eto, koliko tko može..

Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj donacije se mogu uputiti:

- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*

- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Za BiH i Srbiju

Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:

- za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

Uredi zapis

18.05.2014. u 23:46   |   Komentari: 12   |   Dodaj komentar

mocaisina...pljunuti onaj moj!

imam radio u kuhinji. stalno svira. imam uvid u mejnstrim glazbicu i hitiće. i tako vam ja uvijek predvidim koja numera će uskoro biti hit i imati nekoliko milja pregleda na jutjubu.( predvidjela za onog gotija koji oponaša stinga pa onu zaz pa onu lordes i sl.)

ima tome neko vrijeme čujem ja numeru jednog ugodnog muškog glasa, simpatične akustične gitarice i skladnog pljeskanja ručicama umjesto bubnjeva. kako sam pristalica minimalizma u svemu, mislim si ja: ovo jednostavno, ritmički simpatično djelce s vrlo, vrlo ugodnim muškim glasom će postati stopostotni hit.

i bi tako.

i posta.

i obistini se moje proroštvo.

no, slušam ju gotovo svaki dan, dčesto je na mnogim stanicama, cupkam dok gulim krumpir, čistim kopanje za hranu macama, metem terase ili zalijevam cvijeće. no, tek danas pogledah kako izgleda onaj koji ju pjeva.

otvorim jutjub.

kad ono...

kad tamo...

moca i sina i duva svetog..


sad vidite njega, sad vidite ćaću mog sina negdje 85. isti-pljunuti-taki-jednaki. jednog sakrij-drugog pokaži..ko da ih je jedna mater rodila..

lip mi bio i zanimljiv skros. i pametan i fora i istu glazbu smo slušali i išli na koncertove. bio je i ultra ljevičar, ali nitko nije savršen i svatko ima poneku manu:).

u magnovenju sam..

isti stil odijevanja...

ista zurka

sve..


u ganuću sam.

milky chance, nijemac koji se u stvari zove klemens i simpa pjesmuljak: stolen dance:

Link

Uredi zapis

03.05.2014. u 8:35   |   Komentari: 81   |   Dodaj komentar

bože sačuvaj!

baš čitam ovog katastrofičara slovu i vidim da katastrofičnost crpi iz prokušanog, jednostranog i naivnog ko fol ljevičarskog pljuvanja po tzv zapadu. nisam ljubitelj SAD-a i vrlo detaljno pratim i komentiram politička svjetska kretanja zadnjih desetak godina. naravno, može im se naći milion pogrešaka u igri svjetskog policajca, ali se zaboravlja ( po poznatoj neokomunističkoj agendi koja se blesavo izjednačava s ljevičarstvom) da je iste te utjecaje paralelno radila i druga strana, u ovom slučaju rusija od kube, vijetnama, iraka, irana, sirije..

ono što je ipak drukčije s ukrajinom jest totalna nemoć zapada, a ne zapadnjačka agresivnost. ja im zamjeram manjak akcije, a ne višak. naravno, svi naši lijevi analitičari pušu u isti rog kao i ovaj slova i mrtvo hladno zaboravljaju da se radi o notornoj agresiji jedne države na drugu. zaboravlja se da se ukrajina odrekla nuklearnog arsenala pri razdruživanju s sssr-om, ali uz potpisano jamstvo nediranja suvereniteta s posebnim naglaskom na krim. kad se zakuhalo oko krima kažem jednoj osobi koja prati spomenuta zbivanja da će putin, ukoliko zapad ne bude reagirao agresivnije, istim scenarijem pokušati doslovno raskomadati ukrajinu jer jednostavno to može pored tako nezainteresiranog zapada.

na žalost to se i ostvaruje. isti, taki-jednaki scenarij koji je koristio četnik slobodan sa svojom svitom i to u ime "ugroženosti" srba: od kosova odmah poslije smrti zločinca tita preko hrvatske do bosne i hercegovine. devedesetih.
tad je zapad bio još licemjerniji nego sad u slučaju ukrajine jer je doslovno onemogućio obranu tada golorukog hrvatskog naroda embargom na uvoz oružja.

ukrajina, na žalolost, nema nikakve šanse očuvati svoju zemlju. zar nije dovoljno što ih je staljin doslovno pomorio glađu, nekoliko milijuna, što ih je proruski predsjednik i njegova svita doslovno opljačkao i što im sada svaki antiruski bunt proglašavaju fašizmom jer se jedna pobunjenička skupina poziva na negdašnjeg ukrajinskog vođu koji je navodno surađivao s nacistima iako se zna da je to šačica ljudi.

meni je žao ukrajinskog naroda. putin je svjestan nemoći zapada i njihove političke i ine mlakosti i on neće stati. svi ćemo šutke gledati kako doslovno komada jednu suverenu zemlju. obama nije bush, niti ima volje, ali ni snage uzvratiti, a eu ionako drži rusku stranu iz vlastitih interesa. no, između 2 zla dozvolite svakom narodu da izabere ono zlo koje želi, a ne da mu se bahato nameće: "s rusima će im biti bolje". jer neće. rusija je uvijek bila hegemon i povijesno i aktualno. i neće stati s ukrajinom. zaboravlja se da su raskomadali gruziju.završit ću s jednim od velikih kritičara zapada i uopće zapadnjačke kulture( p. bruckner): parafraziram: iako zapad ima milion mana, ali u zapadu, za razliku od istoka može se i iznjedriti najoštrija kritika upravo toga zapada bez da se kritičara hapsi, ubija ili razapinje što na istoku nije slučaj.

Uredi zapis

30.04.2014. u 22:03   |   Editirano: 30.04.2014. u 22:07   |   Komentari: 23   |   Dodaj komentar

bože sačuvaj!

kad pukim slučajem ćirnem na blog teški atak na čula.

Uredi zapis

28.04.2014. u 23:03   |   Komentari: 26   |   Dodaj komentar

štaje, je..

Rodica je nudila ša(p)kom i k(r)a(m)pom, ali za moje dobro!

Uredi zapis

14.04.2014. u 10:33   |   Komentari: 25   |   Dodaj komentar

www.dešavaonica.hr

Portal za politiku, dom-lajfstajl, sport, ognjište, viceve, umor, za sve ljude otvorenog srca, uma, gujice i naprednjaštvo, za vrijeme radnog i obično vrijeme

Politika
Hrvatska-flikni-lajkaj Regijon -klikni-lajkajNema više moje „događajnice“. Moram se u duhu vremena i novog prosrpskog jovanovićevskog hrvatskog jezika samo „dešavati“, a događat ću se sutra, događat ću se…, a možda se i zaljubim.

I tako je milo Jovče u svim pravilnicima, a vidim i u udžbenicima pod hitno izmijenio hrvatske riječi i uveo univerzalne srbizme koji su carevali cijelo jedno stoljeće. Kad ti se nešto „desi“ ima odmah prizvuk i miris ispravnosti, a kad ti se „dogodi“ onda si ustaško-klerikalno nazadno smeće. Tako se ponovo „takmičimo“, a ne natječemo, pa se ponovo „obezbjeđujemo“, a ne osiguravamo (to čuh neku večer na Jugoslovenskoj radio televiziji Gorančeta Radmančeta) pa smo ponovo radnici, drugovi, a ne djelatnici i suradnici. Uskoro ćemo biti i veoma „ne-srećni“ kad nam dobro ide. Uglavnom: on je optimista, a ne optimist, klavirista, a ne klavirist itd.itd.

No, šalu na stranu, zna se od pamtivijeka: ideološko nasilje uvijek krene od jezika pa se ustoliči u medije, pa se raspištolji i krene „apsit“.

Eto, ostadošmo bez grofice Merzel iliti Žarke Sekulić. Žarila i palila pa se spotakla o par milijunčića kuna koji završiše u stančićima, vikendicama, bankovnim računima. A, sve, ljudi moji iz poštenja, ne iz namjere. „Desilo“ joj se poprilično, a u DORHU se ništa nije „događalo“ iako im ladice kipjele od prijava i dokaza.
O plačljivom Sabi samo riječi hvale. Kako ćeš ne dati čovjeku za vijagru, ako te lijepo i pošteno traži. Što će djeci na moru sladoled, bitno je da se gradenačetniku diže. Jer kako se njemu diže tako se „dešava“ prilika da će mu se ipak dogoditi neko dobro spuštanje u raskošnom 2 s 2.

Zoro-kamikaza vjeruje. Vjeruje tako da će se ispisati novo Vjerovanje. Aparatčikstolsko. U svetog Sabu, svetu Žarku, svetog kuma, pa puno svetih dokuma, pa pobočnike dokumova, pa svetog Kajina ( Abel je pičkica, ko bi mu vjerovao, a sigurno je u hadezeju), svetog Stipu, svetog Ivu-kapkookog. I u kur-kumu da liječi rak. Korupcijski. A sve će to naprosto da odbrani uvijek verodostojni Žarko Napuhovski, hrvatski nacionalistA i domoljub: ( izvinte, otadžbinoljub) Dejan Jović i naravno, srbavski kolumnistA Boris Žderulović uz tone govana koje Anta Tomić-Nikolić svakodnevno prosipa na sve što je hrvatsko.
Navedene iliti ine odbrane naravno čitajte u Jutarnjem glistu.

Ve-ru-jem! Ne-ve-ru-jem.., pevaše nekad jedan od braće. Kocka vedrine tamo preko Drine.

No, što reći za otužbu za genocid. Otužno. Ivo-Yusipović i ministarka regijona dadoše signalče da će da im bidne veoma drago ako presuda ima da bidne negativna. Gde ćeš komšiju da tužiš sudiš. Komšija je jači nego brat. Pogotovo ako ima oružje treće sile u Eu pa te bratski istrijebi, a ti misu zahvalnicu plati, a ne da tužakaš mamici Europici. Pardon Evropici. Pardon na pardon, izvinte, molim vas.

I tako, dođosmo do kraja. Gledam samo Mrežu tv, Bujicu i Oluju. Čitam sve režimske portale i Dnevno.hr. Večernji je tu negdje pol-pol. T-posral je najrežimskiji. Tamo su svakodnevno na čeki oni iz „vladinih“ udruga i kad vide da je većina komentara pro-hrvatska odmah c/p, ali tupavo prozirnih istih, prorežimskih stotinjak komentara.

Ninu Raspudića posjetila policij.., izvinte, milicija na radnom mjestu zbog Tomićeve kante govana. Neka milicija trenira strogoću prema pravim počiniteljima kao što je klerikalno-nazadni-proustaško-nasionalistički romanistA Nineta, a ne jadne silovateljčičiće po Vukovaru.
Radetu Šerbedžiji je uz Brijune svakako mjesto biti i u Vukovaru. Nije bez razloga snimao film 92. i tako dao obol velikospskom ratu. I šta se tu ima da zamera, prosto se zeru zabunio, ali čovjek je. Nije čovjek usvojio lateralizaciju. A i prostorno-vremenska orijentacija mu šteka.

A što je čovjek koji tako griješi? Isto što i Tomić s kantom koju svakodnevno sipa na one koji plaćaju EPH dug da bi on imao lijepu platu.

Ljiga!

Za dom i lajfstajl - klikni-lajkaj


Za otadžbinu, sprmni!Kultura , Šport, Vicevi, Zdravlje i smisao za Umor klikni-lajkaj


Dobra ova nobelovka Alice Munro. Od muzičkih numera slušam samo predenje svojih maca i cd snimku magnetske rezonance lumbalne kralježnice. Hebate led, bolje od test depta ili einsturzendea..

Ma, pitat ću ja tebe za zdravlje!!!!!! kaže mi Ostojić na FB

Vic: Glavni grad Zagorja? Vinograd!

Umor: I dalje imam smisao.

Uredi zapis

05.04.2014. u 8:56   |   Editirano: 05.04.2014. u 9:00   |   Komentari: 29   |   Dodaj komentar

DI(K)TIRAMB

Sve se razmekšalo. Kao tirit za pitu poprskušu krezube babe s Vlašića.
Resice graba kao minđuše kakve gizdave djevojke njišu se na mlakušastu vjetru.
Balkon mi pun pahuljastih mirisa.
Onih koje bih stavila na zapešća uz prozračnu zelenu haljinu s volanima. U nekim davnim vremenima.

Mace rade špage na toplom betonu, žmirkaju prema suncu i oči im postaju žiletni prorezi za lijeno gledanje prvih proljetnih muha.

Da, stiglo je proljeće.

Ponovo diktira neumitni ditiramb.

Diktiramba da prosječnom, tek izišlom iz zimske jazbine, krmeljivom i ubundanom stvoru dođe zlo od navale života. Onog galopirajućeg koji bez imalo zadrške hita zauzeti sav prostor. Obući ga u obećanja.
U nade da ponovno rađanje neće biti isto kao prošlo.
I da se nikad neće spotaknuti o prvi jesenski i list.
I da će snagom svjetla, tom božjom germom, odagnati zimske sutone, ledeni dah iz raspucalih usnica.

Diktiramba snagom cvjetnog Ramba.
I diktira li diktira da poput vrijedne učenice uzimam sjemenčice peršuna i mrkve, radića i rikole i pišem, pišem, zemljom rišem cestice za mrave od mekane trave.

Diktiramba silom pjevajućeg Ramba. S redenicma od mladog luka .Kosom od špinata.
Kao iz inata.

Meni.

Glazbom koju moje uši ne znaju čuti.
DiktiRamba da ti dođe zlo.
Ubundanom i krmeljivom od zimskoga sna.
Izmakne ti tlo.

Uredi zapis

30.03.2014. u 20:20   |   Komentari: 16   |   Dodaj komentar

ZAGREBU, S LJUBAVLJU!

Dugujem Zagrebu nekoliko riječi. Dugujem i Zagrepčanima. Ne apstraktnim, već od krvi i mesa, onima koji su mi utjecali na život, bili uz mene i ja uz njih. Zagreb, nekritički sam ga voljela, volim i uvijek ću ga voljeti. I Baba je u pravu kad kaže da ne možeš voljeti Zagreb, a da ne voliš Hrvatsku. A ja ju volim, nekritički i iracionalno.

Volim Međimurje i pokojnu baku Veru koja mi je čuvala sina kad je imao 4 godine. Njen teško razumljivi dijalekt čije riječi sam zapisivala, volim Liku i Zoricu, moju kolegicu koja mi je dala rukopise starih ličkih izraza, arhaizama tako sličnim onim mojim s tromeđe. Volim Dalmaciju, Istru, Gorski kotar, otoke, posebno Vis čijim dijalektom je pričala teta Ana, majka moje strine i čije izraze i dan danas imam u svojoj bilježnici. Volim Slavoniju, volim Baranju i svoju kolegicu Vesnu koja je prognana iz Belog Manastira. Volim Vukovar i svoju kolegicu Ružicu koja je bila u srpskom zatočeništvu. Volim njihovi ekavicu i njihove srbizme jer su dio njihovog integralno zavičajnog govora.

Da, volim Zagorje, svoju Romanu iz Krapine i njen brzogovor, kajkavštinu koja pršti od energije. Volim Podravinu, Moslavinu, Turopolje. Volim kajkavštinu Ivanićgradsku jer od tamo je otac mog djeteta. Volim njihovu sklonidbu glagola ići: pem, peš, pe, pemo, pete, peju… Volim onu dolje sirotu i poviješću šamaranu Zagoru, onu dvomeđu Dalmacije i Hercegovine jer tamo nikoše najveći hrvatski pjesnici, domoljubi i stradalnici.

Volim Srednjebosansko podneblje Hrvata, ono ilirsko, botonsko i bogumilsko. Volim vojvođanske Hrvate i svoju kolegicu Branu koju otjeraše braća iz Slankamena. Volim Hrvatsku u dijaspori: od Australije, Argentine, Čilea do svih evropskih zemalja.

A najviše volim Zagreb jer je simbol svima nama koji smo izdaleka gledali, slušali, nadali se da će biti glavni grad neovisne nam Hrvatske. Zagreb u kojem više ne živim niti ću živjeti. No, za vrijeme 12 godina života u njemu, upoznala sam prave Zagrepčane koje sam voljela. Nekih više nema, ali ostale su zapisane moje priče o njima. O roditeljima moje Đurđice koji su kao 15 godišnjaci preživjeli križni put. Roditelji su im smaknuti. Zagrepčani od pamtivijeka. O teti Dragici, baki mog šogora, prabaki mojih nećaka, Židovki koju je spasila od progona Pavelićeva susjeda, Hrvatica. O oduzetim im trgovinama nakon 45. i tri stana koja nikad nisu vraćena nakon nacionalizacije. O teti Dubravki, baki moje prijateljice, koja je optužena za vrijeme MASP-oka i odležala u zatvoru. Poznata zagrebačka pravničko-odvjetnička obitelj. O djedu moje prijateljice s faksa koji je kao sveučilišni profesor na MF imao ogroman stan na Zvijezdi, ali nije bio podoban pa se uselio jedan komesar iz Korduna, a obitelj moje prijateljice je stanovala godinama po podstanarskim sobama.

Svi ti Zagrepčani su govorili prekrasnom zagrebačkom kajkavštinom i svi su voljeli Hrvatsku, voljeli su Hrvate gdje god da su živjeli. Sanjali su/ smo o neovisnoj Hrvatskoj. Nisu to bili novokomponovani „purgeri“ doseljeni nakon 45. u nacionalizirane vile i stanove po podobnoj partijskoj liniji. Oni koji, kako Baba veli, više vole Beograd, nego taj isti Zagreb. Nisu to novopečeni maloburgeri koji će jedan natječaj ( koji je organiziran u spomen M.J. Zagorki )nazvati „zlim“ samo zato jer njihov uradak nije prošao. Nisu to Zagrepčani koji niječu svoje korijene ( hercegovačke, ličke, dalmatinske), stide ih se i na silu se guraju u burgeraj. I nisu to maloburgeri koji će u svojoj otužnoj bahatosti čak neke Hercegovce proglasiti dobrima dajući im time egzotičnu ekskluzivu cirkuskog medvjeda na vrućem limu, u stilu „ nisu oni svi takvi“. I nisu to burgeri koji će popljuvati susjede, prijatelje, djecu od kojih žive, a istovremeno se dičiti britanštinom koja se primila samo u bahatoj hegemonštini, ali na sreću samo u carstvu susjedstva. ( zamislite takvoj burgerici vlast nad kolonijama, jadna ti majka).

I na kraju, sretna sam što sam upoznala ljude iz hrvatskog Zagreba, Zagrepčane koji vole

Hrvatsku, koji vole svaki pedalj hrvatske zemlje i cijeli hrvatski narod.

Pa čak i Hercegovce ( bez ekskluzive o korisnosti za vlastitu gujicu)

Nekritički ponekad, baš kakva prava ljubav i jest.

Uredi zapis

09.02.2014. u 17:00   |   Komentari: 28   |   Dodaj komentar

www. dođagajnica.com- Darkmani

Slučajna moja voljena Hrvatska

Nije loše u tom klubu. Plešemo kako se svira. Tu i tamo im se omakne neka za dušu pa se onda raspištoljimo. Ja se sinoć razmitraljezila jer su svirale balabajke. O sretnim krajevima negdje na kraju vremena. Onu o nekom davnom svijetu koji će opet osvanuti o proljeću. Bosanskom.

Zanimljivi prosvjedi u BIH: kako tamo nema burgera, već samo kao raja, iznenadila me unisona podrška tzv vladinih-agit -prop medija. Kad se kod nas događa raja onda je to povratak fašizmu, klero-mraku i ustašoidnim strujama. Budući sam živjela u BIH pa slučajnom igrom imam tamo rodica s kojima se čujem, a nešto mi i zdravog razuma ostalo u tragovima, zaključih da je to uglavnom bunt bošnjačkog dijela BIH. Zašto nije hrvatskog. E, zato što ne mogu biti solidarni s politikom hegemona kojeg su sad, umjesto srpskog, dobili od tamo gdje su se najmanje nadali.

Opet ta suluda floskula da socijalni bunt može ujediniti duboko nacionalno razjedinjene entitete. Socijalni bunt uspijeva tamo gdje su ostala pitanja riješena. Sad će se unitaristički boljševici pitati pa zar nije važniji pun želudac nego vlastiti jezik, stijeg, medijski prostor i slične pizdarije vezane za opstanak entiteta zvana nacija.

E, nije. povijest pokazala tisuću puta. Dobro, treba preodgojiti i povijest, a ako to ne ide, uvijek se može promijeniti narod. Tako, zaboravite zajedničko buđenje sva tri naroda u BIH jer je nemoguće. Može biti dirigirano, ali spontano, ne. To vam je kao da imate susjeda koji vas maltretira puštajući glasnu glazbu, a onda dođe novi koji ovog maltretira još jačom glazbom čije melodije ne voli. I tebe maltretira, ali nećeš se buniti s drugim protiv trećeg dok ti i drugi nije bar malo stišao ton da se i tvoj glazba čuje.

Putnik namjernik će reći tko im je kriv što su razjedinjeni, a ja ću putniku: "Vozi dalje"! Štas došao prodavati pamet, iz burga u kojem ti smetaju svi koji se ne klanjaju tvojoj zaboravljenoj povijesti koju si zaboravio iz čiste lijenosti, a ne nečije represije.

Burgerica Merzel čeka pravdu nakon godinu dana dostavljenih dokumenata o malverzaciji. Jovev odmah biva preispitana o legalnosti bolovanja. nema šta, pravna država hitro jezdi tamo gdje ne treba. Šegon-saga sa simpatijama biva otpraćenja u šutljivu povijest. Histerični gabrić riga vatru bijesnog omladinskog zmaja na Babića usput ga učeći kako je bilo u domovinskom ratu kojeg je zaobišao. Demokratična B.A.B.A Sarnavka se sjetila da se bori za ljudska prava bez obzira kakvoj ideologiji pripadali i to tupača naglašava sto puta iako bi se to trebalo podrazumijevati. pa et, nakon gotovo godinu dana sjetila se reć kako je nepravedno držati u ludari čovjeka koji drukčije misli. Naravno, to malo znači Marku Franciškoviću kojeg sad prebaciše u Popovaču.

Ne volim HDZ, ali ovi su gori sto puta. Bahatiji, a tvrde da nisu bahati, kradu, a tvrde da su pošteni, represivni, a kopaju ti oči tvrdeći da su demokratični s macolom u rukama.

Svijet

Obama nije došao u Soči, ne zbog Čečensa, Gruzijaca, već zbog homoseksualaca. Opet pitam ( kao i naše bureke, ups burgere na blogu,) zašto se ne zapita bi li volio bar pedera u Čečenu ili Gruzijcu kad ih po homo agit prop medijima ima 10 % u svakoj populaciji.

Lunaček report prošao u EP. Znači, preporuka je: način kako se ševiš je vrhunaravsko pitanje današnjeg svjetskog ustroja. To, ako imaš sreće ševiti se na moderan način moš što hoćeš. Nitko ti ništ ne smije. Jer ako se moderno ševiš, ne smiješ ostati bez posla,moš biti loš čovjek, loš radnik, susjed, ali ševa te poput najsjajnije aureole štiti od svih nedaća
ljudske naravi. preporuka: ševite se moderno i neće vam trebati "proljeća", već će biti vječno ljeto, a vi, mi, gologuzi i sretni.


Kultura i lajfstajl

Kulturno se ševite kad se moderno ševite. Uzmite godišnji pa se pripravite po udžbeniku za modernu ševu: Igre s guzom"
Filmovi: Vuki s Volovskog strita, dobri, Leonardo dobiva oskara ziher. Još ako pusti glas da se ko fol moderno ševi, eto mu kipić. Osaga county-mračnjak teški. takve puštaju u Darkmaniju. ja se rashaubičila od oduševljenja. Dalas klub- dobar po glumi i fino upakiranoj homo-propagandi, ali ne na gadljiv način, nego prihvatljiv. Američke varalice ću danas pogledati.
Naslov poznat i istinit, ali pogledat ću nijanse.

Nemam više šiške. Puštam da mi se izjednače s ostatkom kose tako da se s frizurum prilagođavam promjeni. Hormonskoj u kojoj vam valunzi uštede račun za plin, a za lovu olvejs ultra-najta, kupite svaki mjesec dva besplatna papa-testa.

Sport

Kako su ZOI, u teretanu idem tri puta. Plivanje jedanput. Klizanje upriličujem po parketu, na mekim DM krpicama.


Glazba/ udadbe/ sprovodi

Gangam grleno i glasno:

"Vinčanice koju sama krojim..
reci meni koliko još brojim..
da se bila
sviješ oko tila.."


Vrijeme

je za brejking gnjus...


BLJAAAAK!

Uredi zapis

09.02.2014. u 8:58   |   Editirano: 09.02.2014. u 9:03   |   Komentari: 57   |   Dodaj komentar

www.događajnica.hr

Politika

Kad se pogledaju događanja zadnja dva tjedna zaista je ova jadna naša zemlja postala prava Sjeverna Koreja. Nigdje, ali baš nigdje državno odvjetništvo se ne žali protiv odluge koja ide u prilog njegovoj stranci pa čak ni u SK. Oni bar ne izvode dernek od demokracije, već su lijepo i iskreno totalitarni režim i šlus. Reče Zrinka Cvitišić da se srami što je Hrvatica kad je neposrednom demokracijom narod rekao kakve vrijednosti želi živjeti. Baš me zanima je li se ponosi ovim jadom od neviđenog pritiska izvršne nad sudbenom vlašću. Eto, ja se sramim ovakovog DORHA. Sramim se što je dio hrvatskog pravosuđa. Koja je to manipulacija i isprani mozgovi da im je to i normalno. Eto, vidite što uradi 50 godina totalitarizma ( javnog) i ovog udbaškog (prvo prikrivenog), a sada opet javnog.

Objavljenje slike masakriranog vukovarskog branitelja Darka Pajčića. Praktički nema pola lubanje. I nitko ne odgovara za to pored svjedoka prekoračenja ovlasti policije. Zapravo, milicija opet bije hrvatski narod. Milicija bije, apsi, a službe upravljaju i kontroliraju.

Bujica opet ide. Oluja i Bujica su jedine dvije emisije na kojima možete čuti kritiku vlasti i jedine u kojima se čuju domoljubne note. Ostalo: vladini blteni, vladini almanasi, vladini proglasi. Sutra je definitvna odluka za Perkovića. Zastrašujuća je bahatost s kojom vladini mediji pišu o tome i mrtvo-hladno postaju glasnogovornici pritiska vlade na sudstvo. Ajme, da su bar tako glasni bili kad je Gotovina bio u pitanju.

Turudić danas kod Ace bio smiren i profi, a Aca se ne snalazi s definiranim ljudima. Gubi se, postavlja nesuisla pitanja na koji je dobiv ipak suvisli odgovor no navaljuje tražeći upravo nesuvisli odgovor i tako jedno petšest puta. No, pametni gosti ( kao Turudić danas) onda prema njemu kao prema neposlušnom i neodgojenom djetetu mirno i blago skrenu pozornost na nesuvislost, no on i dalje inzistira sve dok se gost sa sažaljivim smješkom ne pomiri i jednostavno zašuti.

Čačić izbačen iz HNS-a. Ništa neobično.

Predsjednik bolje vidi. Uklonilo mu trješčicu iz oka, ali brvno vlastitog sukoba interesa ne vidi. kaže svaki pacijent ima pravo dovesti sv og frenda iz vana da ga operira u državnoj bolnici u kojoj btw nije zaposlen ( niti je gost struke) i koji onda i nema nikakvog prava tamo operirati.

Linić ne vidi ništa sporno šti je njegov zamjenik Šegon u bezobrazno vidljivom sukobu interesa i ne samo sukobu interesa nego očitoj zloporabi položaja za povlašteni kredit . A o neplaćenom poreznom dugu od stotinjak tisuća kuna nikom ništa dok su se u isto vrijeme pekarnice i kafići zatvarali za 10 kn viška u kasi.

A, tek Imunološki zavod....


Kultura

Samo golema, velika nelagoda zapadnjačke kulture. Neoliberalna agenda i dalje kroz orjunaše Novog svjetskog poretka radi genocid svega civilizacijski vrijednog. Tako se ponovo pokušava abortus staviti kao temeljno ljudsko pravo, eutanaziju djece ( velike polemike), sve silne vrste seksualnih orijentacija i naravno što raniju seksualizaciju djece. Upravo je još jedan juriš Estrela reporta na EU parlament.

Nisam razočarana nagradama Zlatnog globusa i zadovoljna sam nominacijama za Oscara.

Lajf stajl

Lijepo je vješati veš na balkone umjesto na vješalice u stanu. Ništa si nisam kupila na rasprodajam iako sam vidjela lijepe čizmice i lijepu suknjičku. Nije mi se dalo isprobavati. Mislim da sam definitivno u promjeni. Možda postanem i linguza ( ako je sreće) kao vegovnija i uživam u smradu i prljavštini vlastitog doma, vesela i nesvjesna svega osim vlastite gujice.


Vrijeme

Kažu da će snijeg. A ja kažem, neka bude.
I bi snijeg.

Ljubav/prevare/razvodi/sprovodi

Udaje mi se prijateljica. Upoznali se preko Iskre.
Susjedin muž prevario prodavačicu za 5 kuna.
Razvodi se francuski predsjednik od nevjenčane supruge i odlazi novoj nevjenčanoj supruzi
Umrla mi svaka nada. Sprovod nakon četiri vjenčanja.


Rodbina/djeca/kumovi

Dok je djece i rodbine bit će i kumova. Ovi bez djece dušu dali za dokumove i dokumice.

Weblog

Džeri-swinger-horni-šou posustao otkad mu promakla fotka pedofilčine u profilu.
Armani-šou posustao. Šteta.
Beštek-šou u zamahu.
Kataklizma-Fukušima šou se sveo na teću sa sumnjivim jestivim sadržajem. Šteta.
Oktavija-šou u zamahu. Jedino što je zaboravila horoskopski znak: hercegovac, cigo, stari ljudi na pješačkom pa ožeži.

Sve u svemu: plač majke bložje!

Uredi zapis

19.01.2014. u 22:08   |   Komentari: 66   |   Dodaj komentar

www.događajnica.hr

Portal za politiku, dom-lajfstajl, sport, ognjište, vicove , umor, za sve ljude otvorenog srca, uma, gujice i naprednjaštvo, za vrijeme radnog i obično vrijeme

Evo nas u 2014. oj. Prođoše blagdani kao da si ih rukom odnio. Prođoše kao da nikad nisu ni bili. Ostade mi samo bor kojeg sutra raskićujem. Prođe sve i hanuka i bajrami i božići i svaki srcu drag blagdan kojeg dobrohotno i široke ruke spomenu i čestita prva potpredsjednica vlade i ministrica regionalnih poslova Vesna Pusić. Žena se ponaša u skladu s recesijom pa lijepo čestitala sve u đuture, svima i o istom trošku. Istinabog, uvrijedila je time sve pripadnike religijskih zajednica, no tko će cjepidlačiti, ni prvi, a bogme ni zadnji put. Nekako je za očekivati prijedlog da se ubuduće slavi jedan jedinstveni religijski dan sa sekcijama i kutićima za različite religije, a svi ostali nek budu džender deji, gej deji, opus-geji-deji i ateistički deji, njih 367.

Što se tiče pravoslavne braće, preduhitriše me u čestitkama Leko, Jusipović i Milanović tako da im ja danas čestitam sutrašnji Badnjak i preksutrašnji Božić.
„Hristos se rodi!“ ( neki desničarski, klerofašističkoustaškihomofobni krugovi dreknuše: „A, naš već hodi“. U našoj lipoj Hercegovini, javila mi tetkanine jetrve zaova, bogme naš Isus već za krizmu stasao.

Bogme sam vizionarka. Ovdje imam 48, a u svojoj Hercegovini sam već hajlenderica kojih 300 godinica što u budućnosti, što u prošlosti tako da odmah znadoh kako će biti s našim voljenim „obavještajcem“ Perkovićem ( ljepše rečeno za udbaša u svim vladinim medijima, web-posralima i zidnim novinama te novinama za brisanje gujica). Lijepo čovjek na slobodi. Čovjek primjer brzine našeg pravosuđa. Nobilo napisao žalbu ujutro, a oni je uvažili dan prije, također ujutro. Pa neka netko išta više kaže o sporosti naše sudbene vlasti ili o njenoj sprezi s izvršnom vlasti. Nema sprege, dišu kao jedan.

Kristina Ćurković nestala. Iskreno rečeno, probio me hladni znoj, koža mi se naježila, a po kosi mi počele militi udba-baje. To su one na kojima je petokraka brat-bratu 100 kg žive baje. Takve baje od koje ti vlasi odmah u irokez strše i bez pive sa šećerom. Hvala bogu, živa je, ali malo ću o komentarima na njen račun koji me jako podsjećaju na komentare ovdje od pravovjernih vladinih sluga i onih koji se čmare u gujicama sadašnjih vlastodržaca, a ko fol štite ženska prava i prava na slobodu i demokraciju. Naime, najčešći komentari su: „Htjelo joj je gurca. Treba ju dobro izjebati. Žnjarala se dva dana, fašistička kuja itd..itd..“

A, ja bih rezimirala:

Kristini se prije mjesec dana prijetilo smrću. Ni prvoj ni zadnjoj. To što se ovima pravovjernima ništa ne događa, nije im se događalo ni za vrijeme udboslavije dok je druge lijepo papao mrak sasvim je razumljivo jer je nekima ( oportunistima) uvijek dobro pa čak i u Sjevernoj Koreji . Ali, onima koji su se aktivirali u zaštitu hrvatskog nacionalno bića i nac simbolike se događa neprestana pljuvačina i prijetnje. I sad se čude što je Kristina obitelj angažirala policiju kad im se dva dana nije javljala.

Osim Kristini, prijeti se mnogima, a najnoviji slučaj je prijetnja Ozani Bašić ,voditeljici super emisije Oluja. Btw. prijetilo se i Predragu Raosu koji je dokazani ljevičar samo zato što otvoreno piše i govori o gej lobiju i protivi se njegovom agit-propu. Eto, Kristina je u svom aktivizmu: pljuvala HDZ kad se rijetko tko usudio, pljuvala ulazak u EU( to je radio i Srećko Horvat pa se njega slavi).

No, Kristinčica je napravila kardinalnu pogrešku i angažirala se oko Vukovara.

To je njen krimen. U tom zecu leži grm. To svatko pa čak i s kumrovačkom večernjom zna i vidi. Majka Kristinina je s razlogom izjavila u otvorenom pismu da se ne slaže s njenim aktivizmom jer se žena BOJI za život svoje kćeri.
I da, hebeš sve to ako u svojoj zemlji ne smiješ zboriti protiv službene vlasti, a da ti odmah ne sjedne za vrat 120000000000000000000000000000000 građanskih udruga za zaštitu vlasti ljudska prava vlasti i onih u šupcima vlasti i još te iza neke ćoše popapa crni mrakec. A, ove ispostave memoranduma 2, ideologije Sjeverne Koreje, gej lobija Gerta Hekme, samozvani intelektualci tipa ovih otužnih hvalisavca: Babića, Jergovića, Tomića, Lovrićke su već sto puta viđena stvar.

Kristina, za ubuduće, poslušaj majku, makni se jer opasna su vremena za ljude koji drukčije misle. Čuvaj se. Dosta si napravila. Vidiš koliko orjunaških krvoloka oko tebe. Sve u ime ko fol ljevičarstva. a, oni su najrigidnija bića ikad i koji nikad nisu naučili prihvatiti da netko drukčije misli. To su djeca odrasla na ehu verbalnog delikta i ponose se njime.
I tako, nemojte nasjedati ovom staljinističkom agit propu, ovih hemeroidima na gujicama vlasti. Domoljublje je normalan osjećaj. Nije fašizam. Nemojte nasjedati njihovim neprestanim ponavljanjima. Smetamo im. Smeta im domoljubna Hrvatska. Smeta im i to je to.

Što mislite, dragi puče, zašto majke vrlih komentatora koji krkanski pljuju po Kristini ne trebaju javno stati protiv njihove izgovorene riječi? Ha?

Jel možda zato jer sve što kažu jest itekako oportuno, poželjno i slavljeno ovdje ili u vladinom biltenu Jutarnjem listu. Daklem, meni se zeru pričinilo da će majke biti mirne ako: pljujete po hrvatskoj simbolici ( zastava i sl kao Matija Babić ili Zoran Pusić), ako veličate neoliberalnu Europu, ako podržavate gej lobi, ako ( baš kao i 90.) tvrdite da su braća Srbi ugroženi, a poželjno je ljubiti i izjave Stipe Mesića.

.

Za dom i lajfstajl - klikni-lajkaj


Potomak otišao. Tužne i umorne moje su vjeđe i smijem se sve rjeđe. Ošišala sam se. Izgledam kao one iz Lokica Stafanović. Imam frnjokl na lijevoj strani, šiške više nemam. Udebljala sam se pol kg. Sad imam 59 kg točno. I dalje imam svoje mace rad. Kiminator je nadrasla Šljivu. Predu kao male turbinice na mojim lijepim desničarskim nonama. Btw, mi desničari imamo 2 desne noge i 2 desne ruke i uvijek se ustanemo na desnu nogu.Kultura , Šport, Vicovi, Zdravlje i smisao za Umor klikni-lajkaj

Jako sam uživala u koncertu Sjeverine i Mile Sekina. Progresivni su kao gangrena.

Idem u vježbalište. Konverziram s ostalim vježbačima i polako izlazim iz socijalnog autizma u logoreično druželjublje.

Umorna sam od života, prijateljiiii, umornaaaa!


Vrijeme klikni-lajkaj

Južina, a ničija majka me ne traži tako da je vrijeme za akciju u graduuuuuu…..

Uredi zapis

05.01.2014. u 12:38   |   Komentari: 19   |   Dodaj komentar

tja!

blago si ga nama koji smo u prosvjeti.
sve vidimo kao na dlanu.
samo je zanimljivo da to što vidimo na dlanu trebamo popraviti, ispraviti i još sve to napraviti u rukavicama i to u situaciji u kojoj ta ispravljanja ne žele niti djeca niti njihovi roditelji. u stvari, očekuju rezultat, ali da se ništa ne ispravlja.
tako da vam to slikovito ovako izgleda:

"učinite to tako da nas se ništa ne pita, da se od nas ne traži nikakav dodatni trud, ali učinite ipak iako smo vam svezali ruke i začepili usta i još nam se zahvaljujete jer smo vam povjerili svoju djecu s kojom btw jedva izlazimo na kraj doma, ali eto, vi ste stručnjaci, ali nemojte nam slučajno mahati vašom stručnošću jer mi ioanko bolje znamo. savjetujte nas tako da je savjet onaj kojeg možemo čuti ili prihvatiti, ako nije, vi ste sigurno krivi i nešto s vama nije u redu..i da, nije nas briga za tuđu djecu, nama je naše dijete bitno"

i tako, evo vam nekoliko primjerčića:

1.pomoćnice u nastavi preko javnih radova, 3 majke bivših učenika došle nakon 6 mj. rada u nastavi ( posao im je bio samo jedno dijete, ali su bile cijelu satnicu u razredu) i rekle: "joj, sad tek vidimo kako je to i žao nam je što smo ikad išta prigovorile učiteljima naše djece. djeca su nam zbilja neodgojena i ne slušaju učitelje"

2. vršnjački sukob. riješite, napravite medijaciju, obavite sve po protokolu i opet nitko nije zadovoljan: roditelj uvjetno rečeno "žrtve" kaže da je kazna preblaga, roditelj počinitelja "ništa ne poduzimate"

3. ako hoćete da učenici poštuju kućni red, prijeti vam se prijavama, sudom i sl.

4. ako učenik dobiva petice, a u gimnaziji nakupi jedinica krivi ste za petice

5. ako učenik dobiva trojke i ode u npr. obritničku školu jer je ful zainteresiran i dobiva petice, krivi ste za trojke

6. ako učenik nakon vašeg rada koji vam nije u satnici ostvari 1. mj. na državnom lidranu, to je zato jer je djed bio dobar recitator, a ako ne prođe na županijskoj razini, nistee dovoljno radili s njim.

7. ako je prvi iz matematike, pametan je na strica iako je kolegica s njim radila i subote i nedjelje, a ako je zadnji niste s njim radili prave zadatke.

8. ako idete s njima na maturalac i nešto se dogodi niste dovoljno pazili na njih. ako ih kontrolirate i zbilja ste kao kobac, "gušite ih" i ne date im disati.

9. ako ste na nastavi učitelj koji dozvoljava diskusiju i vlastito mišljenje onda ih "ničemu ne naučite", a ako ste klasični, strogi tip poučavatelja i tražite disciplinu i poslušnost, onda ste "hitler" i ne dajte djeci slobodu.

10. ako je roditeljski u 5, ne valja, ako je u 6 ne valja, ako je u 4, ne valja, ako su 3 roditeljska u polugodištu, "što nas gnjave", ako je jedan, "što si ona misli, pa dobiva plaću da nas redovito saziva". ako je na roditeljskom predavanje, ne valja, ako nije, a "zašto nas ne educiraju"

itd..itd...itd..

ovakoc, dragi moji. prije 10 godina pa i 5 nitko nije htio raditi u školi. tko god je mogao zbrisati, zbrisao je. danas, u ovoj nezaposlenosti popunjava se stručni kadar 100%, ali da vidite mlade kolegice i kolege u kojem su šoku prve dvije-tri godine rada. sve bi vam bilo jasno.

i takoc..meni je super. ja volim svoj posao. ali, ja znam puno toga i imam visok prag tolerancije na frustraciju i nikoga se ne bojim. ali, žao mi je mojih kolegica, zbilja jest. pogotovo mlađih jer to što mi doživimo po školama to se rijetko viđa.

ajte ovako: klinac padne, ( jer ne poštuje kućni red i preskače po 5stepenica iako je upozoren )razbije glavu, krvi ko u priči, vi zovete doma, obavještavate roditelja, a roditelj se izdere na vas i kaže: "što me uznemiravate na poslu"! zovete hitnu, odete u bolnicu s njim i svojim autom ga odvezete kući, a roditelj vam ne kaže ni hvala. u isto to vrijeme vas druga djeca čekaju , ali odlazite sa svog radnog mjesta jer morate.

ili...

ja bih svakome od vas pljuvača jedan dan, ajde ne mora ni jedan dan, već samo 45 minuta u jednom prosječnom 8. razredu. ili, evo, provedite 1 radni dan sa mnom kao moj "kritički prijatelj" ( tak se to stručno zove).. samo da vidite izbliza kakav se roditeljski odgoj prelama u školi. imala sam 7 roditelja " kritičkih prijatelja" koji su to napravili po 1 dan u okviru mog projekta uključivanja roditelja u prevenciju vršnjačkog nasilja. eno ih sada ko jehovini svjedoci na vijeću roditelja pričaju što su vidjeli i to samo u jednom danu.

ŠOKIRANI SU i to otvoreno kažu.!!!!!

ponudite se biti "kritički prijatelji" učiteljima svoje djece, pomozite im.

imam rezultate ( prelimiralne) istraživanja na oko 500 djelatnika škola o nasilju nad njima. preko 65% je doživjelo nasilje od strane učenika, 55% od strane roditelja.

jako vam je lijepo raditi u školi. meni jest.

radimo i preko učeničkih praznika.
niste to znali?
mojne batje!

Uredi zapis

26.12.2013. u 22:53   |   Komentari: 56   |   Dodaj komentar

www.događajnica.hr

Portal za politiku, dom-lajfstajl, sport, ognjište, vicove, umor, za sve ljude otvorenog srca, uma, gujice i naprednjaštvo, za vrijeme radnog vremena i obično vrijeme..


Politika

Hrvatska-flikni-lajkaj Regijon -klikni-lajkaj

Bilo burno, a za neke i jugovina. Ustavne promjene pričekat će siječanj. Na veliku žalost vladajućih jer gle čuda, za najvažniji dokument države dali tjedan dana javne rasprave i to online. Nakon pritisaka čuđenja pravničke javnosti, produžiše nešto sitno i HDSSB odustade od podrške. Iako su negirali političku trgovinu razvidno je popuštanje pod pritiskom vlastitih birača. Tako da će najvažniji čovjek u slučajnoj RH ( po premijeru SRH) Josip Perković ipak biti izručen i poštivat će se EUN. No, gospon Turudić reče konačno: Dosta je da se izvršna vlast petlja u sudbeni i očitao bukvicu o trodiobi vlasti. Eto, još ćemo zeru pričekati što sud misli o zastari ili nezastari. Ono što me veseli jest polagano, ali sigurno rasvjetljavanje udboslavijskog totalitarnog režima i uporno pokrivanje antifašizmom jednog od najmračnijih razdoblja naše povijesti. ( Razumijem da je nekima bila raj na zemlji, ali samo zato jer je njihovim stražnjicama meko i udobno dok su drugi robijali ili bili smaknuti.)

Naša braća preko Drine, s obzirom da je RH, bez ikakvih prepreka podržala pristupanje pregovorima za ulazak u EU ne spominjući kao uvjet 1600 nestalih, nevraćeno umjetničko blago i ogromnu ratnu odštetu, zahvališe kao i obično: lojalno i bratski: kamom, čakijom ili nožem u leđa. Tako da poslaše svim diplomatskim službama i celom svetu non paper u kojima govore, baš kao i krajem 80.ih o ugroženosti Srba gdje god da jesu. Naravno, naša hitra diplomacija na čelu s ministricom Pusić ni a ni be, već samo bleeee i to šapćući. Naravno, puno je glasnija kad treba sve domoljubno svrstati u ustaško, baš kao i premijer, ali i predsjednik.

Predsjednik je čudo prirode. Sjetio se pomrsiti premijeru bajku o Ustavu i gle dan prije izglasavanja posla i on neke primjedbe. Jedna od njih je i direktno suprostavljanje istom tom Ustavu i traženje da se doslovno poništi referendumska odluka o braku. Nije našao za shodno odgovoriti braći preko Drine išta na ustrajne huškaško ponašanje kolege Nikolića, četničkog vojvode. No, pokret RG je legalan u Srbiji i uskoro ćemo ugostiti kokarde i šajkače kao dio kulturne baštine na kakvoj smotri KUD-ova.

Što se tiče Šimunića, nakon reakcije vascelog državnog vrha, svih vladinih udruga, Jutarnjeg lista, Jergovića, Lovrićke, Tomića, dobrog dijela Iskricawebloga, ode mu reprezentacijska karijera u vetar. FIFA je postupila demokratski i s jedinstvenim kriterijima s jednom sićušnom razlikom: za talijanskog igrača koji je pozdravljao fašističkim pozdravom dala je kaznu od neigranja JEDNE utakmice, a za četničko divljanje braće s izlaskom na teren s kokardama i šajkačama, paljenjem hrv zastave i sličnim sitnicama jedeno veliko NIŠTA.

HRT, naša TV kuća za koju svi plaćamo pretplatu ne usudi se čestitati BOŽIĆ, već čestita „nadolazeće“ blagdane. Možda će i Božić ukinut. Što će nam ta klero-fašističo-nacističko-ustaško-talibansko-nazadna izmišljotina. Bolje je ponovo uvesti Dedu mraza ili u najboljem slučaju: Božić-Batu. Što će nam i vjeronauk u školama, bolje uvesti ponovo TIPSS, ONO I OVO I DSZ.

Ako Grubišić pronađe među ovim naprednim linguzama i linguzima koji će se smrzavati i prikupljati potpise za ukidanje vjeronauka u školama, prva potpisujem. Ne zato što mislim da mu nije mjesto u školama jer je izborni predmet i nitko nikoga ne sili da ga polazi, već samo zbog roditelja ( poput moje rodice) koji uporno i uporno žele da se Crkva, PP i katehetski ured prilagode njihovim pojedinačnim željama. To bi bilo kao da hoćeš otići u Amiše, ali da se uporno oblačiš kao panker i još ih maltretiraš i tužakaš jer te diskriminiraju i guše ti slobodu. Također bi da se uvede crkveni porez iz istog razloga. Jer tko te tjera pripadati Crkvi, lijepo ne pripadaš i šlus. Oni bi pripadali, ali ne bi poštivali pravila. Ajd, da samo ne poštuju i šute, nego ne poštuju i galame, uši probijaju, mlataraju nožicama, bacakaju se po podu i ostale huncutarije rade.

Ozana Bašić jedna od rijetkih slobodoumnih i hrabrih voditeljica na Mreži TV dobiva prijetnje smrću. Velimir Bujanec konačno pušten iz pritvora. Dnevno.hr pod stalnim prijetnjama. Tako je to u ovom udbo-raju.


Europa – Svijet-flikni-lajkaj

U Italiji sud oslobodio pedofila ( 60 godina) koji je bio u ljubavnoj vezi s 11. god djevojčicom. Inače, socijalni radnik koji je o njoj skrbio. Sud je obrazložio oslobađajuću presudu jer se „oni vole“. Prije nekoliko mjeseci je APA ( američko psih. Udruženje) proglasilo pedofiliju seks orijentacijom.

U Argentini oko 1000 miroljubivih, ugroženih, demokratičnih feminstkinja napadalo crkvene objekte. Ljudi su napravili kordon oko katedrale i molili krunicu na glas dok su ih spomenute pripadnice : pljuvale, tukle, čupale, špricale sprejevima, crtale kukaste križeve po čelu, međusobno se zadovoljavale pred njima, urlale, vrištale. Policija nije učinila ništa, a nitko iz kordona nije prestajao moliti niti im je uzvratio.


Za dom i lajfstajl - klikni-lajkaj

Fasada gotova. Ostala samo sitnica. Treba to sad platiti. Dižemo kredit pa ćemo iz pričuve sljedećih 7 godina. No, sad imamo najljepšu zgradu u kvartu. Istina Bog, izvođač radova i ja kao predstavnica suvlasnika smo imali nekoliko radnih sastanaka na kojima smo raspravljali o konačnom izgledu fasade. Bilo je smiješno. Trajalo je i trajalo sve dok mi nije nacrtao iz jednog poteza žensku siluetu na papiru uz ponosno: Ja vam inače slikam. Popustila sam uz jedan uvjet: na soc-realističku građevinu nikako secesijske zavijutke. On pristao tako da sad imamo kubističke elemente, diskretne, lijepe i skladne. Bitno je ono što oduvijek znam: učiniti svojim umijećem da tvoja ideja postane njegova i svi zadovoljni. Istina, to se može nazvati i manipulacijom, ali eto, manipuliram na lijep način.

Dom pospremljen, očišćen, sav vješ vjesi na novooličenim balkonima. Sve miriši na cimet i vaniliju i super vlažne krpice za namještaj iz Lidla. Potomak prihajao domov. Spava i uživa Boga svog.


Kultura klikni-lajkaj

Što da vam velim. Pogledala nešto serija. Skinula nešto starih filmova. Posudila nešto novih u videoteci i čitam. Ponovo puno čitam. Znate onu Joanne Harris? Ona vam je napisala sjajan roman Čokolada po kojem je snimljen dobar film. E, ovaj roman „Plavooko dječak“ je još bolji. Već dugo nisam pročitala nešto tako zastrašujuće virtuozno. Od Noćobdije prije kojih desetak godina nijedna me knjiga nije držala doslovno, cijelu noć dok ju s užitkom nisam slistila.
Bila na nekoliko izložaba. Volim te tihe prostore s jedva primjetnim žamorom posjetitelja koji se s poštovanjem odnose prema tišini galerijskog prostora.

Snimila si kompilaciju veselih pjesmica na smartić. Od Pixies-a, Joy, Niko i Velveta do Tomice Waits-a. Nešto malo klasike, i bluza. Hodam sa slušaličicama u ušima u crvenom kaputu i razmišljam kako je život čudesno lijepo sjeban. Onako, katarzično i podnošljivo i iscjeliteljski sjeban.


Sport

Majka me obradovala na najbolji mogući način. Dobila vajnahtgelt, ciljano: 6 mjeseci teretane-neograničen broj dolazaka, 6 masaža i 24 saune. Paket za 1300, kn. Majka uplatila i poklonila ono što mi uistinu treba i znači.

Vrijeme

Je za plac, knjižnicu, kupovinu, kuhanje, vježbanje…..

Uredi zapis

23.12.2013. u 8:54   |   Editirano: 23.12.2013. u 8:58   |   Komentari: 29   |   Dodaj komentar

Neka ti je laka zemlja moj prvi i jedini predsjedniče, Franjo!

Da nema Mreže tv i njenog dnevnika te emisije "Oluja" prošla bi neprimjetno godišnjica smrti prvog RH predsjednika.
Nitko ne bi imao toliko hrabrosti u onim vremenima kao on. NITKO!
Ali, neki mu nikad neće oprostiti što je izdržao i , uz hrvatsku mladost, moju generaciju, stvorio HRVATSKU!!!

Uredi zapis

10.12.2013. u 21:15   |   Editirano: 10.12.2013. u 21:15   |   Komentari: 10   |   Dodaj komentar

www. događajnica.hr ;Portal za politiku, dom-lajfstajl, sport, ognjišće, vicove, umor, za sve ljude otvorenog srca, uma, gujice i naprednjaštvo, za vrijeme radnog vremena i obično vrijeme, možda i znanost

Znanost

Nadri znanost-flikni-lajkaj
Udri znanost -flikni-lajkaj


Po ideološkim interpretacijama rezultata Mirona Zuckermana, ako ćemo biti korektni, za vrijeme 70 godina SSSR-a sve je vrvjelo od natprosječnih ljudi, a o Udboslaviji da ne govorimo, a tek Kina za vrijeme četveročlane bande pa onda sve zemljice ispod humane natprosječno inteligentne željezne zavjese, etc, etc.

Istina bog , glupost i manjak onih "neinteligentnih" se liječila: lobotomijama, golim otocima, gulacima i ostalim metodama dobrog preodgajanja. Za one bolje sreće bila je i opcija bijega u neke od zemalja u kojima su se poštivale vjerske slobode i sloboda govora/mišljenja pa je bilo i puno onih neiteligentnih tj. vjernika raznih vrsta i provinijencija.

Ono što se zamjera g. Zuckermanu,a zamjerki ima puno, je poprilično neuvjerljiva metodologija i nedobro diferenciranje nezavisne varijable. Dakle, ako je nezavisna varijabla izražena kroz IQ, tzv. racionalnu inteligenciju onda mu se ( s pravom ) zamjera što nije uzeo u obzir da je to samo jedna od priznatih teorija inteligencije koja btw. svoj rat za prevlast vodi dobrih 30 ak godina. Tako se jedva jedvice, negdje od 91. do 96. izborilo za priznavanja konstrukta emocionalne inteligencije, a nešto prije toga se, ali opet ne dragovoljno, priznale teorije višestrukih inteligencija. Dakle, ako se uzme u obzir samo IQ ne smije se zaboraviti da su po njoj, većina afroameričkih vojnika ( veliko mega istraživanje) bila znatno niže inteligencije i da se to itekako koristilo za rasnu netrpeljivost. ( Dosta prigovarača je upravo koristilo taj argument). Isto tako, testiranje na nezapadnjačkim kulturama pokazuje slično ( Paul Ekman se bavio tim problemom) jer jednostavno klasični testovi inteligencije više odgovaraju pozitivističko-racionalnoj zapadnjačkoj kulturi i sama pitanja tj simbolički jezik više odgovaraju kompletnom okružju zapadnjaka. No, ne zaboravimo da se i inteligencija ( multifaktorska teorija inteligencije) ne sastoji samo od G-faktora i pri klasičnoj obradi testa se gledaju raspršenja i bla..bla.

Također mu se zamjera uzimanje u obzir istraživanja kad se nije poštivao moralni kodeks
Istraživača koji je dužan pokazati prema svom uzorku ispitanika. Bla..bla..postoji čitava procedura, što je i dobro. Jer, tako je nehumano i neetički istraživao i dr mengele i dr kinsey. Znamo da je ovaj prvi radio užase, a bogme ni ovaj drugi se nije libio koristiti rezultate pedofila nad bebama o duljini orgazma i sl.

No, da ne duljim.

Istraživanje da su religiozni ljudi manje inteligentni je za gurac. Zavisna varijabla ( u ovom slučaju religioznost) nije trajna niti konstantna. Dokazano je da se najčešći otpori prema svim dogmama svijeta odraslih, a tu idu ne samo religijske, već i političke, odgojne javljaju u doba adolescencije, stišavaju se negdje iza 25 godine kad u produktivnim godinama većina ljudi stvara obitelj, karijeru i sl. Pravi procvat religioznosti- institucionalne, ali i neinstitucionalnih duhovnosti se javljaju iza 50. god., a najintenzivnije su u kasnoj dobi. Također, dosta istraživanja pokazuje da su žene sklonije i duhovnosti i religioznosti. Jel tako da ne bi bilo politički korektno reći da su M pametniji od Ž. U ovom trenutku se to nitko ne bi usudio, jel da?

Btw. postoji dosta istraživanja koja pokazuju da zaista muškarci pokazuju bolje rezultate u neverbalnom raspršenju racionalne inteligencije i što mislite kako bi izgledao naslov u JUTARNJEM: Muškarci inteligentniji od žena.

Ono što je važno jest činjenica da su svi vladini mediji objavili taj članak s bombastičnim naslovima: Inteligentni ljudi ne vjeruju u Boga i sl. U svijetu, to i nije bilo tako. I sami autori napominju da postoji deset studija koje govore suprotno. Ali, i te studije su za gurac.Jer, ponavljam, IQ nije jedina priznata inteligencija i po najnovijim istraživanjima neuro-znanosti itekako se razvija, dakle, ne možemo je uzeti kao nezavisnu varijablu.

Ono što možemo uzeti jest i dalje: spol ( ako nismo pristalice rodne ideologije), dob, stupanj obrazovanja ( samo u sličnim kulturološkim okružjima), mjesto življenja, vrijeme življenja i još nekoliko provjerljivih varijabli.

Za longitudinalna istraživanja se mogu uzeti i više zavisnih i među njima tražiti korelacije ( što je i ovom slučaju napravljeno), ali koeficijenti korelacije ne pokazuju predikciju, a oni koji se bave time ( a, bavimo se i vins i ja, možda još netko, ne znam, ali za vins sam skužila da zna o čemu je riječ i koke za prirodne znanosti) znaju da su to sasvim drugi metodološki postupci.

Zaključno, nemojte ko ovce ( btw. tajanina fotka me oduševila novinom i svježinom. Brat-bratu gledamo ju već 2 godine kroz vladine medije, narod glup, hdz za sve kriv, vukovar je mjesto iz nigdjezemske i hrvati su krvoločan narod) vjerovati novinskim interpretacijama znanstv istraživanja pogotovo ako niste u stanju prihvatiti slična sa suprotnim predznakom.

Ono što se može komon sensom zaključiti, a ima istraživanja koja se bave odnosom konformizma i nekih inteligencija ( zuckermanovo istraživanje to i pokazuje samo da je umjesto religije stavio bilo kakvo ideološko i ino grupiranje, tako da bi u SSSR-u oni koji su vjerovali u Boga Staljina I njegovu SEKU bili isto prikazani) da inteligentniji ljudi ( tu mislim i na ostale vrste inteligencija) imaju veći otpor prema svim konformizmima pogotovo prema vlastima, ideologijama pa i religijskim dogmama i imaju jaču izraženost i usamljenosti u mišljenju. Tzv: rarum carum. I sigurno neće ( konkretno sad) komon sens dozvoliti pametnim ljudima da puše rodnu ideologiju i novi boljševizam.

Zato, ova situacija u RH u kojoj je samo 5 intelektualaca imalo muda izložiti se linču medija u vezi Inicijative je meni puno draža od kohorte vladinih istomišljenika: Novak, Raos, Raspudić, Šola, Pavuna. Meni dosta. I naravno, ja jedina u svom tzv. intelektualnom okružju.
Ne moramo biti "inteligentni", ali indeks nonkomformizma i hrabrosti nam je visok.

I još za kraj. Ako je Zuckermanovo istraživanje točno o odnosu inteligencije i religije, bogme je onda oktavija barem imam ili biskup, a vegovnija sami papa ili ajatolah. Perce i frostov đak su osnivači nove ulizivačke religije.


A što se tiče moje rodice. Bome je moj ganjak širi od prigodnih gujica u kojima ona obitava, iako prihvaćam mogućnost da je vegovnijina gujica šira od mog ganjka.

Onda zbilja, respekt!


Za dom i lajfstajl - klikni-lajkaj

U NU2 je Nino Raspudić. Konačno je Stanković izišao zeru iz guzice Radmana pa ćemo čuti nešto zeru drukčije. Kad bi bio Aca-faca i pozvao Raosa, e..zaslužio bi veliki RESPEKT!


Vrijeme klikni-lajkaj

11.05

Uredi zapis

08.12.2013. u 11:05   |   Editirano: 08.12.2013. u 11:39   |   Komentari: 24   |   Dodaj komentar