O duhovima iz sjena...

Oprez pred svim duhovima koji leže u " lancima "! Na primjer ,pred pametnim ženama,muškarcima, koje je njihova sudbina prognala u kakvu malu, učmalu sredinu i koji su tamo ostarjeli. Doduše, oni tamo leže na suncu prividno tromi i napola slijepi: ali pri svakom koraku koji im je stran, pri svemu nepredvidljivom i neobičnom,skaču kako bi ugrizli oštetili,; osvećuju se svemu što je umaklo njihovoj "kućici za pse." ...


Friedrich Nietzsche


.Link

Uredi zapis

18.08.2015. u 12:40   |   Editirano: 18.08.2015. u 12:40   |   Komentari: 0   |   Dodaj komentar

Greb....reb...eb..b....

Tako gnjezdeći kus dupeta u poderanoj fotelji ,računam poluglasno , "28oo kn tečaj , plus dvjesto knjiga i vježbenica" ...Hbt ...
3ooo kunelića ,oh zar toliko, za par riječi njemačkog ... Šaize .Grose šaize. Eto mu. A ostalo ,kako ???
Zabuljim se u ekran i odmahujem leptiriće koji lete oko ekrana , muvajući se na svjetlosti... Smetaju mi kad se šuljkaju,neki glupi osjećaj u potpunom mraku a nešto ti plazi po vratu ili nadlaktici ,brrrrrrrr...

Aj i pun mi kukuruz te samoče i borbe,ni spavati više nemogu od presinga,kako zatvoriti krug. Asja je u susjednoj, mirno puvala i okretala se ,jer vrućina ju morila. Ima osip po cijelom tijelu,sirota žabica. Taman krenem gasiti komp,pa mašinu,pa bojler... U klinac i tarife...

Začujem tihi greb greb u dnu ulaznih vrata. Osluhnem, ma jest! ,I opet glasnije greb greb...Krenem ka zvuku ,i zapetljam o kabel od slušalica i uz plop padoše na pod. Zvuk se zaledi. Odustao . Ja se ukočim u hodu.
Stresem se nehotice. Nisam potpuno solo u kućerini ali dok netko dodje ,mogu nas oni deset puta ukokati. ??Tetu Maricu, onako gluvu mogu dozvati samo topom.

Ma tkoooo ooooni ,bem te ludu, rekoh sama sebi. U kuči nemam ni centa ,ali jebes priče, ubijaju iz fore,prodaju ti ukradeni Tv ,pa se puknu u žilu i opet dalje...

...Poslije ovog san mi neće na oči ,a još mićka u susjednoj i matematika od prije par minuta ...Kombinacija za šenuti i oči kao sova do svitanja.

Okrenem Jurija,prvog susjeda ,mrvu puknut lik ali drhteći drag. zgodan Sluša te kad pričaš,predano i gleda ti u usne ,fasciniran usnama i pokretima....Neke su ženice govorile u dućanu ,da je rastavljen vec 2o godina i da ima sve sto želi ,al meni izgledo puknut pa bok.
Po cijele dane klape trese i šeta u gaćama po balkonu. Uh .Spasioc po mjeri svake djeve u nevolji ,pomislim Ali ..Nemam izbora a prpa me načinje ,nedam se junački ali grlo steže njok.

Negdje se opravdah.usput misleći više stvari odjednom i da je najbliži. Uhm.
Ona dublja u meni reče ,ne kakaj, svidja ti se,djeluje muško. Zgodan ,naočit i tako sam... Zvuk opet.
Da nije štakorčina kakva? Pa smeće uredno odlažem u kontejner? "Oh u pičku jokinu" - kažem poluglasno a Jurij se javi i reče "kome pi...jokinu" ? ? Anice e? Jes ti ? Vidim te.

Esam,dahnem. Daj ne zezaj Jurij , nego se molim te nacrtaj do mene ,nešto grebe po ulaznima a ja se usrala,vidjeh ti svjetlo maloprije ."Jest,"reče dubljim glasom, "zalijevao sam vrt, pa sjedio na verandi"... "Aj "i poklopi bez daljnjih komentara.

Ne priča previše. Zato ja ne stajem ,pomislim. Hm.
Prođe pet minuta i začujem ga. Kašlje jer je pušač. Asja nekad kaže da vidi njegov žar od cigarete u hladnim zimskim noćima, kad padne sa njegove terase.Već joj par puta kupio snjegulicu kad išao po kruh. Nije me pitao,valjda misli da se mater ne mora pitati, za dozvolu al mora se ,to ću mu danas reći. Da.

Kažem mu s druge strane, zaljepljena na vrata, kao da je s druge strane bengalsk tigar , neka vidi što bi bi moglo biti,kaže on "nema ničega". Ja šutke dumam. Ne otvaram. Pogledaj bolje kažem ,i mislim da mu svjetlo nisam upalila.
Kretenuša ,Čovjek u mraku,zbog tebe .

Odškrinem vrata ,nije bio u gaćama Bogu hvala,ali mu košulja plesala oko prsa a kosa stršala nekako boemskl, baš otkačeno milo.
Pogledasmo se ,nekako.
Što ja znam ,neznam kako ,kad davno nisam tako vidjela, nikog osim Iliju. Ma kako da opišem ,jbt peptaprački sve djeluje,neumijem opisati.

Strujno. Mislim ,da je to takav pogled....O majko mila, ja kao da ga dotad nisam nikad vidjela i kažem mu nekim mektavim glasom da udje i smjesti se na balkon.

Uđe šutke ,ugasi meglicu i zapali , pa reče "može biti jež" , a ja se brecnem , "mada ,nešto veće je."i okrznem ga rukom.
Auch,što se dogadja sa mojom kordinacijom... Pogleda me smireno.,

"Anice ,koji te đava vata ",smiri se ,pa me rukom povede prema balkončicu. Nikad nije još sjedio kod nas vani, pa reče,vidiš me odavdje dobro. .Pogleda me u oči .Ja trznem usnom,izvrnem oči da ne vidi ništa u njima i kažem da moramo govoriti tiše jer Asja spava. On prikloni glavom u pristanak i digne se sa stolice ,pa se na ogradu nasloni.

Pušimo u tišini , i gledamo famozni Blue Moon ...Cijeli dan su trubili o njemu... Znam da me promatra i trudim se da ne vidi da drhtim. Sramotno. Sranje. Kakav glupi i nadasve jadan način dovesti muškarca u kuću ,dakle kretenuša i gotovo.

Sad više ni ne mislim što je bilo pred vratima , pokušavam smisliti kako da opravdam što sam ga zvala ovako kasno u kuću. I što ga ovako odjednom luđački ,napadno želim. Zeeeemljooo otvori se ..U glavi mi tutnji..
Gledam istovremeno ruku svoju i njegovu koja me prigrlila .
Neznam reći ,kako je bilo točno, jer sam se utopila u tom zagrljaju kao da tek imam 2o tak a sam Bog zna da sam pred četri mjeseca napunila 46...Ljubi me u kosu i ne pušta ,a ja nakon dugo vremena gnjurim glavu u košulju koja miriše na dim i mrvu znoja i tiho plačem...Link

Uredi zapis

04.08.2015. u 3:51   |   Editirano: 18.08.2015. u 12:53   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Anica pakira ! Dalmacijo, suzo u oku :)))) stiže nevista ....Uzbuđeno sam ,ko mlada a e ,drzte se .Nedajte na weblog ,ovo nam je droga !! Cmoke ,pozitiva i ne zaboravite!! :)))3

.Link


ova ide Boži :) uz opasku ,da je moj prijevod , neobrađena :))
će se u damo jo pet ! :))

Uredi zapis

09.07.2015. u 0:37   |   Editirano: 09.07.2015. u 0:41   |   Komentari: 6   |   Dodaj komentar