi mi Iskričari, neki među nama su u svojim životima, izvan ovog Virtualnog okruženja, uspješniji u prepoznavanju te sposobnosti i neki nisu. Vrlo je dobro za one koji imaju razvijenu ovu sposobnost ako su zaposleni na radnim mjestima poput učitelja-ica, političara i svih onih ostalih na kojima je prisutan svakodnevni kontakt sa ljudima. Ljudi s visokom interpersonalnom inteligencijom su često osjetljive, introspektivne, suosjećajne i empatične osobe. Tako pojedinci na Iskrici s visokom razinom interpersonalne inteligencije pokazuju osjetljivost na tuđa raspoloženja, temperamente, motivacijske tekstove na blogu i osjećaje općenito. Dokaz da se iza svih nickova koje susrećemo nalaze ljudi s više ili manje razumijevanja za nepoznate ljude s kojima komuniciraju putem ove virtualne platforme.
Prepoznajete li kod sebe tu sposobnost za prepoznavanje razlika kod drugih ljudi ovdje na Iskrici? Reagirate li primjereno njihovim potrebama, razumijete li svoje postupke i osjećaje i cijenite li tuđe s empatijom?
Bilo kako bilo, ova vrsta inteligencije nas u mnogočemu razlikuje od životinja iako ljudi koji istražuju ovakav vid inteligencije uviđa da kod nekih životinjskih vrsta je prisutna povezanost sa sličnim pojedinostima uz napomenu da je prisutan izostanak pune slike onoga što čovjek može osjetiti. Rekao bi da je razina ove vrste inteligencije presudan faktor za uspjeh kod svih forumaša, blogera i svih onih koji su u svakodnevnoj komunikaciji putem društvenih mreža općenito. Osobe s visokom razinom interpersonalne inteligencije pripadaju skupini ekstroverta.

Osnovne vrijednosti sadržane u glavnim vještinama interpersonalne inteligencije su:
ⓐ sposobnost suosjećanja s drugima;
ⓑ sposobnost organiziranja grupe ljudi prema zajedničkom cilju;
ⓒ sposobnost čitanja misli kod drugih;
ⓓ sposobnost sklapanja prijateljstava ili ostvarivanja kontakta s drugima.

Oni koji u izraženijoj mjeri posjeduju ovu sposobnost imaju nešto zajedničko:
① uživaju u društvenim događajima;
② vole gužve i mjesta na kojima ima puno ljudi i događanja;
③ imaju izraženu empatiju;
④ uživaju podučavati druge, često savjetuju druge osobe;
⑤ imaju puno prijatelja;
⑥ uživaju u timskim sportovima;
⑦ vole upoznavati nove ljude;
⑧ općenito pokazuju dozu osjetljivosti za druge.

♫ Drage Iskričarke i Iskričari nadam se da su se neki prepoznali te da ćemo svi zajedno obratiti pozornost u međusobnoj komunikaciji. ☺

Uredi zapis

29.08.2023. u 9:15   |   Editirano: 29.08.2023. u 9:16   |   Komentari: 58   |   Dodaj komentar

Naramak istine

...Ljudi su pokvarena rasa... kažu stihovi jedne naše pjesme i uvijek se pitam da li je to činjenica ili istina?

ⓐ ISTINA
ⓑ ČINJENICA

➼ Evo jednog primjera:

Prije dosta godina, negdje tamo tek nakon prvih nekoliko mjeseci mog ozbiljnijeg radnog iskustva. Ujutro sam krenuo na posao i bas kao i svaki dan prolazeći istom trasom od stana u kojem sam tada živio s roditeljima do firme u kojoj sam svaki dan bio minimalno 9, a ponekad i 10 ili 11 sati (bilo neko ludo nadobudno vrijeme (posla nije bilo na bacanje). Vozio sam tada Peugeota 106-icu srebrne boje, bio je to moj bolid i limuzina ubisto vrijeme (klimu nije imao, samo ventilator koji bolje da nije radio :-)). ■ Uglavnom jedno jutro na putu prema poslu sam na slavonskoj vidio auto renault megane koji je iz prednjeg dijela dimio ko' vulkan i brzo je skrenuo uz cestu odmah poslije nadvožnjaka nakon što se prođe sjecište sa radničkom ulicom. Iz motora je izlazio dim i starija gospođa koja je izašla iz auta odmaknula se sigurno 30-tak metara dalje na livadu. Ja sam parkirao svoju srebrnu strijelu odmah iza njezinog auta koji je vec bio dobrano u dimu, a nakon toga je i iza mene stao stariji (tada cca 40 godina :-))))) i poceo je govoriti da ima u autu aparat za gašenje požara, a ja sam ni 5 ni 6 ni 7, a bome ni 8 onako mladenački bez razmišljanja otrčao i zgrabio taj njegov aparat za gašenje požara s kojim u toj žurbi nisam niti znao rukovati te uletio u megan koji je izgledao kao dimna bomba, kroz otvorena vozačeva vrata je isto dimilo, ali ne toliko koliko od naprijed ispod haube, ne znam uopće sada nakon tolikih godina 1. što mi je bilo i 2. kako sam se uopće snašao i otvorio poklopac motora na meganu, ukratko otvorenog plamena nije bilo toga se dobro sjećam, samo dim i nakon što sam ispraznio taj mini vatrogasni aparat po motoru dim se nekako utišao. Nakon toga sam se maknuo dosta od auta i u tome trenu je već dosta ljudi stalo da vide što se dogodilo. Uglavnom sve se odvilo u rekao bi nekoliko sekundi tako da uopće nisam imao vremena za razmišljanje nego samo djelovanje što sam ponavljam tada i učinio, ali stvarno iz meni nekog nepoznatog razloga.
⦾ U svakom slučaju, došli su vatrogasci i policija i sve skupa je potrajalo cca 1h nakon čega sam požurio u firmu koju sam praktično i vidio s mjesta događaja. Zakasnio sam cca 30 min jer sam uvijek na posao kretao ranije i tadašnji šef se doslovno derao na mene jer sam bio relativno novi, a on je bio stari kreten i još mi je držao lekciju o "kašnjenju", ali jednu njegovu rečenicu nikada neću zaboraviti: 'rano je na vrijeme, na vrijeme je kasno, a kasniti NIJE prihvatljivo!!!'. Naravno u cijeloj njegovoj priči bilo je likova iz Biblije i spominjanja onih intimnih aktivnosti koje obično dečko i cura rade u svoja 4 zida ili negdje na osami :-)))

Zašto sam napisao ovu priču? Možda zato što sam i danas dobio lekciju o istini i činjenici, ali neću danas o toj lekciji - to ću jednom drugom prilikom.

E sada, vratimo se na važno:

➊ Činjenica? Zakasnio sam 30 minuta na posao
➋ Istina? Zakasnio sam jer sam pomogao jednoj starijoj gospođi.

Nisam rekao svom tadašnjem šefu niti bilo kome drugome u firmi zašto sam zakasnio. Ne bi bilo razlike. Kasnio sam i točka. Nije bilo važno što su moji postupci spriječili da auto ne izgori/možda eksplodira ili da netko bude ozlijeđen, iako je to BILA istina. Činjenica je ostala: Kasnio sam!

Volite li više ISTINU ili ČINJENICU?

.
.
.
Hvala ako si čitao/čitala.

Uredi zapis

27.08.2023. u 22:16   |   Komentari: 36   |   Dodaj komentar

MILF pokret

Svi mi koji smo pristalice MILF pokreta osjećamo danas onaj ushit "petaaaaaaak jeeeeee".

Inače, ne samo da je kraj radnog tjedna i službeni početak vikendaaaaa nego se i ja vraćam nazad doma, a koliko god volio bijelinu svijeta nigdje nije lijepo kao doma.

Kliknite na link da se dobro napunite pozitivom koja jednostavno pršti na sve strane današnji dan - PETAAAAK!

MILF pokret je neovisna i nevladina organizacija koja okuplja sve nas štovatelje PETKA kao dana i svega što on kao dan predstavlja u današnjem surovom kapitalističkom svijetu kojeg toliko volimo.

MILF od eng. 'Man I Love Fridays' (hr. 'Čovječe kako Ja Obožavam Petke') ;-) ...a vi?

It's Friday then
It's Saturday, Sunday, what?

Link

Uredi zapis

25.08.2023. u 8:37   |   Editirano: 25.08.2023. u 9:20   |   Komentari: 11   |   Dodaj komentar