.

moje mileno bićulence, moja šljivica, moja konstantica, moj đumbirčić, moj svakodnevni apaurinčić, moja privrženkica je bubana.
i jako, jako me strah za nju. ona nije moja prva maca, ali je najdraža i najmilenija i ne znam što ću ako nešto krene po zlu..
toliko sam jadna da sam u tom jadovanju došla tu što je svakako teški mazohizam. nekako mi se čini da će strah za šljivicu zamijeniti gađenje slikom: ja na iskrici i šupiti me apsurdom po glavi da bol mine.

moja mi sunčica leži u krilu i smjerno trpi svoju nevolju. iako je boli ipak na češkanje zaturbina tiho. čisto da mi uzvrati.
toplinica moja. usukana i tanjušna. danas je, sirotica, primila 3 injekcije i nije ni mrdnula. kortizon, antibiotik i vitaminski koktel.

ako joj ne prođe, onda je nešto drugo, nešto pogubnije i opasnije.

kimko je zdrav. kuži da se nešto sa šljivom zbiva pa manje divljači. čak ju je dva puta ponjuškao i legao kraj nje.

igi, moj prvi mačak, mi je uginuo na rukama. nekako sam pregurala, ali šljiva je nešto drugo. šljiva je baš moja maca, od prvog dana kad je ranjena i malena kao šaka dolutala do mog ulaza. od prvog trenutka je samo meni htjela, do dana današnjeg nikome neće u krilo, niti se da pomaziti osim meni. i tako 6 godina.

sin kaže da me izabrala za svoje vlasništvo.
eto, ta životinjica je po instinktu osjetila koliko ja volim vlasničko-privržene-posesivne i samojednoodabirajuće odnose.

volim ja kimka svog jako, ali on može bez mene. on, baraba, svakome ide i tu je njegov neporeciv šarm. njega volim opušteno, ali šljivica je moj mali priljepak, moja bolna srećica i sve vezano za nju je na entu potenciju jače, punije, ali i s puno više strepnje i ranjivosti.

to su te simbiotske ljubavi koje rješavaju neke iskonske stvari, neke para -patnje i para-praznine iz bog zna koje ladice svemira.


moj mali šporetić..

Uredi zapis

31.08.2014. u 19:11   |   Komentari: 70   |   Dodaj komentar

Gnu..

Meni je naš Ivan kao vitez koji se uči viteštvu iz pisanog materijala s par slika, a disleksičar je, a to, naravno, ne vidi. Tako krivo pročita što i kako treba pa se drži par sličica: vino, račići, večera, kazalište, bolje rečeno, teatar ( tiskano za eu građanine našeg podrijetla), internet cvjećarnica, bonbonjera i medo ( ova sličica mi brutalno dobra), ako je kakvo tekprohodajuće dijete u pitanju.
Ali, ali, naš Ivan je ipak zeru iskočio iz okvira. U slikovnici nema kamiončića, a on ga bogme nadodao. Zato respekt Ivanu. Jer u slikovnici za naše građanine nema ničega osim da očekuje s 50+ da mu mladica od 30+ plati kavu i hvali Boga što ima komu platiti, a o ovim gore viteškim podvizima nema ni govora, a kamo li kamiončiću.

Sve u svemu, rabeći preporučene slike, Ivan je vitez u ljestvici nekakvog apsoluta shvaćanja kojoj ćemo dati npr, vrijednost 10, a on doseže 4 i to je to. Sve iznad 4 je infracrveno ili ultraljubičasto, znači, osjetio, ne osjetio, NE POSTOJI.

Mesečini da je on našao i djevu sa skalom 4 i to je to.

To vam je slično kada moja voljena Maica u ljestvici zamišljenog purgerstva ne može više od 5, a moja najvoljenija rodica u ljestvici introspekcije ne može više od 6 ili najdraža mi vegovnija u ljestvici humora ili samoironije ne može više od jedan.

Drugi par opanaka je što to ne vide. I onda se na to treba gledati blagonaklono i s nježnošću uz povremenu plisku s tufnastim , u rijetkim prigodama s fakir-rukavicama.


A što se ptiče događ na blogu. Moje oduševljenje i neskriveno divljenje je i dalje usmjereno prema vrlo lakom Peri. Eno, bogme u predzadnjem postu samozapalio žensku. Napredovao: od šibanja vjetrom, šetnji po vasioni, kupanja u kipućoj vodi, plesu na gejzirima, skakanja bez padobrana niz grend kenjon, eno je, zapalio da se sve puši iz nje,

Respekt.

Pamelina se ud aje. Lijepo. Predmnijevam da je Hercegovac-policajac, ako je pravde i Boga.

Ostalo: živi, zdravi i veseli bili.

Cmok Pogni i Meiji.

Uredi zapis

19.08.2014. u 9:34   |   Komentari: 20   |   Dodaj komentar

dobra, bolja, nu me!

i?
u čavoglavima bilo super.
dario kordić, jedan od rijetkih koji je osuđen za zapovjednu odgovornost, odležavši svoje daje vrlo miroljubive poruke, bez mrve osvete.
opake i teške snage milicije nisu imale posla tijekom čitave proslave. tomson je faca.

čitam portale iz "regijona" , tzv hrvatske i dva hrvatska, alternativne ko fol ljevičarske, bolje rečeno neostaljinističke i primjećujem: hvala bogu sve je više osviještenih hrvata kojima je dosta ovog mazohističkog položaja vječitih krivaca za ono što su im drugi učinili. ( oprostite nam što ste nas klali, palili, rušili, raseljavali)

neki dan gledam na obn-u jednu pol emisiju i čisto načisto se obradujem. dva bošnjačka intelektualca govore disonantnim tonovima od službene bakireve politike i nekako slutim rješavanje pitanja hrvata u bih. čak priznaju nepodnošljiv položaj u kojem su hrvati svedeni na nac manjinu umjesto konstitutivnog naroda.

ova vlast broji zadnje dane. hvala dragom bogu.
jusipovićevi dosezi u mandatu: ljubljenje četničkog vojvode nikolića, prijedlog za povlačenje tužbe za genocid, neprestano forsanje regiona, relativiziranje dom rata, veličanje partizanštine i neograđivanje od totalitarnog kom režima, otvorena zaštita perkovića, otvoreno svrstavanje " protiv" u referendumu o braku, lizanje skuta velikoj britaniji i sumnja na izvlačenje love nekoliko puta više nego u aferi fimi medije s novim ugovorom zampa i htv-a te prepoznatljiv rukopis za "barbiku" kao što je mesić imao za "suzanu".

kolinda?
lijepa i pametna. ima i ton i sliku. iako bih ja radije željku markić. ali, milion puta radije nju nego jusipovića. ( novi pravednik, priča se zaradio za ovih pet godinica hrpu stančića po zg-u, a nije nikog dohranjivao)

što se tiče fićukanja zgubidanu jučer. ček, ček..sjeća li se netko one nakaradi od prosvjeda 101 protiv tudjmana? tad nije smetalo fićukanje? ili kad se kosorici fićukalo pod prozorom kad je predložen zakon o radu ( kojeg btw milanovićeva vlada u goroj verziji donijela) ili FB demonstracija koju je režirala tadašnja partijska oporba. .
mislim dakle..ne biti licemjer zgubidan.. kad je protiv neistomišljenika onda ti je zvižd ok, ali kad se tebi fićukne na uho, onda su svi krivi.

nego..pratim polemiku raspudić-dežulović. raspudića ga rasturi ko guda mrsnu vriću.

pratim ankete režimskih tv kuća. haha. čak i oni priznaju skolro opraštanje onih s pantovčaka, ali i s banskih dvora..na blogu.....
ima nas svakakvih, samo je jedna staljinova seka..
aquara, ponovo dobar selfi.

koke, ah, volim ja koku našu. samo, brate mili, do faksa ne uvoditi nove partnere u život dječice. netransparentnost je dobra. stvar poštovanja prema životnom prostoru djece. dakle, treba to odvojiti i sagraditi posebni otočić privatnosti,

narodski rečeno, biti diskretan. zašto? zato što je to jedino fer kad su djeca u pitanju. nemojte misliti da vam klinci vole kad ih bombardirate s vašim brutalnim istinama tipa" ovo je moj novi prijatelj ( u prijevodu: ševim se s njim"), ljetovat će ili živjet će s nama. mislite da vam klinci to žele?

puno bolje je i zrelije i normalnije ne verbalizirati istinu koju klinci ionako znaju, ali pokazujete im ipak poštovanje kad kažete da idete na vikend na more ili roštilj " s društvom" dok su oni kod tate npr.

licemjerno?
ne, već odraslo.

btw. zašto se misli da američki odnosi tipa džeri springera trebaju biti nama uzor. ono, posjest ćemo klince i raspaliti istinu za istinom od koje nemaju ništa osim da ih zbunjujete i povrjeđujete.

dakle, negdje kad upišu faks, onda će i sami htjeti za vas nešto slično, a do tad, dajte toj djeci nekakvog stabilnog mira, pobogu ljudi.

Uredi zapis

06.08.2014. u 9:41   |   Komentari: 14   |   Dodaj komentar

na današnji dan

da se mene pita ne bi jusipović i zgubidan riječ izustili danas jer znam, kao i prošle godine, da će u svojoj udbo-jugonostalgičarskoj bahatosti uvrijediti i relativizirati onaj užas koji je hrv narod i hrv branitelji prošli.

da se mene pita, danas bi se, a i prethodnih dana čitala imena oko 16 000 poginulih, imena oko 40 000 ranjenih, imena nestalih, a posebno bi se čitala imena oko 2000 poginule djece.

također bi se stalno ponavljala cifra izravne i neizravne ratne štete koju nam nanesoše jugo- srbo-četničke postrojbe. davali bi se isječci četničke propagandnog specijalnog rata. davale bi se izjave tadašnjeg skh i snimka njihovog sramotnog izlaska iz sabora.


takve stvari bi trebale biti u medijima, a ne ono što kažu oni koji nikada nisu ni htjeli hrv državu. glavna vijest na htv hoće li pupovac biti u kninu ili ne. majko mila, istovremeno hrv u vojvodini bivaju premlaćivani svakodnevno. ili što kažu politički aktivnisti, plaćenici pod krinkom tzv civilnog društva, kojekakve teršelićke, pusići i sl.

ovo gore, na početku navedeno, je meritum.

Uredi zapis

05.08.2014. u 8:48   |   Editirano: 05.08.2014. u 8:50   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar

režije..

idemo vidjeti što se događalo.

rodica: 111 komentara. od toga 77,7 odsto njenih. nema kod nje pločica osim onih koje vegovnija postavlja po stanu. svejedno, pločice sim, pločice tam, uzgajala ih na buši ili u stanu.

enver mor i dalje u egzistencijalističkim pitanjima u stilu alternativnog "big dila". nešto slično rodičinom s tim da je rodičin sirovo seljački.

pero porazbacao zeru starije žene po kauču. sanjivi pogled čežnje i dalje uperen prema djedovima 50+


bogme agrona lijepa žena. ona, bell i naravno, moja velikost, pokazuju kako i koliko žene u tim najljepšijim godinama mogu biti elegantiše, gracijeliše i šik.

koga nema?

nema pogni i meije.

gdje god da jesu, pusa im.eee..da.

onog da prostite rodičinog momka, koji ima zakonitu ženu, ću ovako pozdraviti:

para-zete, kako dica, kako zakonita nevista , kako ilegalna ( obavještajno podzemlje), kako rodica ( para-obavještajno podzemlje)?


meni težak dan. tropska vlaga. ebola, jusipović, pušić, teršelić haraju.

idem vlakom u knin. zviždati jusipoviću i zgubidanu.

nakon toga idem u čavoglave. ja, tomac, raspudić, šola, sesardić, dujmović i baba.


evo, za moju najdražu maicu i ostale ljubitelje herc humora:

nezavisni intelektualci i "žene i sve ostalo"

Link

Uredi zapis

03.08.2014. u 8:50   |   Editirano: 03.08.2014. u 8:54   |   Komentari: 15   |   Dodaj komentar

dok placam rezije..

na susjedinom kompu palo mi na pamet sto je meni onaj, bozemiprosti, rodicin? Po naski mi je tzv" svak" po vasski sogor. ali sto mi dodje, bozemprosti i blazenadivica, njegova da prostite, zena?

Uredi zapis

02.08.2014. u 11:10   |   Komentari: 21   |   Dodaj komentar

ovđe kondor, ovđe kondor, čuje li te, prijem!

hahahaha!

čitam malo unazad, a unaprijed ionako znam.

perce je maka skros. međunožna selfija iz kućne radinosti. kroči prema hiperrelizmu iz faze kičerajskih maloljetnica koje plutaju po lopočima, hodaju po oblacima i lepršaju im halje po žitnim poljima, vise među zvijezdama, hodaju po kišama i sve imaju sanjive poglede nevinih 15. godišnjakinja uperene prema djedovima od 50+.

kad pogledam percetove slike gotovo se podjednako zasramim u njegovo ime kao i za rodicu kad počne filozofirati o socijalnoj inteligenciji dok istovremeno histerično zvjera po praznoj sali punoj bloških stolaca, a sirota bi htjela sjesti na svaki od njih, istovremeno prije nego stignu ostali uzvanici..

vegovnija, iako su joj starci ostavili stan u centru grada (čisto lokacijom ističe svoje građanstvo iako joj je tintara debelo u zaseokinom zaseoku) kuka jer ga nisu uredili i gle, jadnoj, ostavili preuređivanje. šta bi jadna ti ne bila da se sama morala kućiti od nule. razmaženo derište, pardon žderište i s 50+.


hahahaha. dobro paske uzvratila rodici. kobireko , kobili se nado da je moju rodejanu prevario tuđi aktualni muž. kakono je zvala mene, zvez i još nek "ostavljenice". a kako se ove zovu: podostavljenica ( ako ju je prevario s vlastitom ženom), subosavljenica ( ako s nekom drugom, a da nije i žena ni ljubavnica), vanabeostavljenica, pseudoostavljenica, ostavljenicasamouliberalnimkrugovima ( ako ju je prevario s dečkom)...

mai opet krivi bosance i hercegovce. slažem se s maicom. pogotovo onom a kojoj piše: "ercegovina do zagreba i dalje".

koke me baca u jedan eterični svijet u kojem žene blagim rukama rade makrame, u osunčanim vrtovima u kojima zemlja po kiši ne stvara blato, u kojem se rajčica, luk i paprika druže i isprepletenog lišća pjevaju tj poje neke nježne pjesme uz zvuke harfe..hmmm..nešto kao percetove, ali samo za umirenu i dobrostojeću treću dob.

plavapotočnica je još u điru 80-ih. sviđa mi se to. balgosigasenjojzi.


koga nema. sajber, kluni, CC, berezin..trulija i još nekih simpa duša..


tja, život ide i kad mi stojimo.

evo vam najbolji pjesmuljak na našoj sceni: miki solus :"pun kufer"
Link

Uredi zapis

01.08.2014. u 8:50   |   Editirano: 01.08.2014. u 8:54   |   Komentari: 40   |   Dodaj komentar

eto, koliko tko može..

Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj donacije se mogu uputiti:

- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*

- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Za BiH i Srbiju

Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:

- za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

Uredi zapis

18.05.2014. u 23:46   |   Komentari: 12   |   Dodaj komentar

mocaisina...pljunuti onaj moj!

imam radio u kuhinji. stalno svira. imam uvid u mejnstrim glazbicu i hitiće. i tako vam ja uvijek predvidim koja numera će uskoro biti hit i imati nekoliko milja pregleda na jutjubu.( predvidjela za onog gotija koji oponaša stinga pa onu zaz pa onu lordes i sl.)

ima tome neko vrijeme čujem ja numeru jednog ugodnog muškog glasa, simpatične akustične gitarice i skladnog pljeskanja ručicama umjesto bubnjeva. kako sam pristalica minimalizma u svemu, mislim si ja: ovo jednostavno, ritmički simpatično djelce s vrlo, vrlo ugodnim muškim glasom će postati stopostotni hit.

i bi tako.

i posta.

i obistini se moje proroštvo.

no, slušam ju gotovo svaki dan, dčesto je na mnogim stanicama, cupkam dok gulim krumpir, čistim kopanje za hranu macama, metem terase ili zalijevam cvijeće. no, tek danas pogledah kako izgleda onaj koji ju pjeva.

otvorim jutjub.

kad ono...

kad tamo...

moca i sina i duva svetog..


sad vidite njega, sad vidite ćaću mog sina negdje 85. isti-pljunuti-taki-jednaki. jednog sakrij-drugog pokaži..ko da ih je jedna mater rodila..

lip mi bio i zanimljiv skros. i pametan i fora i istu glazbu smo slušali i išli na koncertove. bio je i ultra ljevičar, ali nitko nije savršen i svatko ima poneku manu:).

u magnovenju sam..

isti stil odijevanja...

ista zurka

sve..


u ganuću sam.

milky chance, nijemac koji se u stvari zove klemens i simpa pjesmuljak: stolen dance:

Link

Uredi zapis

03.05.2014. u 8:35   |   Komentari: 81   |   Dodaj komentar

bože sačuvaj!

baš čitam ovog katastrofičara slovu i vidim da katastrofičnost crpi iz prokušanog, jednostranog i naivnog ko fol ljevičarskog pljuvanja po tzv zapadu. nisam ljubitelj SAD-a i vrlo detaljno pratim i komentiram politička svjetska kretanja zadnjih desetak godina. naravno, može im se naći milion pogrešaka u igri svjetskog policajca, ali se zaboravlja ( po poznatoj neokomunističkoj agendi koja se blesavo izjednačava s ljevičarstvom) da je iste te utjecaje paralelno radila i druga strana, u ovom slučaju rusija od kube, vijetnama, iraka, irana, sirije..

ono što je ipak drukčije s ukrajinom jest totalna nemoć zapada, a ne zapadnjačka agresivnost. ja im zamjeram manjak akcije, a ne višak. naravno, svi naši lijevi analitičari pušu u isti rog kao i ovaj slova i mrtvo hladno zaboravljaju da se radi o notornoj agresiji jedne države na drugu. zaboravlja se da se ukrajina odrekla nuklearnog arsenala pri razdruživanju s sssr-om, ali uz potpisano jamstvo nediranja suvereniteta s posebnim naglaskom na krim. kad se zakuhalo oko krima kažem jednoj osobi koja prati spomenuta zbivanja da će putin, ukoliko zapad ne bude reagirao agresivnije, istim scenarijem pokušati doslovno raskomadati ukrajinu jer jednostavno to može pored tako nezainteresiranog zapada.

na žalost to se i ostvaruje. isti, taki-jednaki scenarij koji je koristio četnik slobodan sa svojom svitom i to u ime "ugroženosti" srba: od kosova odmah poslije smrti zločinca tita preko hrvatske do bosne i hercegovine. devedesetih.
tad je zapad bio još licemjerniji nego sad u slučaju ukrajine jer je doslovno onemogućio obranu tada golorukog hrvatskog naroda embargom na uvoz oružja.

ukrajina, na žalolost, nema nikakve šanse očuvati svoju zemlju. zar nije dovoljno što ih je staljin doslovno pomorio glađu, nekoliko milijuna, što ih je proruski predsjednik i njegova svita doslovno opljačkao i što im sada svaki antiruski bunt proglašavaju fašizmom jer se jedna pobunjenička skupina poziva na negdašnjeg ukrajinskog vođu koji je navodno surađivao s nacistima iako se zna da je to šačica ljudi.

meni je žao ukrajinskog naroda. putin je svjestan nemoći zapada i njihove političke i ine mlakosti i on neće stati. svi ćemo šutke gledati kako doslovno komada jednu suverenu zemlju. obama nije bush, niti ima volje, ali ni snage uzvratiti, a eu ionako drži rusku stranu iz vlastitih interesa. no, između 2 zla dozvolite svakom narodu da izabere ono zlo koje želi, a ne da mu se bahato nameće: "s rusima će im biti bolje". jer neće. rusija je uvijek bila hegemon i povijesno i aktualno. i neće stati s ukrajinom. zaboravlja se da su raskomadali gruziju.završit ću s jednim od velikih kritičara zapada i uopće zapadnjačke kulture( p. bruckner): parafraziram: iako zapad ima milion mana, ali u zapadu, za razliku od istoka može se i iznjedriti najoštrija kritika upravo toga zapada bez da se kritičara hapsi, ubija ili razapinje što na istoku nije slučaj.

Uredi zapis

30.04.2014. u 22:03   |   Editirano: 30.04.2014. u 22:07   |   Komentari: 23   |   Dodaj komentar

bože sačuvaj!

kad pukim slučajem ćirnem na blog teški atak na čula.

Uredi zapis

28.04.2014. u 23:03   |   Komentari: 26   |   Dodaj komentar

štaje, je..

Rodica je nudila ša(p)kom i k(r)a(m)pom, ali za moje dobro!

Uredi zapis

14.04.2014. u 10:33   |   Komentari: 25   |   Dodaj komentar

www.dešavaonica.hr

Portal za politiku, dom-lajfstajl, sport, ognjište, viceve, umor, za sve ljude otvorenog srca, uma, gujice i naprednjaštvo, za vrijeme radnog i obično vrijeme

Politika
Hrvatska-flikni-lajkaj Regijon -klikni-lajkajNema više moje „događajnice“. Moram se u duhu vremena i novog prosrpskog jovanovićevskog hrvatskog jezika samo „dešavati“, a događat ću se sutra, događat ću se…, a možda se i zaljubim.

I tako je milo Jovče u svim pravilnicima, a vidim i u udžbenicima pod hitno izmijenio hrvatske riječi i uveo univerzalne srbizme koji su carevali cijelo jedno stoljeće. Kad ti se nešto „desi“ ima odmah prizvuk i miris ispravnosti, a kad ti se „dogodi“ onda si ustaško-klerikalno nazadno smeće. Tako se ponovo „takmičimo“, a ne natječemo, pa se ponovo „obezbjeđujemo“, a ne osiguravamo (to čuh neku večer na Jugoslovenskoj radio televiziji Gorančeta Radmančeta) pa smo ponovo radnici, drugovi, a ne djelatnici i suradnici. Uskoro ćemo biti i veoma „ne-srećni“ kad nam dobro ide. Uglavnom: on je optimista, a ne optimist, klavirista, a ne klavirist itd.itd.

No, šalu na stranu, zna se od pamtivijeka: ideološko nasilje uvijek krene od jezika pa se ustoliči u medije, pa se raspištolji i krene „apsit“.

Eto, ostadošmo bez grofice Merzel iliti Žarke Sekulić. Žarila i palila pa se spotakla o par milijunčića kuna koji završiše u stančićima, vikendicama, bankovnim računima. A, sve, ljudi moji iz poštenja, ne iz namjere. „Desilo“ joj se poprilično, a u DORHU se ništa nije „događalo“ iako im ladice kipjele od prijava i dokaza.
O plačljivom Sabi samo riječi hvale. Kako ćeš ne dati čovjeku za vijagru, ako te lijepo i pošteno traži. Što će djeci na moru sladoled, bitno je da se gradenačetniku diže. Jer kako se njemu diže tako se „dešava“ prilika da će mu se ipak dogoditi neko dobro spuštanje u raskošnom 2 s 2.

Zoro-kamikaza vjeruje. Vjeruje tako da će se ispisati novo Vjerovanje. Aparatčikstolsko. U svetog Sabu, svetu Žarku, svetog kuma, pa puno svetih dokuma, pa pobočnike dokumova, pa svetog Kajina ( Abel je pičkica, ko bi mu vjerovao, a sigurno je u hadezeju), svetog Stipu, svetog Ivu-kapkookog. I u kur-kumu da liječi rak. Korupcijski. A sve će to naprosto da odbrani uvijek verodostojni Žarko Napuhovski, hrvatski nacionalistA i domoljub: ( izvinte, otadžbinoljub) Dejan Jović i naravno, srbavski kolumnistA Boris Žderulović uz tone govana koje Anta Tomić-Nikolić svakodnevno prosipa na sve što je hrvatsko.
Navedene iliti ine odbrane naravno čitajte u Jutarnjem glistu.

Ve-ru-jem! Ne-ve-ru-jem.., pevaše nekad jedan od braće. Kocka vedrine tamo preko Drine.

No, što reći za otužbu za genocid. Otužno. Ivo-Yusipović i ministarka regijona dadoše signalče da će da im bidne veoma drago ako presuda ima da bidne negativna. Gde ćeš komšiju da tužiš sudiš. Komšija je jači nego brat. Pogotovo ako ima oružje treće sile u Eu pa te bratski istrijebi, a ti misu zahvalnicu plati, a ne da tužakaš mamici Europici. Pardon Evropici. Pardon na pardon, izvinte, molim vas.

I tako, dođosmo do kraja. Gledam samo Mrežu tv, Bujicu i Oluju. Čitam sve režimske portale i Dnevno.hr. Večernji je tu negdje pol-pol. T-posral je najrežimskiji. Tamo su svakodnevno na čeki oni iz „vladinih“ udruga i kad vide da je većina komentara pro-hrvatska odmah c/p, ali tupavo prozirnih istih, prorežimskih stotinjak komentara.

Ninu Raspudića posjetila policij.., izvinte, milicija na radnom mjestu zbog Tomićeve kante govana. Neka milicija trenira strogoću prema pravim počiniteljima kao što je klerikalno-nazadni-proustaško-nasionalistički romanistA Nineta, a ne jadne silovateljčičiće po Vukovaru.
Radetu Šerbedžiji je uz Brijune svakako mjesto biti i u Vukovaru. Nije bez razloga snimao film 92. i tako dao obol velikospskom ratu. I šta se tu ima da zamera, prosto se zeru zabunio, ali čovjek je. Nije čovjek usvojio lateralizaciju. A i prostorno-vremenska orijentacija mu šteka.

A što je čovjek koji tako griješi? Isto što i Tomić s kantom koju svakodnevno sipa na one koji plaćaju EPH dug da bi on imao lijepu platu.

Ljiga!

Za dom i lajfstajl - klikni-lajkaj


Za otadžbinu, sprmni!Kultura , Šport, Vicevi, Zdravlje i smisao za Umor klikni-lajkaj


Dobra ova nobelovka Alice Munro. Od muzičkih numera slušam samo predenje svojih maca i cd snimku magnetske rezonance lumbalne kralježnice. Hebate led, bolje od test depta ili einsturzendea..

Ma, pitat ću ja tebe za zdravlje!!!!!! kaže mi Ostojić na FB

Vic: Glavni grad Zagorja? Vinograd!

Umor: I dalje imam smisao.

Uredi zapis

05.04.2014. u 8:56   |   Editirano: 05.04.2014. u 9:00   |   Komentari: 29   |   Dodaj komentar

DI(K)TIRAMB

Sve se razmekšalo. Kao tirit za pitu poprskušu krezube babe s Vlašića.
Resice graba kao minđuše kakve gizdave djevojke njišu se na mlakušastu vjetru.
Balkon mi pun pahuljastih mirisa.
Onih koje bih stavila na zapešća uz prozračnu zelenu haljinu s volanima. U nekim davnim vremenima.

Mace rade špage na toplom betonu, žmirkaju prema suncu i oči im postaju žiletni prorezi za lijeno gledanje prvih proljetnih muha.

Da, stiglo je proljeće.

Ponovo diktira neumitni ditiramb.

Diktiramba da prosječnom, tek izišlom iz zimske jazbine, krmeljivom i ubundanom stvoru dođe zlo od navale života. Onog galopirajućeg koji bez imalo zadrške hita zauzeti sav prostor. Obući ga u obećanja.
U nade da ponovno rađanje neće biti isto kao prošlo.
I da se nikad neće spotaknuti o prvi jesenski i list.
I da će snagom svjetla, tom božjom germom, odagnati zimske sutone, ledeni dah iz raspucalih usnica.

Diktiramba snagom cvjetnog Ramba.
I diktira li diktira da poput vrijedne učenice uzimam sjemenčice peršuna i mrkve, radića i rikole i pišem, pišem, zemljom rišem cestice za mrave od mekane trave.

Diktiramba silom pjevajućeg Ramba. S redenicma od mladog luka .Kosom od špinata.
Kao iz inata.

Meni.

Glazbom koju moje uši ne znaju čuti.
DiktiRamba da ti dođe zlo.
Ubundanom i krmeljivom od zimskoga sna.
Izmakne ti tlo.

Uredi zapis

30.03.2014. u 20:20   |   Komentari: 16   |   Dodaj komentar

ZAGREBU, S LJUBAVLJU!

Dugujem Zagrebu nekoliko riječi. Dugujem i Zagrepčanima. Ne apstraktnim, već od krvi i mesa, onima koji su mi utjecali na život, bili uz mene i ja uz njih. Zagreb, nekritički sam ga voljela, volim i uvijek ću ga voljeti. I Baba je u pravu kad kaže da ne možeš voljeti Zagreb, a da ne voliš Hrvatsku. A ja ju volim, nekritički i iracionalno.

Volim Međimurje i pokojnu baku Veru koja mi je čuvala sina kad je imao 4 godine. Njen teško razumljivi dijalekt čije riječi sam zapisivala, volim Liku i Zoricu, moju kolegicu koja mi je dala rukopise starih ličkih izraza, arhaizama tako sličnim onim mojim s tromeđe. Volim Dalmaciju, Istru, Gorski kotar, otoke, posebno Vis čijim dijalektom je pričala teta Ana, majka moje strine i čije izraze i dan danas imam u svojoj bilježnici. Volim Slavoniju, volim Baranju i svoju kolegicu Vesnu koja je prognana iz Belog Manastira. Volim Vukovar i svoju kolegicu Ružicu koja je bila u srpskom zatočeništvu. Volim njihovi ekavicu i njihove srbizme jer su dio njihovog integralno zavičajnog govora.

Da, volim Zagorje, svoju Romanu iz Krapine i njen brzogovor, kajkavštinu koja pršti od energije. Volim Podravinu, Moslavinu, Turopolje. Volim kajkavštinu Ivanićgradsku jer od tamo je otac mog djeteta. Volim njihovu sklonidbu glagola ići: pem, peš, pe, pemo, pete, peju… Volim onu dolje sirotu i poviješću šamaranu Zagoru, onu dvomeđu Dalmacije i Hercegovine jer tamo nikoše najveći hrvatski pjesnici, domoljubi i stradalnici.

Volim Srednjebosansko podneblje Hrvata, ono ilirsko, botonsko i bogumilsko. Volim vojvođanske Hrvate i svoju kolegicu Branu koju otjeraše braća iz Slankamena. Volim Hrvatsku u dijaspori: od Australije, Argentine, Čilea do svih evropskih zemalja.

A najviše volim Zagreb jer je simbol svima nama koji smo izdaleka gledali, slušali, nadali se da će biti glavni grad neovisne nam Hrvatske. Zagreb u kojem više ne živim niti ću živjeti. No, za vrijeme 12 godina života u njemu, upoznala sam prave Zagrepčane koje sam voljela. Nekih više nema, ali ostale su zapisane moje priče o njima. O roditeljima moje Đurđice koji su kao 15 godišnjaci preživjeli križni put. Roditelji su im smaknuti. Zagrepčani od pamtivijeka. O teti Dragici, baki mog šogora, prabaki mojih nećaka, Židovki koju je spasila od progona Pavelićeva susjeda, Hrvatica. O oduzetim im trgovinama nakon 45. i tri stana koja nikad nisu vraćena nakon nacionalizacije. O teti Dubravki, baki moje prijateljice, koja je optužena za vrijeme MASP-oka i odležala u zatvoru. Poznata zagrebačka pravničko-odvjetnička obitelj. O djedu moje prijateljice s faksa koji je kao sveučilišni profesor na MF imao ogroman stan na Zvijezdi, ali nije bio podoban pa se uselio jedan komesar iz Korduna, a obitelj moje prijateljice je stanovala godinama po podstanarskim sobama.

Svi ti Zagrepčani su govorili prekrasnom zagrebačkom kajkavštinom i svi su voljeli Hrvatsku, voljeli su Hrvate gdje god da su živjeli. Sanjali su/ smo o neovisnoj Hrvatskoj. Nisu to bili novokomponovani „purgeri“ doseljeni nakon 45. u nacionalizirane vile i stanove po podobnoj partijskoj liniji. Oni koji, kako Baba veli, više vole Beograd, nego taj isti Zagreb. Nisu to novopečeni maloburgeri koji će jedan natječaj ( koji je organiziran u spomen M.J. Zagorki )nazvati „zlim“ samo zato jer njihov uradak nije prošao. Nisu to Zagrepčani koji niječu svoje korijene ( hercegovačke, ličke, dalmatinske), stide ih se i na silu se guraju u burgeraj. I nisu to maloburgeri koji će u svojoj otužnoj bahatosti čak neke Hercegovce proglasiti dobrima dajući im time egzotičnu ekskluzivu cirkuskog medvjeda na vrućem limu, u stilu „ nisu oni svi takvi“. I nisu to burgeri koji će popljuvati susjede, prijatelje, djecu od kojih žive, a istovremeno se dičiti britanštinom koja se primila samo u bahatoj hegemonštini, ali na sreću samo u carstvu susjedstva. ( zamislite takvoj burgerici vlast nad kolonijama, jadna ti majka).

I na kraju, sretna sam što sam upoznala ljude iz hrvatskog Zagreba, Zagrepčane koji vole

Hrvatsku, koji vole svaki pedalj hrvatske zemlje i cijeli hrvatski narod.

Pa čak i Hercegovce ( bez ekskluzive o korisnosti za vlastitu gujicu)

Nekritički ponekad, baš kakva prava ljubav i jest.

Uredi zapis

09.02.2014. u 17:00   |   Komentari: 28   |   Dodaj komentar