e, rade li dućani danas?

sorkač, nisi zaštitila autorsko pravo na naslov :P


zaboravila sam kupit kruh, a nemam germe doma..

Ma rade. Masa dućana radi i nema beda kaj sam zaboravila kupit kruh i kaj nemam germe. Kapitalizam se pobrinuo da meni ništ nemre sfalit ni na koji praznik, blagdan ili koji neradni dan (ako imam love, jasno), a ni njima nemre sfalit zarada koju bi zgubili tim neradnim danom.

A sjećam se vremena kad smo par dana prije praznika /blagdana kupovali sve, jer su neradni dani bili neradni dani za sve. Mislim da su čak i benzinske imale samo dežurstva. Par dana prije pripremali smo se za praznikovanje i zbog tog išćekivanja i pripreme su praznici/blagdani zaista bili to. .

Sad su svi dani isti. Samo se drugačije zovu.

p.s.

pod kapitalizmom u tekstu podrazumijevam kapitalizam na hrvatski način

Uredi zapis

01.05.2016. u 9:48   |   Komentari: 42   |   Dodaj komentar

pozdrav vam

nema specijalnog razloga za moj povratak na ovu stranicu, tek dosadno mi je i na fejsu, a vrijeme katastrofalno, pa rekoh, da vidim jel se kud ovaj blog pomaknul..ak je prema kam..

Uredi zapis

27.04.2016. u 18:19   |   Komentari: 24   |   Dodaj komentar

ja, roditelj i odgajatelj

vjerujem da sam napravila milion grešaka. svejedno mi se ishod sviđa.

o odgoju starijeg sina i pubertetu, nemam kaj napisat, samo o dosljednosti, dok o odgoju i pubertetu mlađeg sina (21) i dosljednosti, štošta.

ukratko:

-vjerovala sam mu. uvijek. do sad nije izigrao to povjerenje.
-nisam zabranjivala
-nisam uvjetovala
-nisam pljuvala po školi, školstvu, profesorima. profa je uvijek zakon, pa makar ne bio u pravu.
-razgovarali smo o svemu, pa i o za mene nezgodnim temama i ponekad na, za oboje, neugodan način
-ništa nije trebao zavrijediti (zaslužiti), ako je to što hoće primjereno njegovim godinama i mom budžetu. Sve preko, morao je sam zaraditi, ili dokazati zrelost za traženo.
-podržavala sam njegov cilj (životni san), dok sam nije shvatio da je to samo san
-pomažem mu u pokušaju ostvarenja novog cilja, ponekad metodom, dok te ja hranim i oblačim, bit će kako ja kažem (to sam mrzila kod svojih staraca, al uvidjela sam da to kod njega funkcionira..ono, ne treba me voljeti, niti cijeniti, čak niti poštivati, al dok ga financiram, mora biti po mom. sviđalo se to njemu ili ne. I neka sam odluči. Sam izabere.
o svemu je morao sam odlučiti. ja bih ga samo upoznala s vjerojatnim posljedicama pojedinog izbora i reperkusijama na njega samog.
i tak je bilo oduvijek. i kad nije podnosio čovjeka s kojim sam bila dugo godina u vezi, i kod agresije u prvom pijanstvu, i kod izbora boksa kao životnog poziva, i kod popravka razbijenog auta (svaki put) i u odluci i izboru studija.

bilo je ponekad i bolno razočaravajuće.

Možda se on radi svega toga, a sasvim pogrešno, osjeća manje voljeno.

Možda nisam dobar roditelj, ali nisam htjela drugačije.

Uredi zapis

02.12.2015. u 16:03   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

prošla žiriranje ! a skinuta s tavana :P

a moj ljubavni kirurg opet nije prošao. nema veze. ionako mi je nedostajao :)
ni jedan od 1000 nije prošao:)
mona ih je potukla..bacila žiri na koljena.. :)

zbog samita na brdu zakasnila sam na izložbu. pješačila od kegelbajsa do palmotićeve. glupača, nisam natakarila kapu na glavu, pa sam uz put potrošila 45 kn za šit od kape.

istovarila 300 kunića za članarinu. dala cenera nekom dečku, koji na jelačiću, u prolazu name, svira gitaru i pjeva stare hitove.

na rugoj izložbi maznula sam komad mađarice i popila čašu bijelog. bilo je lakše podnesti osjećaj salame u sendviču vozeći se tramvajem natrag do keglića. na frankopanskoj sam vidjela kroz okno izloga neke tee, plavokosu prodavačicu kako briše pazuha pretpostavljam vlažnom maramicom. istom. prvo desni pazuh, pa lijevi, sve kroz otvor za glavu crne veste.

s posla sam se vraćala doma prek brega, jer je centar bil zatvoren. mlinovi, u kojima sam živjela 12 godina, više nisu prigradsko naselje koje spaja grad sa selom. urbane vile dominiraju. u jednoj poliklinika za estetsku kirurgiju. drito nasuprot kuće u kojoj sam živjela.

mislav je položil treći kolokvij. mehaniku.

marac je spuznul s kreveta i na podu žvakal koš za smeće. srećom sam ga ispraznila prije nego sam izašla iz kuće. kuse su ga boltale, jedna s leđa, a druga se smjestila u krilo. dakle, dobro je bil grijan. moram napravit povlačnu ogradu na krevetu.

predsjednica novinare pokušava opiti kuhanim vinom.

ćaća je izćaćio iz remetinca.

danas je međunarodni dan borbe protiv nasilja nad žeama. nisamčula da ga je itko spomenuo do malo rije radio 101

Uredi zapis

25.11.2015. u 21:29   |   Komentari: 66   |   Dodaj komentar

ček..ček..dosadna mi naslovnica bez slikica nekih..a našla na tavanu još ..

jbte..fakat je bilo krajnje vrijeme da počistim tavan :P

Uredi zapis

19.11.2015. u 16:18   |   Komentari: 5   |   Dodaj komentar

evo jedne s tavanaKad je trebalo pisat sastavak na zadanu temu, bilo mi je teško sročiti prvu rečenicu, dok su se ostale gurale, laktarile i klupčale.

Eh, djeca. Ah, umor. Bolje reći, zamor materijala. Čežnja za predvidljivošću i rutinom. Za mirom i s mirom.

Eh, kaj ti je testosteron u ranim dvadesetim ! Zlo i naopako !
Naravno da mi je drago kad nakon dva tjedna dođe doma. Provedemo zajedno ukupno dva sata u dva dana. Jutrom, kad zajedno pijemo kavu.
I to mi je ok. Sasvim dost.

Jasno je meni da ne dolazi on radi majke svoje doma, nego radi cure, ali pun mi je kufer pizdarija, od zaboravljanja točenja auta do omota kondoma po podu nepospremljene sobe koje čupam iz čvalja kuse kojoj isti mirisom i okusom valjda liči na kiki bonkas.

I onda se još napuhava kad mu stavim na nos to kaj je opal na 2 kolokvija i upozorim da bu i dalje padal na klokvijima, ak hormone ne zauzda, pa onda i ispite, ak se ne sabere, a ja bum mu onda uskratila financiranje. I to ga silno ljuti ! Za ne vjerovat !

A meni je već fakat dosta njegovog samotraženja. I čekanja da sam razbije glavu.
Nemajka jedna.

Za vikend prognoziraju snijeg

Uredi zapis

17.11.2015. u 14:59   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

nego..

blog je živnuo čim se styx ukazala.

stiki, vrati se !

skuva ću ti kaj god oćeš..pa i pašta šutu !

:****

Uredi zapis

13.11.2015. u 15:22   |   Komentari: 18   |   Dodaj komentar

baš me je puknulo.

moram mjenjati posao ili bum skroz ponorela.

Uredi zapis

12.11.2015. u 14:26   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar

TV 1968

Uredi zapis

07.11.2015. u 20:25   |   Komentari: 35   |   Dodaj komentar

ja sam tražila ruke :)

Uredi zapis

05.11.2015. u 18:30   |   Komentari: 14   |   Dodaj komentar

potres..trajanje 10-ak sek

dobar jutar.

Uredi zapis

01.11.2015. u 8:53   |   Komentari: 46   |   Dodaj komentar

jutar !

prekrasno sunčano jutro. Hladno. Još spavaju. I sinovi i zvjerad skup s njima. Tak da nemrem (blagosiga meni) ništ delat. Znam kak je meni kad mi netko nečim prekine najslađi dio spavanja. Jutarnje izranjanje. Polako i dobrovoljno.I blog još spava.

a, ništ..bum kavicu dela kuhat

Uredi zapis

31.10.2015. u 8:52   |   Komentari: 32   |   Dodaj komentar

u pauzi..

platno je iz Slovačke stiglo u rekordnom roku. Za tri dana !

Uredi zapis

29.10.2015. u 18:35   |   Komentari: 21   |   Dodaj komentar

za vuklisicu i ostale ribiče i sve one koji se takvim osjećaju

Članak 48. Pravolnika o športskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu (NN-82/05)

(1) Zabranjeno je loviti ribu u ribolovnim vodama uz uporabu strane (alohtone) vrste ribe (žive ili mrtve) kao mamca.

(2) Zabranjen je športski ribolov uz uporabu prirodnih živih ili mrtvih mamaca (ribe, gujavice, kukci i sl.) u stalnim staništima ribolovnih voda u kojima obitavaju sve vrste pastrva te mladica, glavatica i lipljan.

Uredi zapis

29.10.2015. u 15:24   |   Komentari: 14   |   Dodaj komentar

jel mogu ja malo o feminizmu, trebanju i rukama ?

Ne znam artikulirati misli kao većina blogera, jer, eto, ako neke stvari ne vježbaš, pomalo nespretno ispadnu . Spretnija sam s kistom (ruke).
Daklem, mišljenja sam da u današnje doba, odnosi među spolovima, ne bi trebali zapinjati na feminizmu. Jer,
„Feministički pokret se ispočetka ispoljavao u dva oblika - kao pokret za ravnopravnost u plaćama, odnosno kao pokret davanja prava glasa ženama. Ovo potonje je s vremenom postignuto u većini zapadnih zemalja nakon Prvog svjetskog rata, a kasnije i u ostatku svijeta.
Kako je politička, a i ekonomska ravnopravnost žena postignuta u institucionalnom smislu, tako je i feminizam postepeno evoluirao u novu formu tzv. radikalnog feminizma kome je cilj bio promijeniti tradicionalnu ulogu žene u društvu putem napada na brak i materinstvo kao tradicionalne institucije, odnosno na muškarce koji su po prirodi represivni prema ženama. Iako je relativno malen broj žena prihvatio taj ekstremni stav, danas se feminizam najčešće povezuje s njim.
Feminizam se u posljednje vrijeme javlja i kao svojevrsna obrambena reakcija na porast neo-konzervativizma i vjerskog fundamentalizma, kojima je cilj vratiti tradicionalne institucije kao i tradicionalni položaj žene u društvu.“ , kaže Wikipedija.
„Žene su u ukupnoj populaciji postale obrazovanije od muškaraca. Po prvi puta u Hrvatskoj broj visokoobrazovanih žena veći je od broja visokoobrazovanih muškaraca. Radi se o novom trendu koji je najbolje vidljiv kada se gleda broj visokoobrazovanih po dobi i spolu. Kod svih dobnih skupina mlađih od 50, obrazovane žene brojnije su od muškaraca. Kod starijih od 60 još uvijek je vidljiva nekadašnja muška dominacija u akademskoj zajednici, dok su oni između 50 i 60 podjednako visoko obrazovani, bez obzira na spol.“(jutarnji list, 26.07.2013.)
Zašto bi muškarce smetalo što je žena školovana? Uzima mu radno mjesto? To mogu razumjeti. I ja bih se ljutila kad bi mi netko uzimao radno mjesto, osim ako je bolji od mene. E, onda bi se potrudila nadmašiti konkurenta. Zašto se muškarci danas manje školuju?
Zašto bi muškarce smetalo pravo žene da glasa ? Vjerojatno i tu postoji caka. Obzirom da ih u RH ima 41% u odnosu na 59% žena (u svjetskim razmjerima 104 žene na 100 muškaraca), mogle bi ih nadglasati u izboru vladajuće stranke? Zakona? Smiješno.
Zašto bi muškarce smetalo što je za isti posao žena plaćena jednako kao i muškarac ?

Mislim da odnosi muškaraca i žena zapinju zbog: nerazumijevanja, nekomuniciranja, tvrdoglavosti, inata, neodgovornosti,psihičke ili fizičke agresivnosti, nasilnosti i drugih ljudskih osobina, a koje nikako nisu vezane za spol.
Zanimljiva mi je izjava autora čiji je tekst uvršten u Wikipediju: „..odnosno na muškarce koji su po prirodi represivni prema ženama…“
Jesu li muškarci stvarno po prirodi represivni prema ženama? Ili sam ja pala s Marsa ?

I da, o trebanju..
Nitko nas stvarno ne treba. Nismo nezamjenjivi. Jesmo unikati, ali i svi drugi su unikati.
O željenju i htijenju i nastojanjima, uvijek možemo razgovarati.

I na kraju iskrica.com pitanje:
Što je za tebe sexy? Što je za tebe sexy na tvom partneru?

ruke

Ne kao fetiš. Ruke kao alat.
A vi sad razmislite (ako vam se da) što sve ruke mogu ako žele i hoće, a ne trebaju, a što mogu kad trebaju, al im se neće ili ne žele.

Uredi zapis

28.10.2015. u 14:06   |   Komentari: 23   |   Dodaj komentar