Mai..

Izuzevsi njeno kriptokomunjarstvo
umotano u pomodni liberalizam i frazeolosko politiziranje


Mai
je Zena, a ne njena Sjena.

Ona je meni, kao bloski lik bloskom liku,
bila ono nesto mencelovsko, komicno-hrabro,
energicno i dirljivo transparentno..

Ta arhaicna zenskost bez gordosti je fascinantna i jest, za neka druga vremena.

Eto, meni je Mai mirisala na to.

Njoj autenticnosti, (izuzevsi politiku)
nije nedostajalo, a to je rijetkost.

Uredi zapis

18.01.2017. u 17:08   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

Opet memorandumi po blogu

HOS -ovo znakovlje je zakonski regulirano pa i pozdrav Za dom
spremni. S tim pozdravom su nasi vitezovi branili Vukov
ar. Kukavelji kojoj smeta HOS. i starohratski pozdrav, gle cuda, ne smetaju
"ustaske" kune. U svakom kutku ove napacene zemlje treba
podici spomenik nasim HOS ovcima.

A predsjednica je milion puta bolja od Yusipovica ili onog koji
gubi cekove.

Pozderite se, mrzitelji svega hrvatskog!

A krvavu petokraku i trg masovnog ubojice treba konacno maknuti i promijeniti.

Uredi zapis

08.12.2016. u 0:04   |   Komentari: 80   |   Dodaj komentar

kako je bilo u smrdoslaviji?

Ovaj tekst (wanke-partizanke, majkemi to bi mogla biti ona marijana mirt) je dokaz o onome o čemu sam pisala. To je taj mentalni sklop. To je ta emocionalna kastriranost, to su mitomanije i gole laži. Iako, ona ili on ili ono, tko se god krije iza nika wana, neće biti sankcionirana za čisti govor mržnje i žal, zamislite, žal što nema više Perkovića koji ubijaju po stranim zemljama, jer živimo u našoj demokratskoj RH, za puno manje stvari se u smrdoslaviji gubila glava. To je ta razlika demokratske RH koja gaji legalitet i smrdoslavije koja je bila obična gola diktatura.

I sad, ili si lud ili ti je bilo dobro u to doba. Nema trećeg. Jel se netko sjeća ekonomske situacije i bankrota smrdoslavije? Jel se sjećate nestašica kave, deterdženta, par-nepar, redukcije struje?

Možda je wanka partizanka bila dio crvene buržoazije pa se to njoj nije događalo, ali bogme nama jest. E, tad je prestala pipa sa zapada davati novac. Smrdoslavija je živjela na kredit s totalno nekonkurentnom ekonomijom, sa teškim korupcijama, uzgojila je vrhunac vrhunaca političke podobnosti i uranilovke.

Sjećate se tadašnjih zubara? Plombi?

Sjećate li se onih svih nadrkanih i bahatih službenica koje na staklu napišu: "Vraćam se odmah"! Sjećate li se prljavih tramvanja i negrijanja po ciči zimulji. Sjećate se tv programa. Čovječe, čekali smo "Po vašem izboru" ko ozebli sunce.
Sjećate se Mladine koja je zabranjivana, Studentskog lista, Poleta? Sjećate li se kad su nas tjerali s koncerta Leibaha.

Čak i kad se zanemare užasi i zločini prema neistomišljenicima, bilo je katastrofalno.

Nikad neću zaboraviti kako su moje frendice najviše željele da im donesem vreće za smeće iz Njemačke i naravno, pokoju novu ploču. Vreće za smeće, lijepo zarolane iz DM-a osamdesetih.

I onda ova tuketina piše o tome kako je bilo dobro. Tih godina je u Njemačkoj bilo izvrsno, također trudnice nisu dobivale otkaze, obitelj i socijalna prava svih radnika su bila zaštićena. Moja majka , kao najniži sloj auslenderske radne snage je uvijek imala trinaestu plaću i dar za nas troje po tadašnjih 100 maraka za Božić i za Uskrs. Imala je i dječji doplatak za nas troje. Imala je masu pogodnosti o kojima je tzv smrdoslavija mogla samo sanjati.

Ali, tamo se i radilo. Nije bilo zabušavanja i "vraćam se odmah". Od svoje 17. godine do završetka faksa sam svako ljeto radila u Njemačkoj. Čistila stanove, prala suđe i sl i od te love sam doslovno imala lijep džeparac cijele godine uz kupljenu odjeću i bar deset dana mora. Ja sam naučila živjeti i raditi po kapitalističkom principu i dan danas tako živim i ako se uvalim u kredit, sama sam si kriva. Trošim ono što imam, živim vrlo skromno. Ne pada mi na pamet bahatiti se, a onda okriviti državu, društvo, neke pojedince. Znam dvije blokirane osobe koje voze bolji auto nego ja, bolje se odijevaju, imaju bolji namještaj..

U kapitalističkoj Njemačkoj i svim tadašnjim zapadnim zemljama se gradilo, radilo i lijepo živjelo. Naravno, sad je svugdje teže nego osamdesetih, ali još uvijek sam tisuću posto uvjerena ako si vrijedan i hoćeš raditi, neces propasti.
Ali, treba mijenjati "socijalističku" lijenguzost.

Oktavija opet palamudi. Evo joj podatak, tuki neinformiranoj. Za ekonomsku situaciju u RH je najviše kriva velikospska agresija . Ratna steta u dolarima iznosi: 252.469.661.420 US dolara. Drugi krivac je premreženost udbo-jugo struktura i pljačke osamdesetih zbog koje je drug Perković dao likvidirati Đurekovića. Đureković nije bio neprijatelj naroda, ali diktature jest jer je otkrio kako partija pljačka INU. Hrvatska još otplaćuje kredite iz smrdoslavije koje je dobila u sukcesiji, a 90. je ekonomija bila u totalnom .urcu.

Zahvaljujući dijaspori, preživjeli smo rat. Samo zahvaljujući njihovim injekcijama stvarnih deviza.

Uredi zapis

15.08.2016. u 20:17   |   Editirano: 15.08.2016. u 20:18   |   Komentari: 33   |   Dodaj komentar

BILO JE STRAŠNO ŽIVJETI S TITOM!

Vidite, Hrvatice i Hrvati moji, građani i građanke, postoji nešto što se zove legalitet. Taj legalitet se dobiva višestranačjem i slobodnim izborima. Postoji nešto što se zove rezolucija, deklaracija koja, ako je donesena na tijelima, koja su opet birana na spomenutim principima, vrijede i obvezuju, neke zakonski, neke moralno-politički. Ova dolje, wana ili kako već, sad krši saborsku deklaraciju iz 2006. i dvije eu rezolucije. Može tuka reći, baš me briga, kršit ću i to je njeno pravo.

Mi, Hrvatice i Hrvati nećemo prijetiti ubojstvima po ovom sajtu zato što je njoj bilo časno živjeti sa zločincem.

Sa zločincem je bilo mnogima dobro živjeti, ali časno nisu mogli živjeti. Živjeli su samozadovoljno u diktaturi koja im je očigledno donosila neke privilegije ili su, kako je Koke prije govorila, naučili šutjeti, a istovremeno su mnogi ubijani, robijali, dobivali sjekirama u glavu jer su drukčije mislili i to njih nije briga jer doktrina revolucije, točnije Lenjinova koju je usavršio Staljin je bez milosti ubijati. UBIJATI onog koji ne misli kao mi, kao partija. Kod nas je najači zagovornik takve doktrine bio tzv heroj Moša Pijade. Kad čitate njegove izjave, prođe vas jeza.

Dakle, kad Oktavija 007 padne ponovno u 7. oktavu i da paralelu Titove zločinačke diktature i RH u kojoj, najmanje u 4 g., a očito i prije, možeš izići lijepo na izbore i glasovati za koga želiš onda po običaju promašuje ceo fudbal. Ona je, kod svog laprdanja, u stanju istovremeno biti zaštitnica gay populacije i vrlo agresivno mrziti starije ljude koji se vuku po pješačkom prijelazu dok ona, tako liberalna i slobodoumna, vozi ili policajca koji joj naplati kaznu jer tuka ne poštuje prometne znakove. I naravno, odmah ga proglasi Hercegovcem.

To su vam drage gospođe i i gospoda čiji je mozak duboko natopljen ostacima ideologije koje su se svi normalni i ako ćemo baš pravo, slobodarski i napredni ljudi, odrekli.

Ako gledamo političku razinu, onda je nekakvo počelo je li neka država diktatura ili demokracija. Ako je diktatura onda obično vrši državni terorizam, ako je demokracija onda je sustav javne kontrole ipak razvijen i moraju se boriti za birače i nisu za sve vijeke vjekova pa ne mogu vršiti taj državni terorizam.

Ako se netko bori protiv diktature čak i revolucionarnim sredstvima, onda to može imati opravdanje, ali ako se netko bori. revolucionarnim sredstvima u vlastitoj diktaturi onda je to neoprostivo.

Npr. Miro Barešić i Zvonko Bušić su se borili revolucionarnim sredstvima protiv Yu diktature. Nelson Mendela se borio, između ostalog i revolucionarnim sredstvima, protiv apartheida koji jest vrsta diktature, puno antifašista, (nisu samo partizani antifašisti) su se isto takvim sredstvima borili protiv Sila osovine i NDH. I to svi razumiju.

Zašto onda ne razumiju Barešića i Bušića?
Barešić je ubio Rolovića koji je bio jedan od glavnih krvnika na Golom otoku. Bušić je htio probiti medijsku blokadu i oteo avion?

Ne mislim ja da će Oktavia, Mai, Koke, Vegovniju i ostali promijeniti svoje mišljenje niti trebaju. Samo, kad se sljedeći put, okite slobodarstvom, naprednošću i slobodoumljem, neka se zapitaju kako mogu hvaliti nešto
kad je u tom nečemu jedan Gotovac robijao, a njih to dan danas ne dira.

Meni, kad je donesena presuda Mustaču i Perkoviću, nije toliko drago bilo zato jer je to osuda bivšoj diktaturi zločinca, već što je ona sirota Gizela dočekala tu presudu. Ubili su joj i sina i muža. Bez veze, zbog INE i love ( o tome vam piše Slovenac Rado Pezdir, zviždačica Balenović i Sulejman Tabak koji niti su desničari, naprotiv lijevog su svjetonazora).

A, nerazjašnjenih takvih ubojstava ima oko 80 ak. Dakle, SDS ( bivša udba) je od komunističkih država najviše ubijala svoje političke emigrante po drugim državama.


A, o nečemu, što se zove tranzicijska pravda koja bi se mogla odnositi na stotine tisuća ubijenih u poraću od 45.- 49. To se još nije ni načelo. Ima jedna izjava Rolanda Jahna koja kaže da bez poznavanja prošlosti i raščišćavanja pa i suosjećanja nema budućnosti ( inače, on je najpoznatija osoba za proces lustracije u Njemačkoj.)

Tako da vaša laprdanja o "vraćanju u prošlost" kao negativnom fenomenu mačku o rep.
Teme su se otvorile i to je dobro. Njjih treba čistiti i iskristalizirati. O njima treba voditi javnu, stručnu i inu raspravu.


Pa i na ovom mjestu. Mi, Hrvatice i Hrvati kojima nije bilo časno živjeti s Titom, već strašno, ako ništa bar iz suosjećanja prema onima koji su bili u kazamatima ili ubijani, moramo i trebamo govoriti. Zbog kolektivne mentalne higijene.

Zbog sućuti. To je svrha svega ovoga. Hrvatska i Slovenija su kosturnice žrtava komunizma. Jama do jame. Neistraženo neobilježeno. Neki govore 700, neki preko 1000 masovnih grobišta. Službeni izvori KNOJ-a 46 i 47 se sami hvale s brojkom oko 250 000 ubijenih.

O tome treba govoriti. Te žrtve to zaslužuju. Jer se šutjelo sve ovo vrijeme.

A o žrtvama u DR, 90. ih nikad ne treba prestati govoriti!

Uredi zapis

15.08.2016. u 15:25   |   Komentari: 108   |   Dodaj komentar

crveno kmerska iberfasisoidna orjunasko udbostaljinisticka hrvatofobna ideologija

Na iskrici nikad kaznjena.
A bogme slabo i drugdje.
Da nije Munchena ne bi ni to malo..

Ali neka crveni nacisti slobodno pricaju. Ne
bih nikad rekla niti zeljela da im, se zabrani ili kazni
za rijec i da ne daj boze moraju letke bacati
iz otetih aviona kao nas Zvonko.

Neka ih. Ali, oni bi apsili ili ubijali, kako je
za mene jedan rekai ovdje da me treba ubiti.

Valjda, naviklo..

E, mi to necemo. Neka kukavelj od Pelpa naziva
Zvonka teroristom, ali Julie nazvati droljom je dno dna.
Kao i Brunu " mutavcem".
PLJUC!
Naviklo, bit ce . Naslijedje iz Udbosugoslavije.

Uredi zapis

15.08.2016. u 8:37   |   Komentari: 7   |   Dodaj komentar

Udboslavija- drzavni terorist i masovni ubojica

Onaj koji zenu zove droljom, drolja ga rodila!

Zvonko je bacao letke, a oni. stotine tisuca ljudi
u jame. A kako slave Gavrila, ljube mu spomenik, pa
Mandelu. Kad.je Z to radio istovremeno su slavili u Sugoslaviji
tj u Hr su stitili neke ljude iz Bader-M. ter. grupe.
Pa i Tiletov im terorizam opravdan.


Zvonko je za svoj cin platio i to jako. 43 g najstrozeg
zatvora u SAD.

Cak su putnici iz
aviona pisali komisiji za otpust.
pilicajac je na zalost poginuo iako je Zvonko
trazio da ju sam demontira.A borio se baciti obicne rijeci jer je u sugoslaviji
postojao verbalni delikt kao kazneno djelo.

Nakon presude za sjekiranje lubanja
po inozemstvu, bolje da ckomite i droljet
ate medju svojim drugaricama ako vas stislo.

Kad ce uvazene ubojice i teroristi iz sugoslavije odgovarati?

Ova kukavelj koja zenu koja je jako puno
ucinila 90. u diplomaciji, a pogotovo za Vukovar
zove droljom?
Podsjeca me to na situaciju kad abolirani
cetnik kaze za gordana lederera kojeg je
ubio snajperom da je ustasa i terorist ili slican
mu, da su silovane vukovarke drolje.

FUJ!

Uredi zapis

15.08.2016. u 6:58   |   Editirano: 15.08.2016. u 7:13   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

Plenky i Tiki

Dobar bio Plenki. Staložen, smiren, ironičan za razliku od Tikomena koji se iz petnih žila trudio biti kulturan, smiren, ali ne ide.


NE IDE! tikovi, češanje nosa, lamatanje i ono najgore..LAŽI!!!

Zamisli, majketi, on se ne sjeća kako se zove Mustač. On je doslovno htio mijenjati ustav zbog zaštite i neprocesuiranja partijskog državnog terorizma.

Njegova partija nije dala arhive, njegova partija je za vrijeme Račana ukinula komisliju za istraživanje žrtava komunističkih zločina- Koliko se sjećam, a bilo je i polemika ovdje, HDZ je izišao iz sabornice kad se Lex Perković izglasavao.

Kad ga slušaš, cvjetale nam ruže dok je on bio na vlasti. Čovječe, pa nema mu člana vlade koji nije bio u nekoj aferi, onaj ministar koji dijeli brojeve moba za zapošljavanje, pa Jakovina, pa Vrdoljak, pa Zmajlović, pa ona što pije i dijeli lovu kako joj se sprdne, pa njegovo letanje na Krk, pa afera migovi, pa pusićkio dijeljenje novca vlastitom braci, pa DUDI, pa CRO osiguranje pa sad najnovija afera "tajnica" u Pusićkinom ministarstvu,pa afera Medison, pa i njegovog brata također koji žica po ministarstvima poslove, pa pismohrana, pa afera šogorica pa Mercel i Sabo...

Da Most nije bio trojanski konj za rasturanje HDZ i da Orepić nije zadržao Ostojićev kadar i da se slušalo Karamarka i dalo mu se upravljanje represivnim sustavom, konačno bi partijaški ESDRPI kriminal bi došao na vidjelo.

Žao mi je što je otišao Karamarko zbog izmišljene afere, i jedino je on htio raščišćavanje partijslpg kriminala, ali svidjelo mi se večeras Plenkovićevo reagiranje na, meni bitna pitanja:
pozicija najboljeg ministra u vladi, Zlatka Hasanbegovića, jasno repliciranje nalaži Tikomana o ulozi Kovača za spas onoga što ESDRPE nije htio napraviti što se tiče srbijanskog mini Haga.

Pa, pobogu, glasovali su protiv HDZ zakona o ništetnosti tog srbijanskog Haga i laž da je posjetio Veljka Marića. Demantirala ga je Marijana Petir, koliko sam čula.

Uglavnom, nisam baš fan Plenkovića, ali, svidjele su mi se neke stvari. Smeta mi što nije radikalniji, možda malo agresivniji o partijskim aferama, tu je Karamarko bio jači, ali lakmus mi je odnos prema Hasanbegoviću i Kovaču. Sad za sad je korektan.

Vidjet ćemo.
Uglavnom, pomeo ga i stilom, i smirenošću, samo ovaj pada u oktavu, pa galami, pa izmišlja i zato se bojim jer ovi naši "napredni i osviješćeni " građani očito vole galamdžije.

Zapravo, i Milanović i Vučić i onaj Jovanović i Stazić svi imaju tu đon-obraz-lažljivu retoriku kojom vrlo tupavo i otužno svoje najveće mane žele pretvoriti u svoje prednosti ili napad na drugoga. Zamisli, zakuhaš lex perković i onda glumiš da ne znaš ni ime tih ljudi, a upregneš sve da bi ih spasio jer znaš da slijede otvaranje arhiva, ako ništa za potrebe odvjetništva bilo obrane bilo odvjetnika optužbe.

Što se tiče Plenkija, moj glas još nema, ali večeras sam malo bliže tome.

Uredi zapis

13.08.2016. u 0:29   |   Editirano: 13.08.2016. u 0:37   |   Komentari: 6   |   Dodaj komentar

prosvjed, potpora, sto vec jest..

Legitimno je sutra dati potporu partiji. Samo, sto bi falilo to
priznati. Lijepo sebi pred ogledalom reci: Sutra idem
dati potporu Zgubidanu i njegovoj partiji jer je on
postavio Jokica i ekspertnu skupinu po svom svjetonazoru sukladno
svojoj pol opciji. Ne zelim da netko iz suprotne opcije pomrsi racune stavljanjem
jos nekih ljudi jer sto drugovi i partija donesu i napisu nema majci da se mijenja.

I takoc. Posteno i fer.

Nemojte se, brate mili, skrivati iza interesa djece jer
ti dokumenti su prepisani HNOS tj. nista novog osim daljnje anacionalizacije sustava
koju je zapoceo Jovanovic.

Eto, samo nek se zna.

Kad se vec igraju reforme onda Sustar treba ustrajati na prosirenju skupine i
ukljucivanju i drugih polit opcija osim postojecih, sdp ovskih.
Jer kako rece Muljanovic: Ja sam ih postavio!

Uredi zapis

31.05.2016. u 23:43   |   Komentari: 26   |   Dodaj komentar

Reforme i Jokićizmi

U obrazovnom sustavu sam punih 25 godina. Po cijeloj vertikali od dječjeg vrtića, osnovne, srednje škole i fakulteta. Mogu, bez lažne skromnosti reći da imam uvid, ne samo teorijski, već empirijski u kompletan sustav.

Svaka vlast se okušavala u reformama i kad su trebali i kad nisu. Više mi je nalikovalo da pate od opsesivno kompulsivnog poremećaja da moraju nešto reformirati jer ako to ne učine nisu napravili ništa. A stvar je puno kompleksnija. Obrazovni sustav nije izolirani otok u društvenom oceanu. Društvena klima nije nikad bila blagonaklona prema tom važnom segmentu, iše je bila lakmus političkih propitivanja pravovjernosti.

Od svih ministara sa štovanjem pamtim Ljilju Vokić, jedinu koja je imala hrabrosti suočiti se s izdavačkim lobijem udžbenika i jedina koja je realno htjela transformirati školu slično njemačkom sustavu i rano diferencirati programe sukladno sposobnosti učenika. No, onda su joj zamjerili da ne daje šanse horizontalne pokretljivosti. Nakon nje mogu spomenuti ministra Strugara i ministra Primorca. Ostali nisu vrijedni spomena osim ministra Jovanovića koji je u svom mandatu uspio politički do ekscesnih razmjera zatrti i ono malo preostalog domoljublja u školskom sustavu. Sve promjene, sve reforme bile su na tragu liberalnih paradigmi nastalih u SAD-u od 70.ih do današnjice.

Dakle, ni ova danas nije iznimka. No, sad smo u 2016. Pluralizam mišljenja i ideja se konačno počeo ukazivati na prosvjetarskom obzorju, ali Jokić poput tipičnog partijskog aparatčika ne želi čuti različite tonove. Ne želi da se, nakon provedene i stručne i javne rasprave, koje su iznjedrile silinu opravdanih prigovora , unesu izmjene koje bi artikulirala skupina drukčijemislećih i zajedno s postojećom pronašla kompromis.

On NE ŽELi ako nije po njegovom i ucjenjivački daje ultimatum ministru. Vrlo neprofesionalno i vrlo nepluralistički. Sjećam se hajki na ministra Primorca kad je uvodio HNOS. On je izdržao i tek sad vidim da je taj HNOS ostavio traga u sustavu. Ali, Jovanović je htio ostaviti svoj trag, ne uspijevajući s vrlo nakaradnom verzijom zdravstvenog odgoja baca se na kurikularnu reformu. A kako? Što se tiče paradigme poučavanja doslovno je prepisana iz HNOSA. A gdje su intervencije? U planu i programu. U sadržaju. Ishode su tako loše napisali da me čudi zašto se jednostavno nisu držali hodogram HKO ( Hrv kvalifikacijskog okvira kojeg smo morali donijeti kao članica EU). I što se događa? Pustili su u proceduru stručnu, a onda i javnu raspravu. I bili vrllo iznenadjeni jer su ljudi ozbiljno iščitavali i davali prijedloge i vrlllo uvrijeđeni jer bi se ti prijedlozi trebali i uvrstiti u postojeći prijedlog kurikula.

Jokić i 600 članova su iznenadjeni i uvrijedjeni jer su mislili da će rasprava biti pro forme, a da će njihov prijedlog ostati netaknut. EEE, to vam je taj komunistički, totalitarni mentalni sklop. Licemjerni i jadni. Dat ću ti malo prostora, ali ću taj prostor zabetonirati i svaku ideju u njemu jer ta ideja ne odgovara onom što želim čuti. I sad, kad bi se trebale vršiti korekcije e, ne odgovara ideološkom matriksu i eto to frke. On će da da ostavku, ako ne bidne po njegovom.

Inače, g. Jokić u raspravama na okruglim stolovima ili seminarima na kojima sam imala prigode sudjelovati je znao biti vrlo netolerantan prema auditoriju. Otvori prostor za diskusiju i ako čuje pitanje koje ne odgovara njegovom izlaganju djetinjasto se duri i neće dati odgovor. Jako je sklon pljuvanju po našem obr sustavu za kojeg ja ne mislim da je najbolji, ali je svakako među boljima u Eu.

Zašto to mislim? Zato što imam prigodu gledati kako prolaze naši učenici u njihovim sustavima i obrnutom, kako prolaze oni u našem. U svim slučajevima, a bilo ih je na desetke, naš prosječan trojkaš ili jedvaprolazeći u Njem ili Kanadi ili Irskoj je odličan, a naš odličan je doslovno genij i redovito je akceleriran.

Prije dva tjedna u okviru Erasmusa ugostili smo kolege i učenike iz 5 država EU i iz Turske. Naši klinci, kao prvo puno bolje govore engleski nego njihovi učenici, na radionicama su spretniji, više sposobni za multitasking, a o socijalnim vještinama da ne govorimo. Toliko puta hvaljeni Finci su puno lošije prošli u jednoj logičko-istraživačkoj radionice nego naši učenici.
U našim školama treba ulagati u opremu, dvorane, IKT i tim jadnim mojim kolegama dati malo zaštite da ih svakodnevno ne vrijeđaju svi, od medija do roditelja.

Zato, dragi moj Jokiću, džaba si krečio. Nisi bio iskren. Znam članove tvoje skupine. Njih 5 osobno znam. Po kojem kriteriju si ih izabrao, a istovremeno znam da su ti se javili neki koji su puno prisutniji u našoj profesionalnoj javnosti, istražuju, pišu, objavljuju, imaju rezultate. Po kojoj matrici si ih birao?

Pitam kolege što misle o ovoj reformi. Svi, baš svi kažu, ništa novo, sve smo to imali u HNOS-u samo što bi sad Jokić na se 7 međupredmetnih tema poučava kroz redovne predmete što bi značilo da od sadržaja redovnog predmeta neće ostati ništa.

Iskreno, meni svejedno. Promjene u velikim sustavima su ionako spore. Deset godina treba da se zarola i suživi neka promjena. Mi, ionako ne čekamo da nam netko odozgo donosi promjene. Mi ih tražimo da nas ne koče. Npr. ovaj Erasmus projekt je isključivo naš trud, naše vrijeme i naš entuzijazam. Nije nam trebao Jokić ni Šustar ni Mornar za to. Samo, brate mili, osigurajte nam lovu da se ne sramotimo kad nam puca veza pri videokonferenciji s Finskom i da se ne tiskamo nas deset za jednim kompom kad Finci lijepo imaju za svakog učenika po jedan.

Takvu reformu mi želimo.

Uredi zapis

23.05.2016. u 23:59   |   Komentari: 9   |   Dodaj komentar

Tužan, pretužan dan.

Ne zbog komentara ispod mog jučerašnjeg posta. Očekivani su. istinabog, ne bi me ubili kao što je nekoć starinaivan napisao, ali dalo se tu iščitati dosta osobne razine. Ono, ona ne bi dala ovo-ono, ona bi im da rade u kapitalizmu( kao da obitelji Hrvata koji su bili žrtve komunističkog fašizma su igdje i mole raditi nego su bježali u kap zemlje), ona im ne bi dala raditi u školi ( da, moj otac je 71. Izgubio posao zbog Vile Velebite).

I opet se potvrdila teza o totalitarističkom mentalnom sklopu kojeg odlikuje ta začudna hladnoća, gotovo berijevska uvjerenost da su nevine žrtve zaslužile to što im se dogodilo i boljševičko-staljinistička revolucionarna agenda da nema suda, već ajmo pištolj u potiljak i u jamu, a nakon toga obitelj toga u jami maltretirati dobrih 70 god poslije.

To je ta polazišna točka jednostavnog nepriznavanja zločina s pobjedničke strane i to je sva istina koja traži biti izrečena. Japanci su imali konc logore, ali nikom normalnom ne pada na pamet zabranjivati ili omalovažiti žrtve Hirošime. Eto, u hrv se i zabranjivalo, ali i omalovažavalo i to se čini i dan danas.

S druge strane imate osobe kojima je smiješno kad obitelji traže mjesto gdje su im pobijeni članovi. Smiješno im je jer su okrenuti budućnosti. Koji užasan stav. Psihološki, sociološki, politološki, historiografski je nemoguće ići u budućnost ako se brani istraživanje prošlosti. Ako se 2000. G dolaskom Račana jednostavno političkom odlukom zabranjuje rad komisije za istraživanje žrtava poraća.

Prošlost se mora istražiti, arhivi se moraju otvoriti ( sramota da nam Leljak u Sloveniji mora pisati našu istinu, sramota da nam bivši srpski udbaš mora svjedočiti u slučaju Perković, sramota da Leljak zahvaljujući i srpskim povjesničarima koji mogu do arhiva u Bg, saznaje istinu o jamama Hrvata.

O tim sramotama treba pisati. Za istinu se mora boriti svaki normalan čovjek, na način kako može i zna. Ako to i ne želi, onda nek ne pljuje agresivno po onima koji to rade, razmišljaju o tome ili pišu.

Ta bijedna sintagma da se istraživanjem i pisanjem, žalovanjem, obilježavanjem žrtava poraća umanjuju žrtve Jasenovca ili drugih stratišta su udbaški konstrukt jedinstven samo u Hrv i nigdje drugdje u demokratskom svijetu.

Komunističke zemlje su jedine, nakon što je rat završio, radile masovne zločine, Staljin, milijune, od toga najviše Ukrajinaca i popriliičan broj Židova. Bivša fašistiko-komunistika Juga je pobacala tisuće Talijana u fojbe, pobila i otjerala Folksdoječere i naravno ubijala i ubijala i ubijala sve do 89. Hrvate, ne samo one koji su se ogriješili u ratu, već i političke protivnike po Rankovićevoj izjavi oko 3, 5 milijuna.

Kaže jedna u komentaru, lijepo nam je bilo. Vjerujem da jest. Mnogima koji su mogli mrtvo-hladno gledati kako se završava na robiji zbog otpjevane pjesme, napisanog članka ili jednostavno zato što nisi na vrijeme raskrstio sa Staljinom pa si završio u Jasenovcu 3 ili Golom otoku. Mnogima je bilo lijepo iako je Gotovac odležao u zatvoru, Čičak, Budiša, braća Veselice i mnogi drugi. To je jednostavno manjak empatije.

Također razumijem i sve potomke NOB-a koji i dan danas primaju više iz državnog proračuna za boračke mirovine od naših invalida DR. Razumijem i Hrvate koji se boje, koji mi još uvijek kažu: „Nemoj glasno, sjeti se što se dogodi kad pišeš, pričaš o tome.!“

Sve ja to razumijem i čak blagonaklono gledam jer je to onih 50 godina što reče pametni Francuz. Treba vremena, ali treba i istine u tom vremenu da se ne produži na 100 god.

Čak i moja teorija o lustraciji bi bila slična mađarsko, baršunastoj, nego njemačkoj jer mi je žao npr. Lele Margetić koja reče u filmu: Da, moji su bili komunisti i nisam znala što Lada prolazi“. Ali, ta Lela je to osvijestila (kao što je osvijestio Tomac, Tuđman, Hebrang , kojeg su prerano smaknuli) i bila je uz Ladu na komemoracijama za njenog oca jer joj je prijateljica i na taj posredni način pomogla u zalječivanju Ladinih rana.

Da, mene bi zadovoljila isprika, jasna politička osuda na koju nas obvezuju i rezolucije EU ( koje smo btw. otpisali) i naravno, istraživanja, istraživanja i istraživanja sve dok i posljednji posmrtni ostatak ne nađe svoj dostojanstven grob.
Naravno, kad bi takva klima bila onda bi bilo nedopustivo veličati zločinca JBT, pljuvati po nama koji tražimo da se stvari nazovu pravim imenom. No, koliko nekima od vas treba pitaj boga, a za neke mislim da se nikad neće iščupati iz tog.

Tragedija 70 godišnjeg agit-propa neviđenih razmjera.

To je jednostavno tako.

Danas je tužan dan. Za moju najdražu pjevačicu, Ladu koja će na Bleiburgu zapaliti svijeću za oca koji nije bio niti ustaša, niti domobran, već pjesnik, za moju Đurđu iz Gračana čiji tata i mama su kao 14. I 15. God bili na križnom putu ni krivi ni dužni, za moju Sonju u Kanadi čiji tata jedva preživio Križni i pričao nam o tome dok je bio živ, za dr. Andriju Hebranga koji nikad nije pronašao gdje su ostaci njegovog oca, hrvatskog komunista Andrije, za one pletenice u Hudoj jami žena i djevojčica koji su među njih 3000 živi sazidani u rudničkom oknu..za mnoge..mnoge i da konačno nađu dostojanstveno počivalište.

Za Bleiburg kao simbol mog jadnog, dobrog naroda i njegovog stradanja čiji spomen uporno zabranjuju i izruguju, danas, plače ovo nebo, a bogme i ja.

Uredi zapis

14.05.2016. u 11:38   |   Editirano: 14.05.2016. u 11:39   |   Komentari: 51   |   Dodaj komentar

e, moj narode!

Nakon četverogodišnjeg crvenog medijskog terora na HRT konačno potresni film Višnje Starešine "Neprijatelji naroda" o pravoj istini zlodjela jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća J.B. Tita.

Kako je uništena hrvatska inteligencija, kako su likvidirane stotine tisuća Hrvata, koliko je masovnih grobnica ispunjeno civilima, predanim i razoružanim vojnicima, kako su se useljavali u stanove i hrvatske i židovske po Zagrebu 45.

Nakon toliko godina mogao se čuti glas predivne i najveće šansonjerke i kantautorice Hrvatske, Lade Kos kojoj režimski slavljen Arsen nije ni do koljena. No, ona kao dijete ubijenog pjesnika Vinka Kosa nije bila podobna u vrijeme diktature crvene buržoazije. Iako je održavala koncerte diljem Europe na partijskoj tv nikad nije mogla dobiti prostor.

Kad vidim kako onaj dolje slavi crveni fašizam i masovnog ubojicu i to mrtvo-hladno shvaćam u kakvoj smo banani.
Hrvatski narod je jednostavno uništen 45. Došao je k sebi 90. nakon srpsko-crnogorske fašističke agresije pod FAŠISTIČKOM crvenom zvijezdom, ali opet je potonuo krajem 90. kad se udbašija ponovno ohrabrila i kad su revitalizirali svoje spavačke pozicije u medijima, gospodarstvu, sudstvu, sveučilištima..svugdje.

Jedan poznati francuski sociolog reče da zemljama koje su izišle iz komunističkog totalitarizma treba 40 do 50 godina za niveliranje izvanjskih, ali ii unutarnjih, vrijednosnih elemenata tog sustava, da se umanji strah od vlastite slobode mišljena i djelovanja.

Dakle, ja to neću doživjeti.

No, postoji nada. istina mora izići na vidjelo. Kad tad.

Zamislite da netko kaže: "Serem vam se na Hirošimu!" I to usred Hirošime da kaže jedan japanski sveučilišni profesor.
Naravno da ne možete zamisliti!

No, možete zamisliti da sveučilišni profesor Kapović kaže: "Serem vam se na Bleiburg!" jer on to zbilja kaže, mrtvo-hladno bez ikakvih posljedica i dalje predaje na FF i poučava hrvatsku mladost.

Huda jama, Macelj, 900 masovnih grobnica po RH čije je iskopavanje i istraživanje Račan zabranio i negdje kažu, preko 1000 u Sloveniji još čekaju.

Do kad?

40 - 50 godina?


ZAVNOH je u našem ustavu. Da, ZAVNOH koji se sastojao od komunista HSS-ovaca i jedan svećenik je bio član. Kad je Hebrang, židov-partizan-komunist, ali hrvatski komunist rekao da Hrvatska treba biti samostalna, odmah je smijenjen, a nedugo zatim i ubijen od zločinca JBT.

I sad, gle apsurda, Hebrangova ulica vodi do Trga zločinca Maršala, žrtva i njegov ubojica u srcu Zagreba.

Dakle, čist za podsjetiti se. Komunisti Zločinčevi su prvo sklopili sporazum s Hitlerom, kad je H napao Staljina odmah se diže ko fol narodni ustanak. Pred kraj raa četnici stavljaju krvavu petokraku umjesto krvave kokarde i počinje bal vampira.

Rat je završio, jedan fašizam je propao, drugi je zasjao svojim crnim sjajem. Naravno, za hrvatski narod. Od 1945. do 56. uspjeli su ispuniti oko 2000 jama žrtvama, civilima, djecom, ženama i naravno, logor Jasenovac je radio do sredine 50.ih.

Prestrašno.

I taj odvratni i cinični stav da ako se traži istina o poslijeratnim zločinima komunističkog fašizma da se umanjuju žrtve sila osovine ili NDH. Zamislite, to se samo u RH tako tumači jer po toj logici ne bi se smjela spominjati Hirošima jer je Japan itekako vršio zločine.

Jedina zemlja na svijetu koja i dalje drži tajnom zločine komunističkog fašizma je RH.

Jedina zemlja u kojoj saznati istinu o tim zločinima odmah biva proglašavano revizijom povijesti, umanjivanjem žrtava NDH ili ustašizacijom.

SRAMOTA! Sramota na što hrvatski narod pristaje.


A tek zločini iz DR za koje nitko nije odgovarao!!!!!!!!!

I zato floskula :"Okrenimo se budućnosti" je opasna floskula.
Kojoj budućnosti? Kakvoj? Onoj u kojoj će pristalice krvnika i dalje krojiti i sadašnjost, projicirati budućnost ii trajno lažirati prošlost?


E, moj jadni, dobri i desetkovani hrvatski narode, ne čekaj 50 godina, PROBUDI SE!!!!!!!

Uredi zapis

13.05.2016. u 23:03   |   Editirano: 13.05.2016. u 23:09   |   Komentari: 235   |   Dodaj komentar

jel ima koja dobra dusa?

http://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/leo-broji-posljednje-dane-zivota-osta
lo-mu-je-jos-samo-tjedan-dana-1080132

Uredi zapis

05.05.2016. u 6:19   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

cesarica bloga i generalni bloga

su jedini i neponovljivi: rozmarinababa i pokojni drle.

Uredi zapis

13.04.2016. u 23:26   |   Editirano: 13.04.2016. u 23:56   |   Komentari: 40   |   Dodaj komentar

Kme, kme, kmeri!

Meni žao analitičara Kokokarda ( iako mislim da je on Mavas glavom i bvadom) kako ga sleep ulovila sivotog u govovu "ljubavi" prema svima koji su dvuge nacije, vjeroispovijesti, vegije i sl.

Ona budaletina Troličan je stoposto Stazić. Ne, Stazić čak zna iz greške i duhovito nekad , a Troličan je samo seljački prost i onako jezivo agresivan. Ono za jezzzzz, brrrrrrrr. Znate ono kad vidite da iz tog ćiri i nešto nekontrolirane patologije.

Da, da Troličan je ko da vidiš Rajkec Ostoju. Onog koji zove na megdane i glavni argument su mu vlastita muda kojima lamata, a ako mu netko zvrati istom mjerom, mam represivnim aparatom via ludara kao što je napravio sirotom Franciškoviću.

Ma, sve jasno kao na dlanu. Mi sve to prepoznajemo. Udbašijske metode su sramotno prozirne. Otužno čak. Obrtanje pile naopako je modus vivendi tog načina razmišljanja. I tako imamo novu vlast. Imamo ministra kulture na kojeg su, gle čuda, i prije nego što je stupio na dužnost ocrnili do kosti. Jedino slično preživjela je predsjednica i Orešković.

Iskreno, nepogrješivi znak da netko radi za interese RH je histerija Stazića, kmečanje Puhovskog i našeg bloškog napuhovskog Kokokarda, pljuvanje nekad soroševskih, a danas Pupovčevih Feralovaca, pljuvanje T-posrala ( btw Đurđica Klancir je bila u Povjerenstvu ), a tek Imbex. nije mi jasno kako opstade Matija Babić s par milja kuna porezne prijevare i još piše partijske biltene bivšoj vlasti. dakle, kad se ovi upregnu protiv nekoga, znam sto posto da je taj dobar za hrvatske interese.

Daklem, ništa, ama baš ništa nema sporno u Hasanbegovićem intervjuu niti u njegovim znanstvenim radovima. To što se udbašijsko-staljinistički mentalni sklopovi ne mogu složiti niti pomiriti da se propituju njihove dogme to je drugi par opanaka.

Meni samo drago da hrvatski narod prestaje šutjeti. Zahvaljujući ovoj strahovladi zadnje četiri godine u kojoj je, a i danas, totalna kontrola medija, u kojoj Troličani i Kokokarde iskaču iz svake paštete iz svake informativne emisije. Tu i tamo, i to u Otvorenom dade se šansa eventualno Lučiću, od Dujmovića i Višnje Starešine bježe ko vrag od tamjana.

Unatoč svemu tome, većina i to velika većina hrvatskog naroda osjeti ( može dona sto puta kopirat interpretacije t-posrala ili imbexa, može urša plakati do prekosutra, a ofrljić nazivati hrvate fašistima), rudimentarno, onako iz trbuha da je taj Hasanbegović u pravu.


Čist kao suza i u pravu!

Dečko ima 42 godine. Stoički podnosi ovaj užas. Nikog ne trpa u ludaru niti prijeti niti se pjeni na prosvjednike kao što je radio Matić ili Ostojić. Prijetili su mu, njegovoj djeci i on opet kulturnim glasom, smireno kaže ono što i treba reći: Pravo na prosvjed je demokratsko pravo. Prvog dana jedva je ušao u vladu od vrijeđanja i agresije prosvjednika. Onom jadu od Matića su branitelji dali 3 godine fore.

Jučer, na saborskom odboru smireno objašnjava svoju odluku ( iako po zakonu ne mora i prvi put je jedan odbor tražio da ministar opravdava svoju odluku) bez imalo protuagresije prema agresiji onog jadnog histeričnog Stazića. I pokosi ih.

I zato će ovi napadi trajati još dugo. Jer, ostaci crvene buržoazije (mentalno i financijski) ne znaju gubiti. A, s Hasanbegovićem je zapravo lustracija ušla na široka vrata. Jer, kultura je zapravo najvažniji resor. Tu je vrijednosni habitus. Tu sve počinje. Ministar koji započinje svoju politiku s obratom na zapostavljenu oficijelnu, baštinsku kulturu RH te
muzeologiju i arhivistiku zaslužuje duboko poštovanje. Zašto?

Jer je to područje devastirano i namjerno zanemareno. I, naravno konačno stavljanje na alternativne načine plaćanja tzv neprofitnih ideološki isključivo lijevih medija. Po prvi put, jedan ministar se jasno i glasno, ali i djelom suprostavio gotovo stoljetnom agit propu, ali i uvriježenim dogmama što kultura jest. Kultura kao produžena ruka političkog diskursa i to jedino onog čudnog mišunga staljinističke rigidnosti i suludog vrijednosnog relativizma, može, ali ne o državnom trošku.


Gdje je krimen Hasanbegoviću?
Njegove znanstvene teze?

Ma, kakvi
Njegov krimen je hrabrost okrenuti list i ići dalje bez obzira na pljuvačinu, krimen mu je što otvoreno veli da je Hrvat
islamske vjeroispovijesti, krimen mu je što je rođen u ZG pa nije "bosančina", krimen mu je što problematizira
zločine partije i najveći krimen mu je velika emocionalna i iz srca podrška većine ovog našeg jadnog, dobrog i tolerantnog hrvatskog bića.


Puno pričam s ljudima u zadnje vrijeme. Jako mi je drago da prema tom čovjeku baš na onom višem levelu ljudi osjete solidarnost. Jer taj nesrazmjer bahate i opake histerije prema njemu i njegovog mira i trpljenja je toliko očit da svatko pa i s mrvom soli u glavi vidi da su tu neke druge igre u pitanju.

Očekujem udbašijska podmetanja. Svašta će mu pokušati prišiti jer bivši premijer je doslovno obećao pakao. Izrijekom ga spomenuo. Ali, opet ako bude trebalo, doći ćemo svi dati podršku našem ministru jer eto, u ta dva tjedna harange na njega postao je i simbol.

Da, nama je postao simbol. Mi smo Milanovićevi "Oni". Simbol onih Hrvata kojima se nakon krvavog rata u kojem je doslovno izginula moja generacija pobi,jedivši posljednji fašizam u EU i to onaj Miloševićev ima obraza spočitavati i izmišljati fašiste, pljuvati po našoj zastavi, himni, micati našu simboliku, negirati hrvatski jezik kao što radi frljić i spočitavati našem ministru i svima nama kao pogrješku da je našoj demokratskoj, samostalnoj

HRVATSKOJ JEDINI I PRAVI TEMELJ DOMOVINSKI RAT!

i kvit, i točka i dvotočka i trotočka!

možete prodavati milijun svojih ideologija. mi to znamo. svaki domoljub to zna, a hvala bogu, ipak smo većina. iako, to mnogima smeta ta normalna činjenica da smo većina u svojoj državi i da valjda trebamo imati neka prava u vlastitoj državi
upravo kao ta većina.

Uredi zapis

06.02.2016. u 8:06   |   Editirano: 06.02.2016. u 8:07   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

Potpora ministru Hasanbegoviću-peticija potpore

Link

http://www.peticija24.com/apel_premijeru_zatitite_ministra_kulture_drhasanb
egovia#form


Na ovom linku možete potpisati peticiju potpore koju zaista zaslužuje čovjek kojeg se napada na sve moguće načine samo zato što lijevi neprofitni mediji neće dobiti SVU financijsku potporu od države.

Btw jeste li znali da je famozno vijeće koje je ministar s pravom ukinuo dodijelio potporu NEPOSTOJEĆEM PORTALU ( ljudi se zekali pa napisali u programu sve što paše tzv. ljevičarima) i ovi se nisu potrudili OTVORITI taj portal, a dodijelili sredstva.

Toliko o objektivnost!!

Uredi zapis

04.02.2016. u 23:08   |   Editirano: 05.02.2016. u 0:40   |   Komentari: 25   |   Dodaj komentar