kaj je dobro, kaj je zlo?

sve mi je manje jasno. Pomozite mi, da budem u trendu općeprihvaćenih mjerila, ali prije sveg naglasite mi čija su mjerila, kako bih mogao zapaliti svijeću misliocima koji su raščistili sa ovim mučnim pitanjem koje me proganja, a ne nalazim odgovor, jer sam valjda glup za etičke standarde suvremenog svjetonazora koji se traži od pučanstva:)))))

Uredi zapis

21.07.2022. u 13:52   |   Editirano: 21.07.2022. u 13:54   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

nemam kaj reć falabogu, osim pala mi napamet danas pjesma koja mi je ponekad bila utjeha i snaga

(Drago: "A ti se nedaj")Link

Uredi zapis

18.07.2022. u 17:43   |   Editirano: 18.07.2022. u 17:46   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

U svom svijetu gradim jedan grad

Ulica je sve više,trgova isto. Većinom im dajem imena dragih osoba iz mojeg života koji su otišli.
Moj stan u tom gradu nalazi se odmah kad skrenete iz Aleje prvih ljubavnih drhtaja u Prilaz posljednje jebačine,pa do Trga starosti, bolesti i smrti, e odmah desno, na trećem katu na tom trgu, u onoj velebnoj zgradi bez fasade:))
Tko me traži, naći će me:)))

Uredi zapis

17.07.2022. u 11:03   |   Editirano: 17.07.2022. u 11:05   |   Komentari: 31   |   Dodaj komentar

obožavam tipke "home" i "end"...

Davno prije pojave računala i tih tipki, spontano sam tražio uzroke svih pojava u mojoj svijesti.Sve je teže nać "home" otkako sam pripustio druge ljude u svoj život. Ali ne odustajem. Doktore, imam li dijagnozu, ili ćete me pustit na miru?:P
Ne morate komentirat, ionak mi vaši komentari idu nakurac:P
Moj blog služi samo meni za kurčenje,pa naravno da sam ja najpametniji i najbolji, kaj tu se ima dvojit, samo da zadovoljim svoju histrionsku narav (svijete, padni ničice pred mojom pojavom na ovom brodu zombija:P)
Tko razumije šalu, razumjet će, tko ne, valjda će i opet osjećati potrebu da me "poprca". Ajd bar nekaj:P
Sjećam se, pit'o viceeternis jednom, kao dijete od šest godina: "Teta, a što je smisao života?" Teta me tužila mami i dobio sam batina, jer očito sa mnom već tada nije bilo u redu. Pa svejedno, nisam odustao. :))))
Ipak, moram si nać novi sajt, ova iskrica nije to kaj mi treba, makar ima divnih duša koje mi teško otpisati samo tako:)

Uredi zapis

16.07.2022. u 16:04   |   Editirano: 16.07.2022. u 16:43   |   Komentari: 20   |   Dodaj komentar

volio bih znati...

Jeste li se ikad susreli sa "izluđujućom komunikacijom"?
Što je to za vas, i je li uopće nešto u vašem pojmovniku iskustveno potkrijepljenom?
Postoje li ponašanja i načini komunikacije koji vas izuzetno iritiraju, kako u dijadama gdje ste vi sudionik, tako i u percipiranim komunikacijama između drugih ljudi gdje ste samo promatrač?
Sakupljam tuđa iskustva i tuđa viđenja, to mi je hobi.. Ako imate što reć, ali molim, samo ozbiljno.
Eto,ni ja se ne kreveljim.
Izluđujuća komunikacija u partnerskim odnosima?
U braku? Na poslu? u komunikaciji sa svojom djecom? Djelatnicom na šalteru? itd itd tema je dosta široka.Iskustva amo.Ne bilo vam zapovijeđeno.

Uredi zapis

15.07.2022. u 17:09   |   Editirano: 15.07.2022. u 17:15   |   Komentari: 76   |   Dodaj komentar

čitam ove blogove pa mi upalo u oči da žene plaču i povodom dobrih, i povodom loših uspomena, događaja, pojava općenito

Priznajem da ne razumijem žensku prirodu, ali vjerojatno je riječ o hormonalnoj konstelaciji i igri neurotransmitera, koja im se drastično mijenja u ciklusima što priroda im je podarila. Ne znam, ne mogu empatizirati sa ženama, ali da, uspomene liječe, jer vidim da su mi potrebne za održavanje unutarnje homeostaze. (kak bi reko Debilija: dinamičke ravnoteže:)
Ne bilo mi zamjereno, dragi ste, al svi smo svoji, na koncu čemu "urbi et orbi" dijeliti intimu ak baš nismo krajnje narcisoidni sa histrionskim poremećajem osobnosti:P
Mislim da su ženske suze jeftine, baš zato kaj im je plakanje u prirodi (isprika broj dva:P)

Pala mi na pamet, izronila iz sjećanja neka pjesmica sad. Čiji tekst je išao otprilike ovako (čuo sam je kao dijete, na radiju, i nikad poslije, ali mise usjekla u sjećanje)
"Veselo, veselo, samo dečki veselo, naj se cure plačeju.."
bate ne znamdalje, al znam fučkat pjesmicu.. Tražim na jubitou pa nemrem nać. Đus, uzdam se u tebe, ti si mi našla i one dječje pjesmice koje sam nisam mogao naći.. Pjesma je u molu, koliko se sjećam, a tekst je totalna shizofrenija (inače, mogu za sebe reć da sam sluhist, i da imam slonovsko pamćenje, kako vizualno, tako i auditivno.
Ne znate vi koja je to tlaka:P

btw,ad topic, sjećanje iz ropotarnice uspomena: teško je živjeti s curom koja ima izljeve plača prilikom svake menge...:P
Ali vjerujem da je teže živjeti s curom koja te naganja po kući s nožem u rukama kad ima mengu (čuo sam i takve priče), ha ha ha
Nakon menopauze, valjda ponašanje ostaje, jer ciklusi su i dalje tu, samo kaj su latentni.
Među nama (eto histriona, bježte): zato i jesamsam i odabrao sam ovaj put, jer se ne mogu nositi sa ženskom psihom.
Plačite žene, plačite, vaše suze isprat će sve ono što ne valja.
ps: i molimvas, ne nudite mi susrete, poznanstva, sex ili kajgod drugo, jer fakat nisam ovdje da izazivam vaše neostvarene čežnje. Znam da sam savršen, ali sad sam u fazi mokše, i ne smetajte mi svojim porukama, drage:)))))
A tu sam, na ovom debilnom mjestu samo zato da zadovoljim i tu podličnost Debila koju nosim u sebi, pa idem dalje. Tak, poglavica je reko.
Meni je teško plakati, al kad me safata, to nije zbog menge nego zbog kognitivnih razloga i egzistencijalističkog vakuuma.
Tada spontano zalegnem u fetus položaj,na pod.:PP

Uredi zapis

14.07.2022. u 11:24   |   Editirano: 14.07.2022. u 11:56   |   Komentari: 20   |   Dodaj komentar

rastava braka: jel to samo priznanje da ste se zajebali, ili tu ima nekaj dublje, nekaj neizrecivo i egzistencijalistički impresivno?. Ne znam , pitam...:P

Nemam ta iskustva pa nek mi se oprosti. Ali zanimaju me pojave toga tipa:)
Ne uvijek, ali danas me baš zanima, prije nego se bacim na važnije stvari (sunčeve baklje, recimo...Govore promatrači plaćeni za to, da su podivljale)

Zahvalan sam pokojnoj majci što mi je govorila već od malih i nejakih nogu da se ženama ne smije vjerovati . Hvala ti,mamika draga, neprežaljena, što si trasirala moj put tragača za prosvjetljenjem:)
I da, mala ispravka: ne da ne treba vjerovati ženama, nego ne treba vjerovati svom libidu, koji te tjera na pogrešan odabir, a onda se ko kurva povlači (libido) i skače na sljedeći pristupačan objekt:))))

ps: jedan od važnih faktora u etiologiji suicida je i tzv "broken home" sindrom (koji se odnosi na djecu iz razorenih brakova. Nisu sve rastave idilične, jel'te? A niš samo drljam, kad nemam kaj drugo. Idem si malo igrat šah na internetu.
Tape, još uvijek nisi zainteresiran za internetski šah sa eternisom? Nije važno tko će pobijediti, ali volio bih odigrati koju partiju šaha sa dragim čovjekom odavde. Svidjelo mi se kako si neposredan i iskren, gotovo poput mene:). Za razliku od mene si i pristojan, i ne reagiraš na uvrede koje dobijaš direktno ili indirektno. Ne, nisam homoseksualac, ne treba se nitko bojati. Šah mi je divna aktivnost, no to sam već nekoliko puta izjavio ovđeka (puno važna izjava, znam,,,,;P)
Čekam zimu pa da odigram koju sa Pognioci, kak je obećala, ak ne umrem prije:))))

Uredi zapis

06.07.2022. u 11:45   |   Editirano: 06.07.2022. u 12:08   |   Komentari: 7   |   Dodaj komentar

kad bijah mali dječak, na radiju se vrtjela dječja pjesmica, čiji je tekst išao ovako:

otprilike. Čudo jedno da se uopće sjećm. Jučer mi došlo niotkuda. Bate, mora da se nekaj čisti u meni:)))Jamačno neka životna lustracija
Dakle tekst je išo ovak (ako nije baš egzaktan, nije ni važno:P)
"Sa deset godina još si malo đače
Kad imaš dvadeset, momče si jače
Kad dođe trideset, tada još si jači.
Sa četrdeset, tad um prednjačiiii
(slijedi dramatični i zlokobni break:
Sa pedeset kosa sijedi
Sa šezdeset štap tivrijedi
Sedamdeset glava klima
Osamdeset zima-zima
U devedesetoj srce već ti hladi
A sa sto ljeta još smo mladiiiii (krešendo svjetlosti i završetak pjesme)

E sad, tražio sam na jubitou . al nisam našo. Kak se zove ta zloglasna dječja pjesmica iz zloglasnog Brozovog režima, gđe su drogirali pionire različitim sredstvima, pa i ovakvim pjesmicama. Osim toga moju generaciju šopali su i ribljim uljem (tobože zbog rahitisa), ovi mladi nemaju pojma o tim strašnim danima kad smo gladovali, a umjesto kave pila se divka,a jogurta nije bilo ni za lijek al danas se zna da su nutra (u tom tobožnjem"ribljem ulju" bile kemikalije zbog kojih je većina pionira osjetljivih na droge slavila druga Tita. Ni zbog čeg drugoga nego zbog kemikalija:))
Problem današnje "demokratski izabrane vlasti je kaj ih boli jedna stvar za ovu oprobanutehnologiju zadobijanja simpatija, usprkos sranjima koje čine.
Jebote čini se da je nekoć postojalo drevno znanje koje se danas malo koristi. Kak misle omađijati stado glasača? Mirisom skupih benzinskih para...?
Nego, fulo sam temu.
Jel netko zna kak se zove ova pjesmica koja se vrtila na radiju šezdesetih godina?

Za napaljene mladiće 50+ ovđe na iskri koji svakaodnevno mašu svojim organima na ovaj ili onaj način,malo sam modificirao prvih par stihova, što se u socijalističkom sistemu nitko ne bi usudio, ali eto,danas je sloboda govora do neke mjere (fina je granica koju treba poštovati da te ne bi proglasili teroristom i strpali u buksu (Francisković pajdo:))) :P

Dakle prilagođeni tekst bi išo ovak:
"sa deset godina još si malo đače
Kad imaš dvadeset, ćuna ti skače
Kad dođe trideset, skače još i jače
Sa četrdeset ćuna prednjači
(ne znam kaj bi zmislil nakon dramatičnog brejka:))))Pomozite:)))


Eto i linka, zahvaljujući dobroti pažnji i sposobnosti sublogerice Đuske:

Link


jeiiiii, tu je i Boro sa šarafićima..Đuska ti si carica:)))

Link

Uredi zapis

05.07.2022. u 18:01   |   Editirano: 05.07.2022. u 18:45   |   Komentari: 20   |   Dodaj komentar

Nightwish, koncert, Hellfest 2022, Clisson, Francuska (17-26. VI 2022)

Uredi zapis

03.07.2022. u 23:29   |   Editirano: 04.07.2022. u 0:52   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

a jel znate vi kaj je to "sati"?u indijskoj tradiciji

"vedski mislioci smatrali su žene nižim bićima. To je bilo povezano s idejom da se volja pokuša osloboditi svjetovnih stvari i želja.
Kaže se da je ženina žudnja za jelom dvostruko veća od muškarčeve, njezino lukavstvo četiri puta veće, a njezina seksualna požuda osam puta veća.
Obuzdavanje seksualnog nagona jedan je od velikih uzora i načina postizanja mokše. Ženama se ne smije vjerovati.
Neka rana hinduistička pravila o ženama:
1.) Žena se treba udati za tri puta starijeg muškarca. Idealna dob za djevojčicu je 8 i 24 za muškarca
2.) Djevojčica se mora udati prije prve menstruacijei ili će postati seksualno razuzdana
3.) Žene ne smiju biti nezavisne nego moraju najprije biti pod vlašću svog oca, zatim muža a ukoliko on umre, tada pod vlašću svojih sinova
4.) za žene, ispuniti svoju dharmu, znači biti ponizna
5.) Udovice se ne smiju preudavati, nego moraju počiniti SATI. Ako se žena živa spali na muževu pogrebu, to jamči dobru reinkarnaciju i njoj i mužu
6.) Žena se ne smije udati za nekog iz niže kaste "

"Da bi dokazao svoju uzvišenost, muškarac mora leći sa lijepim golim ženama ne bi li pokazao samokontrolu. Priča se da je to radio i Gandhi, u uvjerenju da to povećava duhovne sposobnosti. Ako već nije vodilo izravno do mokše, vjerojatno je izoštravalo osjetila:)))))))

Uredi zapis

02.07.2022. u 23:46   |   Editirano: 02.07.2022. u 23:51   |   Komentari: 38   |   Dodaj komentar

Znate kaj mene živcira, uz sve ostalo kaj bi me moglo u principu živcirati? ma boli vas jedna stvar kaj mene živcira, i to je u redu

Al reći ću jer ak ne kažem, progovorit ću na guzicu, kakva je to tenzija u meni:)))
Dakle, riječ je o dizajnu bloga, koji je uniforman , reduciran na najosnovnije. Dosadnoooooo.
Sjećam se vremena kad je blog pružao daleko veće mogućnosti individualizacije, Počevši od boje naslova, veličine fonta,zatim mora emotikona koje si mogao lijepiti i svaštajošnešto što si mogao odabrati iz menija mogućnosti. Bloški prostor izgledao je veselije, bez obzira na trkeljanja koja su i danas prisutna, a uz to su danas u osiromašenom estetskom ozračju, pa je stvar daleko tužnija nego onda. Pa kaj se dogodilo? Jel te mogućnosti koje smo nekad imali zauzimaju previše memorije ili kaj? Pitanje je za admine i
li mjerodavne subjekte ovog sajta.
Moš mislit kak budu odgovorili, al moral sam reć kaj me živcira. Sad mi je puno lakše, i idem se bacit u krpe da usnim san pravednika koji se prži u pustinji (sirotinja poput mene nema čak ni klimu u stanu)

Uredi zapis

28.06.2022. u 22:19   |   Editirano: 28.06.2022. u 22:22   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

a ima li tu nekog tko voli šah?

igrati

Uredi zapis

28.06.2022. u 12:38   |   Komentari: 35   |   Dodaj komentar

još uvijek nastojim dokučiti svoj smisao postojanja i emanacija ovđe. Nisam ga još dokučio.

ali, vjerojatno postoji neki razlog.Naravno. Ima divnih osoba koje mi se javljaju na pvt. Znam da nisam sam:)
Makar, moj underdog mi jauče i zavija: " sam si, sam si se rodio i sam ćeš umrijeti":P
Ne ne, nisam odavde. Ustvari ne znam čemu inzistirati na trajanju, ako je sve iluzija:P
(ne zagovaram samoubojstvo, jer sam se usro kad mi je netko priprijetio kak se u Južnoj Koreji to kažnjava drastičnim zatvorskim kaznama:)))))
Kad sve prođe, ljudi te pamte po djelima koje ti je dala tvoja taština, u konačnici, ta jedino životna a za mene vrlo antipatična beštija, koja raste od vrtića pa nadalje, i u nekih nikad ni ne umire (naravno, smrću tijela nastaje oslobađajuće razdruženje zarobljene duše. Ja vjerujem u dušu. A vi? (pitanje je retoričko i nepotrebno, to ja samo onak:P
Bert Helinger i njegov rad na familijarnim konstelacijama me opet zaokuplja . Ovdje sam jedino kod Coco detektirao da netko ima nekog pojma o tome.I naravno, Havajski hooponopono, kao neizostavna paralela.
A sad, ne patim previše kaj nemam s kim komunicirati o tome,jer to i nije smisao sajta za druženje. Ili je?
Idem spat. Napokon. Laku vam noć,tko čita, a i onima koji ne čitaju:P
ps : da su se moji preci manje jebali,možda ni mene ne bi bilo, pa bi sve bilo lakše. weblog bez eternisa. P molim vas lijepo, tko bi to preživio?:))))))))))))))

Uredi zapis

26.06.2022. u 23:00   |   Editirano: 26.06.2022. u 23:33   |   Komentari: 5   |   Dodaj komentar

kaj bu samo wasi, bum i ja nekaj zakelil kaj vam želim :P


uz ulet: "Gospođo , a kak stojite sa hatha jogom?:)))
Pokazao bih vam neke najnovije vježbice koje podižu nivo energije i niveliraju sve čakre:))))"
Kad smo kod čakri, imaju li životinje (sisavci) čakre? Makar rudimentarne? Krunsku vjerojatno nemaju. Kaj vi mislite? (mislim ovdje prije svega na one kaj imaju bar nekog pojma o čakrama (recimo amigdala, vjerujem da ona ima pojma:))). Wannabe preseratori me ne zanimaju, a pogotovo njihovo mišljenje:P)
Jebote, fakat ima bolesnika ovđe.I ja sam bolestan, al ne toliko da govorim baš takve bedastoće kao neki.Moje bedastoće imaju podršku u metafizičkoj stvarnosti, ha ha ha ha
Inače , autor ovog velebnog djela je Jacovitti, legendarni stripocrtač . Moja generacija se vjerojatno sjeća "Plavog vjesnika" i "Coco Billa" (Habi sigurno zna tko je Coco Bill)Najveća fora su mi puzeće salame koje su na svakoj drugoj stripovskoj sličici..Ha ha ha ha, prekrasno mi je bilo djetinjstvo uz "Plavi vjesnik":). Nisam mogao dočekati ponedjeljak da izađe. I Den Deri mi je bio guba. S njim sam se identificirao, makar sam sličniji onom Mekonu, zelenom izvanazemaljcu, bossu negativaca koji sjedi na nekoj letećoj lađici (mislim sličan sam više njemu nego Den Deriju po negativi nego po izgledu.Den Deri je bil pozitivac.Mekon bio je zelen i imo veliku glavu:)))
Elektroboti, i selektroboti kao poboljšana verzija elektrobota , I to su bili neki negativci, sjećam se, al bio je jedan disident među robotima koji je pomagao Dan Dariju (ne znam kak se piše). Svemirski brod se zvao "Anastazija", a njegov (Dan Derijev) kopilot je bio Dig Digby.

Uredi zapis

26.06.2022. u 0:45   |   Editirano: 26.06.2022. u 1:24   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar