Vjerojatnost

Razmišljao sam o tome kolika je vjerojatnost da čovjek, koji se prijavi na Iskricu - uistinu nađe "srodnu dušu". Namjerno sam stavio "srodnu dušu" u navodnike (i to dvaput:-)), jer to je poprilično relativan pojam i subjektivna kategorija. U stvari, to je ponajviše vezano uz očekivanja onoga tko traži.

Ako su ti očekivanja mala, vjerojatnost da ćeš naći "srodnu dušu" je veća. Ako to usporedimo s lutrijom (tj. loto 7 od 39), možemo reći da je to usporedivo s vjerojatnošću da od 39 brojeva bude izvučen prvi broj baš onaj koji je i kod tebe zaokružen prvi. A to je 2,56 %. Znači ako bi te zadovoljilo da "srodna duša" ispunjava samo jedan, tebi najbitniji kriterij - to ti je to.

No, ako tražiš stvarno ono pravo... bez kompromisa... sve. Ne samo jedan broj, nego svih sedam. "Srodnu dušu" koja će u potpunosti ispuniti tvoja očekivanja, tj. da ćeš naći baš ono što si tražila. Pogoditi sedmicu. Znaš li koja je vjerojatnost da se to dogodi? 0,0000065 %.

To mi je do sada zvučalo dosta neperspektivno... čak i beznadno.

Ali znaš što, Zrinka? Ovih dana sam počeo razmišljati još o nečemu. A to je da ipak s vremena na vrijeme netko ubode tu famoznu sedmicu :-).

I vjerujem da među tim sretnicima ne postoji nitko, tko bar 5 puta ne pogleda taj svoj dobitni listić... svoje zlato...drži ga u ruci i gleda broj po broj, da se uvjeri da se to stvarno događa i da je pogodio. Iako već na prvi pogled sa 95 % sigurnošću zna da je pogodio. Ali jednostavno ne može vjerovati da se to baš njemu dogodilo :-)

I toga ima, Zrinka....

20.05.2012. u 21:42   |   Prijavi nepoćudni blog   |   Dodaj komentar

ima, samo se drugima dešava

Autor: Petra-a-stijena   |   20.05.2012. u 21:46   |   opcije


znaš....jednom sam igrala KENO...i od 8 brojeva pogodila 7.....
i stalno sam si mislila....zašto ne i još taj jedan....
tako i ovdje....uvijek.....sitnica nedostaje....

Autor: sleeping   |   20.05.2012. u 21:47   |   opcije


ako imaš love pa uplatiš maksimalni dopušteni broj kombinacija brojeva na sistemu pa još i nekoliko listića, šanse za pogoditi sedmicu su ti velike. Znači, ovisi koliko uložiš.

Na iskrici je isto tako.
Tražiš li više nego što ulažeš (izgleda, kvaliteta i bla..bla) šanse za naći tu čudesnu srodnu dušu su ti male.

Nisam upoznala puno muškaraca ovdje, ali je svaki od njih mene vidio kao moguću srodnu dušu, ja njih ne, zbog gore navedenog.

Autor: pognioci   |   20.05.2012. u 22:25   |   opcije


Mislim da (ti) Zrinka to zna.

Baš ko kak svi znamo da nema velike i male nade,
nada je samo nada.

Autor: iNNdigo   |   20.05.2012. u 22:29   |   opcije


Dodaj komentar