tajni tajni ...... pic

jebate, od kad me nije biloooooooooooooooo.... čak me ni tajni pic ne sluša :-((((

a taman sam vam htjela staviti sličku :P

no ajmo konkretno.... jel se fakat kaj promijenilo s aploudanjem? lijepo mi veli da upišem one simbole kaj ponudi a kaj da upišem kad od simbola ni "s"..............polje praznooooooooo

ajmo znalci... di sam fulala?

gibam sad...molram delat, čitam Vas kasnije

am am ... nekom, koji i tak ne čita blog :-))))))))))9

Uredi zapis

27.05.2016. u 13:33   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

brrrrrrrrrrr ......

bura još puše, makar slabije

al hladno za popizdit :p

pozdrav blog ekipi :DDDD

Uredi zapis

26.04.2016. u 8:50   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

mljekomat

zna tko ....ima li mljekomata na trešnjevci? navodno bio neki u nehajskoj, al ne znam jel još postoji .....

hvala

Uredi zapis

12.02.2016. u 10:18   |   Editirano: 12.02.2016. u 10:19   |   Komentari: 14   |   Dodaj komentar

bor naš svagdašnji

baš se vratila iz šetnje sa svojom monstericom. vodila ju na mjesta kamo inače rijetko zalazimo, odnosno, tam idemo samo ak mi se baš oće i ak je mrak. susjed koji tam živi inače do podne mrzi sebe a popodne cijeli svijet i stalno prigovara kad se male beštijice šeću pored njegove ograde, makar ja za svojom uvijek pokupim govanca. čak i puteljak prisvaja, makar ga nije ogradio kao ostatak "imanja". uvijek gleda oću pokupit govanca ili ne. ispočetka mi išlo na živce to njegovo piljenje, prije sam znala tud ići i po danu i baš ga provocirat .... i ignorirat. zanimljivo je da uvijek zvoca baš onim koji male čupavce vode na lajni, a onima koji imaju velike, i bez jalne ..... njima ni riječi.
a i sam ima pesa vučjaka u dvorištu. čudan neki čovjek, al baš me i briga, oguglala i na poglede i prigovaranja.

al kaj htjedoh reć? a da ....

šetajuć tako, kroz prozore vidim okićene jelke/borove, svjetlucaju trake na prozorima, čak i poneko drvce u vrtu ..... ma nije da nije lijepo za vidit, al ...... meni vam sve to pomalo ide na žifčeke. ma ne toliko na žifčeke, koliko me iritira ta opsesija oko Božića općenito, oko Nove godine ..... oko manje više svih blagdana, kad svi očekuju da se nešto mora "odraditi" po nekim pravilima, običajima, normama, pa i očekivanjivanima da se to baš tada i tako MORA.

e pa ne mora. i točka. bar kaj se mene tiče.

i baš me zanima, ko je i kada "odredio" da se za Božić kiti jelka/bor ..... ko je i kada "odredio" da se mora darivati, da trpeza mora biti bogatija, i to još od manje-više određenih namirnica, da se moraju peći kolači ovakvi i onakvi ..... da svi moraju biti veseli i radosni, da optimizam mora prštiti na sve strane .....

jel to tako stvarno bilo u "ono" doba rodjenja Isusova? kolko su mene "učili", tad je to bio veliki događaj, al Isus naš dragi dobio svega tri dara od tri kralja. jbg, čak ni u filmovima o rođenju Isusa nis vidla da su Marija i Josip kitili jelku/bor. a nis to bormeč ni pročitala u Bibliji, čak ni onoj dječjoj.

pa me baš zanima ...... od kad taj običaj postoji, ko je taj koji je prvi ...i kada, u to ime okitio jelku/bor i na neki način (ne znam bolji izraz), nametnu to kao obavezu i kao nešto što se tako radi od davnina. ma kojih to davnina... od kada? jel ima neki zapis o tome?
nis baš religiozno potkovana, ni vjeronauk nis baš polazila previše (jednom me baba ko šestogodišnju curicu povela na misu, a ja siroče zaspala slušajući milozvučni popov glas). srećom me starci nisu tjerali da slijepo vjerujem svemu kaj popovi propovjedaju sa svog oltara, a s godinama i odrastanjem i sazrijevanjem, i tak sam sklonija analiziranju i odvagivanju kako svojih, tako i tuđih postupaka .... prečvrsto stojim na Zemlji da bi samo tak pušila bilo čije fore i parole.

i baš me zanima ..... zakaj se baš mora, odnosno, zakaj je za Badnji dan, poželjno jest baš bakalar. Pa skup jer, majku mu staru. Zakaj ne one male ribice koje si može priuštiti manje više svatko. Meni i tak taj bakalar smrdi ko kuga dok se sprema, makar je fini kad se papa. ma i pripreme oko tog famoznog ručka/večere s bakalarom traju dugo i previše, da popizdiš dok sve to odradiš i dovedeš do srviranja. a i tak i tak su mi draže te male srdelice, lignje, ili oslić ... bar nema kostica i moš zagrist i najest se bez stresa i bojazni da upikneš jezik, progutaš kosticu i još se zadaviš na jedan takav dan .... ajd zamislite koja bi to tragedija bila, zadušila se na Badnji dan :-(((((((

jebote ..... kad ovak slušam sebe i svoje misli, i tipkam ih, sama sebi zgledam ko grinič. bilo bi mi ugodnije slijediti mase i imati puna usta hvale o ljubavi, zajedništvu, dobroti i bla bla bla ...... tak ukalupljenja u cijelu tu atmosferu oko Božića i svega u svezi s njim, al fakat nemrem.
fakat mislim da je sve to isforsirano i ma koliko namjere bile dobre i nesebične, s ciljem širenja optimizma i pozitive među narodom..... ma koliko lijepo i ugodno oku vidjeti svo to blještavilo, činjenica je da relano nismo ništa dobili, ni materijalno ni duhovno, i da ćemo poslije Božića biti oni isti kao i prije Božića, da će sve biti ISTO. ajd dobro, možda ne baš isto, jer .... treba sve te kartice poplaćat (skupo je održavat privid toga da se ima i da se ne bude "gori" od onih "drugih", skupo je i inače, a pogotovo ovih dana).

i eto, skužili ste.
ja osobno ne bum kitila ni bor, a ni jelku.
ne bum papala balakar (a ni lignje ni oslića).
ne bum nikom ništ kupovala ni nikog darivala (interni obiteljski dogovor.... niko nikom ništ i sve pet).
ne bum jer mi se fakat neda, jer ne volim te parole i jer mislim da je barem polovica nas hrvata neiskreno u pohođenju crkvenih misa i poštovanju blagdana općenito.
ne bum i jer mi fakat, fakat idu na nos te prazne priče oko blagdanskog stola, ta ozarena lica "običnih" građana (i onih javnih) koji se smješe s TV ekrana, i koji samo pred Božić i Uskrs žive i misle i govore kao pravi vjernici, a tokom godine rade manje-više suprotno ...... sve mi to djeluje u majmanju ruku, barem napola LAŽNO.

ja nebum, jer mi se fakat neda slijediti mase i masovnu histeriju, kad znam ..... znam da bum i sutra bila ona ista kao što sam bila i jučer, i kao što ću biti i nakon blagdana.

ma nisam grinič.
jer .... jednu stvar sam ipak napravila. spekla mađaricu. a i to iz više razloga. jer je uvijek pečem pred Novo leto, jer ju uvijek napravim s duplim smjesama, i jer moja djeca obožavaju moju mađaricu i jer kad nje ima, ne trebam peć i nakuhavat više ništ.

ma nisam grinič. al ak i ispadam takva, znate kaj ..... briga me baš. meni dobro i super.
jer .... svima kojima to nešto znači, želim sretne blagdane

Uredi zapis

24.12.2015. u 18:25   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

mojoj beštijici

sretan treći ročkas :-)))Uredi zapis

16.12.2015. u 19:07   |   Editirano: 16.12.2015. u 19:27   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

dva put je dva put

kolka je mogućnost da Vas dva puta u tjedan dana neko napuca dok uredno čekate na zeleno na semaforu?
e pa ne znam... fakat

al meni se baš to dogodilo

pri tom ne računam stričeka u redu na benzinskoj od prije nekih tri mjeseca, kojem se zalomilo pa me napucao s prednje strane. a valjda mu bilo dugo čekat da dođe na red, a retzovizor ko šiša

e sad ...... kak me krenulo, treći put bi mogla i ja nadrapat, ne samo auto :-)

crni humor, znam ..... al sad sam se već fakat zamislila. i velim ..... kak me krenulo, svašta bi još moglo biti

Uredi zapis

17.11.2015. u 15:56   |   Komentari: 3   |   Dodaj komentar

ako još niste čuli ..... listen

koga ovo ne bi rasplakalo......
tako sićušna, od kud samo dolazi taj glas?

https://www.youtube.com/watch?v=99WDce6TGVY

Uredi zapis

01.11.2015. u 18:45   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

prijavak

čistam tak ...... da se zabilježi: ajm bek :-)))))

Uredi zapis

29.10.2015. u 15:57   |   Komentari: 7   |   Dodaj komentar

s mog balkona

al prije desetak dana :-)

festa prošla i danas je sve picikatoajd sad...... kidam nalijevo -PPP

Uredi zapis

14.06.2015. u 18:31   |   Komentari: 0   |   Dodaj komentar

cmoka

al ne svima ;-))))

na pagu puše, samo da znate ;-)))

Uredi zapis

27.05.2015. u 21:32   |   Komentari: 5   |   Dodaj komentar

Pag

putuje li tko u ponedjeljak na Pag?

ja vozim :-)

sve ostalo na pvt, plizzzzzzzz

Uredi zapis

20.05.2015. u 10:32   |   Editirano: 20.05.2015. u 18:18   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

nekaj za vuha i oke

i pitanjce za znalce i one koji vako nešt slušaju ...... old school R&B/hip hop 90s mjuza (daklem, ne pojedinačno nek zajedno kao "vrsta" muzike), ima kakav link i di pronaći pa skinut u mp3 formatu.
našla ja free download, al samo cijele albume, bez pojedinačnih songova a ja baš tak oćem .... cijeli albumi (vol 1,2,3 .... itd) nemreju se mejlom poslat dalje čak ni ak se zazipaju, još uvijek preveliko.

Link

dugo ni bilo novih zelfija, a ova curka slobodno se slika ..... ni grama celulita, časna riječ :-))))

ovdje hladi bušicu :P

ovdje meditira :P

a ovdje pokazuje zavidnu liniju i škica komade :-)

Uredi zapis

12.04.2015. u 13:36   |   Editirano: 12.04.2015. u 13:56   |   Komentari: 13   |   Dodaj komentar

samo da vam velim ...... moje nepisano pravilo...... da ne spominjem, ne komentiram, ne referiram se i ne javljam na blogove onima (a ni onda ak se spominju u nečijim tuđim blogovima), koje sam pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, i svjesno (se razme), šutnula na ignor

Jest da nisam to uvijek prakticirala, al eto ..... i ja konačno weblog odrasla :-)

Tak da od akcije/reakcije ..... ništ .... nada ..... njente ..... šlus .....
Ne branim ja nikom ništ, da se razmemo, možete Vi i dalje, aliiiiiii .... pošteno bi bilo, a i kulturno i pristojno, da ako već ja nekog zaobilazim i ignoriram i nećem u svom dvorišću, da to šljaka na obostrano zadovoljstvo.

Jest da je i ovo neka vrst ..... reakcije, al mi se nekak pričinilo da moram napisat. Jer vidim da neki/e nisu do sad to skužile, pa im tak baš treba reć.

E tak ..... sad sam vam rekla :PPPPPP


A sad ajd zaozbiljno ...... jel i ostatak blog društva tak funkcionira, ili Vas lako povuč za prstiće?
Koliko se fakat možemo suzdržati ak pročitamo nešto o sebi, ak nas neko uvalja i zavalja kad se s nekim trećim .... desetim prepucava?
I zakaj se opće blog svađe ne odvijaju jedan na jedan, nek se iz arhive izvlači što je ko kada...nekom ..... neštooooo?
Kaj se lakše svađat, jesu bolji argumenti .... jel se to traži dodatna podrška ..... jel smo jači ako svoju svađu razvodnimo i ak ju proširimo (čitaj: umiješamo) i na nekog trećeg?
Što veći front, veća je i mogućnost da će svađa potrajati, i na koncu ..... prvobitni "svađalica", onaj ko je započeo, elegantno će se izvući, a oni drugi, uvaljani ...... i tako nikad kraja.

Ne velim da nije zanimljivo čitat prepucavanja, puno se tu toga može zaključiti o nama samima, ima to i svojih prednosti :DD

I sad si nekak mislim ..... mozda ovo moje o nereagiranju i nije uvijek baš najsretnije rješenje.

Ponekad poželim da se mogu vratiti u svoje blog početke .....

Uredi zapis

30.03.2015. u 12:30   |   Komentari: 20   |   Dodaj komentar

first contact .....i to poziv .... glas ... tako poznati, tako željno iščekivani glas

blaženi viber :-)))

Link


Am am

Uredi zapis

10.03.2015. u 18:54   |   Editirano: 10.03.2015. u 18:58   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

last message before .....


Ostalo je još pola sata vremena.
Već si ziher u onom prostoru di se čeka da počne ukrcaj. I nisam sigurna smije li se tamo služiti mobitelom.
Kad se ukrcaš, koliko ja mislim ..... preporuka je da se mob isključi, i tad znam da se, čak i da hoćeš, ne možeš javiti.
I znam da sam rekla da neću (ahhhh ..... koliko sam samo ja puta rekla da neću, a opet bi ..... sjećaš se?) ..... a zbilja ne želim ti otežavati odlazak ..... a opet mi vrag neda mira ..... stog samo, ami ..... još jednom ..... želim ti da si ostvariš sve što si si zamislio i što želiš ..... želim ti uspjeh i bolji život. Tvoja sreća i tvoj uspjeh ..... biti će i moji, ma koliko mi sad bilo teško i ma koliko sam sad tužna.
Link

Budi dobar, pazi na sebe i čuvaj se. Neka ti obje ruke i noge ostanu cijele, i sva krvna zrnca na broju.

Sretan ti put, amač.

Stay ..... but do not stay. And come back to me.

Am am ja tebe

volim Sama, al Mary oooboooožavaaaaam Link

Uredi zapis

09.03.2015. u 12:24   |   Editirano: 09.03.2015. u 15:06   |   Komentari: 37   |   Dodaj komentar