HRVATSKI BOG TRANS

Omađijana moja domovino, probudi se! Kao i 90.ih tako i 24 g. poslije jedino vjerujem hrvatskim braniteljima. Ovaj prosvjed je posljednji vapaj za buđenjem iz transa koji traje od smrti jedinog predsjednika Hrvata.

Ajmo, pripomoći buđenju, po tko zna koji put. 80.ih Udboslavija je bila u bankrotu ( toliko o ekonomskom prosperitetu), pravom pravcatom bankrotu. Tu činjenicu nisam ja izmislila, već literatura i analitičari kojima svijet vjeruje i koji nemaju razloga niti motiva za laž. Nakon smrti zločinca i diktatora Tita i slutnjom o raspadu istočnog bloka, presušila je zapadnjačka financijska pipa i brzo se ispuhao balon od tzv. uspješne planske privrede. Bila sam u formativnim godinama tada i živo mi je sjećanje na Milku Planinc i tzv. stabilizaciju kad se kao zmija noge krile pravo stanje stvari, no kako sam imala nesmetani dodir sa zapadom, vrlo često sam mogla pronaći literaturu ili novinske analize stanja u Udboslaviji.

Egalitarni sustav vrijednosti, netržišno gospodarstvo, političko vođenje ekonomije ( Obrovci i druge promašene investicije), politička šapa na svemu i naravno, krađe iz božijeg vrtla tj tzv. društvenog vlasništva. Kralo se od wc-papira do čavala, pijeska, cigli, svi krali, svima „dobro“ bilo, Mamule i ostali đenerali imali vile, a raja si radila od društvenog kuće, vikendice, i sl.. Prijateljičina majka radila u bolničkoj kuhinji. Nikad u nekih 20 g. nije doma skuhala ručak, već je svaki dan donosila za cijelu obitelj jelo iz bolnice. I tako, gdje je tko radio, jamio je. I tako dočekasmo devedesete kad se već uveliko moglo reći: Tko je jamio, jamio! Dakle, jamili su razni Špiljci i ostala „crvena djeca“ ili kako ih Dujmović naziva „djeca komunizma“ u svojoj knjizi: „Hrvatska u raljama djece komunizma“ puno prije samostalne Hrvatske.

Dakle, Hrvatska samostalnost je izglasana u izuzetno teškom ek stanju u Udboslaviji. Sjećam se inflacije za vrijeme Markovića i onda se događa paradoks.

Hrvatska u najvećem ratu i razaranju bilježi porast BDP-a. U ratu! A znate zašto? Zbog velike financijske injekcije dijaspore koja je doslovno iznijela naouružanje RH. Evo, čisto iz osobnog iskustva, moja majka koja je ostala vrlo rano udovica i imala nas troje djece, školovala nas iz Njemačke je sama uplatila oko 7000 DM 91. I sad to pomnožite s tisuće i tisuće najčišćeg novca koju su naši Hrvati diljem svijeta uplaćivali. I sve to klapa i klapa do 2000. Jer, FT je izabrao jedan model privatizacije koji nije bio spretan, ali bogme ni slovenski se nije pokazao baš dobrim. Tj. nijedan model iz planske privrede zemalja koje su bile u istočnom bloku ili u Udboslaviji koja je živjela od američkog novca i zaduživanja, nije uspio.
A, zašto?
Zato sto im privreda ionako nije bila konkurentna. RH se mogla osloniti na turizam i Inu koja je bila respektabilna firma. Ali, dragi Ivica je prodao Bijele noći za šaku dolara i tad tek počinje pravi pad, a turizam 90.ih stagnira zbog srbo-četničko-udboslavske agresije. Udbaške strukture nakon smrti FT će premrežile sve i HDZ kroz tzv detuđmanizaciju i od tada „ bal vampira“ traje do danas.

Rastakanje svega hrvatskog, od nacionalne simbolike do ekonomije, prodaja nac interesa zbog ulaska u EU pod svaku cijenu, i ono što je najgore, nakon nastupanja pseudopravednika, ponovno okretanje tzv regionu, strateško partnerstvo s GB, demoniziranje dom rata, šikaniranje branitelja, vrlo, vrlo permisivan stav prema Srbiji, a C. Gora se čak izbacuje iz tužbe za genocid kao da su marsijanci granatirali Dubrovnik.
No, događa se lex Perković i maske padaju.

Sad, baš sad živimo u ključnom trenutku za RH. Suđenje u Minhenu je konačno skidanje udbaške komprene s očiju indoktriniranog naroda. Jedina smo zemlja od svih komun zemalja koja nijedan oblik lustracije nije provela. Čak su Srbija i CG to učinile, Rumunjska sudi sama svoje zločince iz komunizma.

Zato u RH, i to nakon 20 g. rata jedna Zlatkica može na hrv portalu mrtvo-hladno napisati tzv „domovinski rat“, zato jedan Jović ( koji negira pokolj u Srebrenici, koji otvoreno zagovara četništvo) može biti savjetnik predsjednika RH, zato jedan Pusić može otvoreno veličati partizanštinu i njene pokolje, zato savjetnik ministra obrane može reći da postoji „hrvatska strana“ s navodnicima, zato nam predsjednik ljubi četničkog vojvodu Nikolića tri puta, a ministarka inostranih poslova Dačića, zato nam predsjednik nosi dokumente srpskom veleposlaniku o tužbi za genocid i ljubi Dodika i time doslovno prizna RS itd..itd..


Zato, dragi moj hrvatski narode i svi građani, domoljubni građani RH, kojih hvala Bogu ipak ima, pazite za koga ćete glasovati na sljedećim izborima. Znam, 20 % , kako veli Aralica ima udbonostalgičara i onih kojima je bilo izvrsno u totalitarnom režimo, ali 80% hrvatskog naroda bi trebalo, ako imalo ima moć prosudbe ne glasovati za ovoga koji je Zampio što se dalo Zampiti i još k tome je relikt i najrigidniji primjerak bivšeg režima.

Moj osobni izbor je dr. Kujundžić, ali ću, zbog straha od rasipanja glasova, glas dati Kolindi.

Uredi zapis

25.10.2014. u 23:49   |   Editirano: 25.10.2014. u 23:55   |   Komentari: 12   |   Dodaj komentar

pseudopravednik i klika

baš čitam komentare u svim izvješćima u VL o prosvjedu branitelja i dobivam dojam da sam na nekom pročetničkom portalu, a ne portalu u našoj domovini koja je prije dva desetljeća imala krvav rat.

naravno, to je uvijek jedna te ista kohorta mrzitelja svega hrvatskog.

100% invalidi, posve obespravljeni itekako imaju pravo na prosvjed, a svi branitelji imaju pravo, a i svi domoljubni hrvati na prosvjed zbog skandaloznih riječi bojana glavaševića koji je doslovno, ne samo izjednačio žrtvu i agresora, već je žrtvu stavio pod navodnike, a ta osoba je zamjenik ministra.

ovo što ministar trabunja o sramoti u eu i izbacivanju hr iz eu zbog prosvjeda je takva nebuloza da me sram u njegovo ime. čudi me kako se nije brinuo kad se njegova vlada osramotila s lex perković.

što se tiče pseudopravednika ne moš vjerovati , lijepo bio na podršci srpskoj udruzi i usput navratio k braniteljima i to sa sašom perkovićem.

toliko apsurdnih stvari otkad su na vlasti da se čovjek zapita jesmo li zbilja lud i mazohističan narod. možda se rašković zabunio? izabrati vlast koja pljuje po vlastitoj državi u kojoj medije drži proudbaška klika u kojoj predsjednik dila dokumente srbiji, u kojoj ministri rade bajne dvore (zmajlovićićeve kupelji), u kojoj bivši predsjednik troši novce koji bi se mogli dati 100% invalidima itd itd..

puna podrška braniteljima. u situaciji kad se još dijele boračke penzije ( za praunučad, bit će), sramotno je ne imati za naše vitezove

Uredi zapis

25.10.2014. u 19:09   |   Editirano: 25.10.2014. u 19:10   |   Komentari: 39   |   Dodaj komentar

tja

Nu ti vidi. Kako bi se igralo urednistva bloga. purpurna i ekipa, a sve dosada do dosade. Jos odavno napisah tekst nazi-veseljaci koji je sve rekao o agresivnim imperativima nizozemskog korpusa i njuejdz naci skvadre. takodjer mi blentavo ovo zgrazanje nad " svadjama" tzv stare ekipe. imate vrlo ucinkovito rjesenje: preskociti, ne citati dok vase dzambo slicurdace ne mozes i kad hoces. tu su, stalno. hebate, svete slicicice s prve pricesti su avangarda u odnosu na vas kiceraj.

Cak mi i nas bloski malo obrazovaniji mister bin iliti nasa vegovnija ima vise smisla za humor od vas. a znate onda sto to znaci.

Uredi zapis

21.09.2014. u 22:28   |   Komentari: 24   |   Dodaj komentar

PP ILI PIR

ovako vam to ide. postoji zakonski način za utvrđivanje primjerenog oblika školovanja ukoliko dijete ima određene poteškoće, tri su ishoda toga utvrđivanja:
PP- prilagođeni program
PIR-pojačani individiualni rad
PU- posebni uvjeti ( tzv spec škole)

PIR
za poteškoće: add ili adhd s hiperkinezom ili bez, disgrafijom, disleksijom, diskalkulijom, nekim poremećajima iz autističnog spektra, raznim kombiniranim poteškoćama te zdravstvenim poteškoćama koje na neki način utječu na otežano usvajanje nast sadržaja najčešće se donese odluka o pojačanom ind radu ili individualizirani pristup. zanči, dijete polazi redovni program, ali metode rada trebaju biti individualizirane s obzirom na vrstu poteškoće. u ovm slučaju kognitivni status je u granicama normale. potrebam je nalaz psihologa, mišljenje pedagoga i defektologa. roditelj sam može zatražiti pokretanje procedure, a najčešće to predlažu stručni suradnici pedagog ili defektolog nakon praćenja djeteta. roditelj dolazi s djetetom na komisiju koja donosi mišljen koje poslije ured državne uprave izdaje kao rješenje.

učenik s rješenjem o Pi R-u ima pravo na direktan upis u SŠ uz mišljene službe za prof. orijentaciju.
svim učenicima s gore navedenim poteškoćama, a čijje je intel funkcioniranje u redu, obvezno preporučam ttaj postupak i pokazao se vrlo korisnim za učenike. njih praktički direktno upisuje ured držž uprave u suradnji sa školom. najnormalnije upisuju i 4. god škole uključujući i gimnazije.

PP
prilagođeni program se preporučujue ili donosi kad je prisutan intel deficit uz pedag insuficijenciju i neki od gore navedenih poteškoće. najčešće je to podprosječno intel funkcioniranje s različitim raspršenjima uz utjecajne poteškoće različitih vrsta. učenik polazi nastavu po " skraćenom" programui također ima pravo na direkat upis u sr školu. no, iz mog iskustva to su najčešće trogodišnje škole. iako sam prošle godine imala veliki napredak jednog učenika a smo mu PP skinuli na PIR i upisao je 4. god zanimanje.

za roditelje je bitno ne imati predrasude te znati da se rješenja mogu mijenjati tj"skidati", ali PIR tj individualizirani pristup je za djecu spas.

Uredi zapis

13.09.2014. u 23:15   |   Editirano: 13.09.2014. u 23:17   |   Komentari: 91   |   Dodaj komentar

nu..sve kropotkini i bakunjini

nu ih.

ko klinčadija, a sve odrasla čeljad. oni bi sad rušili nešto što , s razlogom, postoji stoljećima. nego ta postmodernistička seljačija mi zbilja ide na kiksona. definiranje u odnosima je prvo i osnovno u svakoj ljudskoj zajednici, a par je isto nukleusić za sve veće zajednice.

heba te, kad čitaš vegovniju kao da čitaš zeru obrazovanijeg mister bina što se tiče razumijevanja složenosti socijalnih odnosa. za nju je i prosječna čuvarica u gulagu iznimno iznijansirana osobnost.
ili mmmka. žena , đuturum kao i ja, a brijačina joj zakašnjele šezdesetosmašice s para-vudstoka.

rodica brani anarhiju i nedefiniranje jer ne zna što će reći kad me bude upoznavala sa svojim tipom i njegovom, da oprostite na definiciji, zakonitom ženom.

ajd, ane bi samo potaknula vatru na blogu..

mei bogme fino uočila da samo definiranje i želja da se stvari urede odmah izaziva osudu jer eto nije u điru, kao ni konzervativizam niti tradicionalizam.

đuturumi mojih godina itekako shvaćaju da je definiranje potrebno. ono je izazov za volju, za čvrstinu, za održavanje obećnog, za napor, požrtvovnost i ostale FUNDAMENTE.
a, seljačija relativistička ionako misli da je to IN pa tambura po tom relativizmu i kad se i ne ponaša tako samo da se ne bi bilo van struje..

pamelina, kad ne piše o hercegovcima, policajcima hercegovcima, drhtuljavim umirovljenicima koji uvijek ( pas mater) polako prelaze prek pješačkog kad ti se žuri, zna nabosti i pokoju pametnu kao danas, respekt.

koka, uvijek na visini.
mai me u zadnj vrijeme oduševljava jer ne promašuje fudbal.

poslušajte vi mene:

najbolji su bili ugovoreni brakovi. najbolja i najstabilnija djeca su iz obitelji u kojima su jasno definirane uloge roditelja i širih članova obitelji. najčvršće veze su tamo gdje ljudi dogovore minimum i maksimum, a drže se optimuma i naravno, sve to, uz nadgledanje čvrstih, jasnih i stoljećima stvaranih ( iz prozaičnih razloga pukog opstanka) pravila i definicija očuvajuće kolektivne svijesti koja je drugo ime za tradiciju.


onaj tko vidi kad gleda zna da je tako, a može pomoći i čitanje najnovie sociološko-politološko-psihološko i antropološke literature u kojima bi saznao da najveći umovi itekako jezde prema neokonzervatizmu jer ovo sve je živo njesra i vrlo opasno za opstanak.

prema tome, od malog nukleusića, odmah oštro i nema drž-ne daj!

( čak su i gejevi koje tako silno podržavate također krenuli prema konzervativnom definiranju ( prvo partnerstvo), istovremeno ga pljujući. no, to je za neki drugi tekst.)

Uredi zapis

06.09.2014. u 15:31   |   Editirano: 06.09.2014. u 15:37   |   Komentari: 68   |   Dodaj komentar

nu!on je hrabri lovac lasera. spava kao čovjek, na boku, posve ispruženih udova, opušteno i lagano hrče. gricne me kao mali peso za nogu kad nešto jedem i onda moram i njemu udijeliti bez obzira što su mu zdjelice pune. naravno, jede apsolutno sve: mahune, zelje, krušku, kuhani kukuruz. po noći ne spava, već divljači po stanu.
ona je moja plaha životinjica. kad spava savije se u pitu. uvuče se u sebe samu. po noći dođe pod pokrivač i nasloni svoju glavicu na moje rame. slabo mi papa. moja mala staričica. nije više na pikicama, ali moramo raditi UZV pa ćemo vidjeti.

Uredi zapis

05.09.2014. u 22:44   |   Komentari: 108   |   Dodaj komentar

dočekah i to..

vegovnija
zlatkica
rodica
stiks

take jednake u stavu prema pasemki


jedno vrijeme se dvije opirale, ali ne moš protiv prirode, bit će.

koliko ja znam, žena je pisala o jednoj formi svoje boli i povrijeđenosti kao i mnogi od nas i nisam primijetila da je PRVA ikog od navedenih spominjala. isinabog, reagirala jest na sprdanja i ismijavanja, nekad oštro, nekad manje oštro..ali...ali iz aviona se vidjela različita motivacija: njoj, razračunavanje s povredom koji je doživjela, vjerojatno jer je ovaj virtualni prozor dovoljno širok da se može kriknuti, a da ti se ukućani ne splaše. a, u ovom drugom slučaju, motivacija je bila štajaznam: jalova obrana s velikim pitanjem od čega.


jer...ako je čak i neku spomenula, svima nama ostalima je bilo jasno da je više reagirala gađenjem zbog frendovskog solidariziranja s krkanom ili ismijavanja njene boli, bilo opravdane ili ne, ili iz čiste pakosti..iako, skidam kapu pass zbog toga što nije pljuvala po krkanu ili je pljuvala vrlo malo. ja bih više .


ajmo reć da je pass neku i spomenula ni krivu ni dužnu ( to tvrde sve četiri)..pa jebemu, kako tukama nije jasno da to treba odšutjeti pogotovo ako glumiš dobrohotnost..a, dobrohotne ste na velociraptorski način: tepate joj "milo" iz ladača, manitača, zla i sl.


rećemo, prije dvije god men se upucavao tip ( ono pvt, pa nešt na blogu). ja skužila po pisanju da se sviđa nekoj drugoj, čak je na mene malo frktala..i, što ja napravim?

MAKNEM SE. NIJEDNU RIJEČ VIŠE NISAM S TIM TIPOM IZMIJENILA, a nije mi palo napamet njoj spočitavati jednostavno sam iz njene reakcije shvatila da je njoj više stalo.. čak i da mi je napet, a zeru je bio, maknula bih se..

a da znam da je neka BILA s tipom i eto, oni se razračunavaju ili ona odrađuje neku bol ili zajeb, da još uletavam s tračevima koje mi je tip o njoj ispričao ili da se sprdam ili pametujem s visoka ko fol dobrohotno, e pa radije bih se o prvu banderu..


zato, ne kakite..brisale ste se i vi uz kuknjavu..


zato, pass, ti lijepo piši kad ti dođe i što ti dođe, raspali ili ne raspali. a, tuke tipa vegovnije ili zlatkice ili rodice ( dobro, ona čak i zna povući ručnu) zanemari.


cmok ti, mala.

Uredi zapis

04.09.2014. u 20:15   |   Komentari: 111   |   Dodaj komentar

.

moje mileno bićulence, moja šljivica, moja konstantica, moj đumbirčić, moj svakodnevni apaurinčić, moja privrženkica je bubana.
i jako, jako me strah za nju. ona nije moja prva maca, ali je najdraža i najmilenija i ne znam što ću ako nešto krene po zlu..
toliko sam jadna da sam u tom jadovanju došla tu što je svakako teški mazohizam. nekako mi se čini da će strah za šljivicu zamijeniti gađenje slikom: ja na iskrici i šupiti me apsurdom po glavi da bol mine.

moja mi sunčica leži u krilu i smjerno trpi svoju nevolju. iako je boli ipak na češkanje zaturbina tiho. čisto da mi uzvrati.
toplinica moja. usukana i tanjušna. danas je, sirotica, primila 3 injekcije i nije ni mrdnula. kortizon, antibiotik i vitaminski koktel.

ako joj ne prođe, onda je nešto drugo, nešto pogubnije i opasnije.

kimko je zdrav. kuži da se nešto sa šljivom zbiva pa manje divljači. čak ju je dva puta ponjuškao i legao kraj nje.

igi, moj prvi mačak, mi je uginuo na rukama. nekako sam pregurala, ali šljiva je nešto drugo. šljiva je baš moja maca, od prvog dana kad je ranjena i malena kao šaka dolutala do mog ulaza. od prvog trenutka je samo meni htjela, do dana današnjeg nikome neće u krilo, niti se da pomaziti osim meni. i tako 6 godina.

sin kaže da me izabrala za svoje vlasništvo.
eto, ta životinjica je po instinktu osjetila koliko ja volim vlasničko-privržene-posesivne i samojednoodabirajuće odnose.

volim ja kimka svog jako, ali on može bez mene. on, baraba, svakome ide i tu je njegov neporeciv šarm. njega volim opušteno, ali šljivica je moj mali priljepak, moja bolna srećica i sve vezano za nju je na entu potenciju jače, punije, ali i s puno više strepnje i ranjivosti.

to su te simbiotske ljubavi koje rješavaju neke iskonske stvari, neke para -patnje i para-praznine iz bog zna koje ladice svemira.


moj mali šporetić..

Uredi zapis

31.08.2014. u 19:11   |   Komentari: 70   |   Dodaj komentar

Gnu..

Meni je naš Ivan kao vitez koji se uči viteštvu iz pisanog materijala s par slika, a disleksičar je, a to, naravno, ne vidi. Tako krivo pročita što i kako treba pa se drži par sličica: vino, račići, večera, kazalište, bolje rečeno, teatar ( tiskano za eu građanine našeg podrijetla), internet cvjećarnica, bonbonjera i medo ( ova sličica mi brutalno dobra), ako je kakvo tekprohodajuće dijete u pitanju.
Ali, ali, naš Ivan je ipak zeru iskočio iz okvira. U slikovnici nema kamiončića, a on ga bogme nadodao. Zato respekt Ivanu. Jer u slikovnici za naše građanine nema ničega osim da očekuje s 50+ da mu mladica od 30+ plati kavu i hvali Boga što ima komu platiti, a o ovim gore viteškim podvizima nema ni govora, a kamo li kamiončiću.

Sve u svemu, rabeći preporučene slike, Ivan je vitez u ljestvici nekakvog apsoluta shvaćanja kojoj ćemo dati npr, vrijednost 10, a on doseže 4 i to je to. Sve iznad 4 je infracrveno ili ultraljubičasto, znači, osjetio, ne osjetio, NE POSTOJI.

Mesečini da je on našao i djevu sa skalom 4 i to je to.

To vam je slično kada moja voljena Maica u ljestvici zamišljenog purgerstva ne može više od 5, a moja najvoljenija rodica u ljestvici introspekcije ne može više od 6 ili najdraža mi vegovnija u ljestvici humora ili samoironije ne može više od jedan.

Drugi par opanaka je što to ne vide. I onda se na to treba gledati blagonaklono i s nježnošću uz povremenu plisku s tufnastim , u rijetkim prigodama s fakir-rukavicama.


A što se ptiče događ na blogu. Moje oduševljenje i neskriveno divljenje je i dalje usmjereno prema vrlo lakom Peri. Eno, bogme u predzadnjem postu samozapalio žensku. Napredovao: od šibanja vjetrom, šetnji po vasioni, kupanja u kipućoj vodi, plesu na gejzirima, skakanja bez padobrana niz grend kenjon, eno je, zapalio da se sve puši iz nje,

Respekt.

Pamelina se ud aje. Lijepo. Predmnijevam da je Hercegovac-policajac, ako je pravde i Boga.

Ostalo: živi, zdravi i veseli bili.

Cmok Pogni i Meiji.

Uredi zapis

19.08.2014. u 9:34   |   Komentari: 20   |   Dodaj komentar

dobra, bolja, nu me!

i?
u čavoglavima bilo super.
dario kordić, jedan od rijetkih koji je osuđen za zapovjednu odgovornost, odležavši svoje daje vrlo miroljubive poruke, bez mrve osvete.
opake i teške snage milicije nisu imale posla tijekom čitave proslave. tomson je faca.

čitam portale iz "regijona" , tzv hrvatske i dva hrvatska, alternativne ko fol ljevičarske, bolje rečeno neostaljinističke i primjećujem: hvala bogu sve je više osviještenih hrvata kojima je dosta ovog mazohističkog položaja vječitih krivaca za ono što su im drugi učinili. ( oprostite nam što ste nas klali, palili, rušili, raseljavali)

neki dan gledam na obn-u jednu pol emisiju i čisto načisto se obradujem. dva bošnjačka intelektualca govore disonantnim tonovima od službene bakireve politike i nekako slutim rješavanje pitanja hrvata u bih. čak priznaju nepodnošljiv položaj u kojem su hrvati svedeni na nac manjinu umjesto konstitutivnog naroda.

ova vlast broji zadnje dane. hvala dragom bogu.
jusipovićevi dosezi u mandatu: ljubljenje četničkog vojvode nikolića, prijedlog za povlačenje tužbe za genocid, neprestano forsanje regiona, relativiziranje dom rata, veličanje partizanštine i neograđivanje od totalitarnog kom režima, otvorena zaštita perkovića, otvoreno svrstavanje " protiv" u referendumu o braku, lizanje skuta velikoj britaniji i sumnja na izvlačenje love nekoliko puta više nego u aferi fimi medije s novim ugovorom zampa i htv-a te prepoznatljiv rukopis za "barbiku" kao što je mesić imao za "suzanu".

kolinda?
lijepa i pametna. ima i ton i sliku. iako bih ja radije željku markić. ali, milion puta radije nju nego jusipovića. ( novi pravednik, priča se zaradio za ovih pet godinica hrpu stančića po zg-u, a nije nikog dohranjivao)

što se tiče fićukanja zgubidanu jučer. ček, ček..sjeća li se netko one nakaradi od prosvjeda 101 protiv tudjmana? tad nije smetalo fićukanje? ili kad se kosorici fićukalo pod prozorom kad je predložen zakon o radu ( kojeg btw milanovićeva vlada u goroj verziji donijela) ili FB demonstracija koju je režirala tadašnja partijska oporba. .
mislim dakle..ne biti licemjer zgubidan.. kad je protiv neistomišljenika onda ti je zvižd ok, ali kad se tebi fićukne na uho, onda su svi krivi.

nego..pratim polemiku raspudić-dežulović. raspudića ga rasturi ko guda mrsnu vriću.

pratim ankete režimskih tv kuća. haha. čak i oni priznaju skolro opraštanje onih s pantovčaka, ali i s banskih dvora..na blogu.....
ima nas svakakvih, samo je jedna staljinova seka..
aquara, ponovo dobar selfi.

koke, ah, volim ja koku našu. samo, brate mili, do faksa ne uvoditi nove partnere u život dječice. netransparentnost je dobra. stvar poštovanja prema životnom prostoru djece. dakle, treba to odvojiti i sagraditi posebni otočić privatnosti,

narodski rečeno, biti diskretan. zašto? zato što je to jedino fer kad su djeca u pitanju. nemojte misliti da vam klinci vole kad ih bombardirate s vašim brutalnim istinama tipa" ovo je moj novi prijatelj ( u prijevodu: ševim se s njim"), ljetovat će ili živjet će s nama. mislite da vam klinci to žele?

puno bolje je i zrelije i normalnije ne verbalizirati istinu koju klinci ionako znaju, ali pokazujete im ipak poštovanje kad kažete da idete na vikend na more ili roštilj " s društvom" dok su oni kod tate npr.

licemjerno?
ne, već odraslo.

btw. zašto se misli da američki odnosi tipa džeri springera trebaju biti nama uzor. ono, posjest ćemo klince i raspaliti istinu za istinom od koje nemaju ništa osim da ih zbunjujete i povrjeđujete.

dakle, negdje kad upišu faks, onda će i sami htjeti za vas nešto slično, a do tad, dajte toj djeci nekakvog stabilnog mira, pobogu ljudi.

Uredi zapis

06.08.2014. u 9:41   |   Komentari: 14   |   Dodaj komentar

na današnji dan

da se mene pita ne bi jusipović i zgubidan riječ izustili danas jer znam, kao i prošle godine, da će u svojoj udbo-jugonostalgičarskoj bahatosti uvrijediti i relativizirati onaj užas koji je hrv narod i hrv branitelji prošli.

da se mene pita, danas bi se, a i prethodnih dana čitala imena oko 16 000 poginulih, imena oko 40 000 ranjenih, imena nestalih, a posebno bi se čitala imena oko 2000 poginule djece.

također bi se stalno ponavljala cifra izravne i neizravne ratne štete koju nam nanesoše jugo- srbo-četničke postrojbe. davali bi se isječci četničke propagandnog specijalnog rata. davale bi se izjave tadašnjeg skh i snimka njihovog sramotnog izlaska iz sabora.


takve stvari bi trebale biti u medijima, a ne ono što kažu oni koji nikada nisu ni htjeli hrv državu. glavna vijest na htv hoće li pupovac biti u kninu ili ne. majko mila, istovremeno hrv u vojvodini bivaju premlaćivani svakodnevno. ili što kažu politički aktivnisti, plaćenici pod krinkom tzv civilnog društva, kojekakve teršelićke, pusići i sl.

ovo gore, na početku navedeno, je meritum.

Uredi zapis

05.08.2014. u 8:48   |   Editirano: 05.08.2014. u 8:50   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar

režije..

idemo vidjeti što se događalo.

rodica: 111 komentara. od toga 77,7 odsto njenih. nema kod nje pločica osim onih koje vegovnija postavlja po stanu. svejedno, pločice sim, pločice tam, uzgajala ih na buši ili u stanu.

enver mor i dalje u egzistencijalističkim pitanjima u stilu alternativnog "big dila". nešto slično rodičinom s tim da je rodičin sirovo seljački.

pero porazbacao zeru starije žene po kauču. sanjivi pogled čežnje i dalje uperen prema djedovima 50+


bogme agrona lijepa žena. ona, bell i naravno, moja velikost, pokazuju kako i koliko žene u tim najljepšijim godinama mogu biti elegantiše, gracijeliše i šik.

koga nema?

nema pogni i meije.

gdje god da jesu, pusa im.eee..da.

onog da prostite rodičinog momka, koji ima zakonitu ženu, ću ovako pozdraviti:

para-zete, kako dica, kako zakonita nevista , kako ilegalna ( obavještajno podzemlje), kako rodica ( para-obavještajno podzemlje)?


meni težak dan. tropska vlaga. ebola, jusipović, pušić, teršelić haraju.

idem vlakom u knin. zviždati jusipoviću i zgubidanu.

nakon toga idem u čavoglave. ja, tomac, raspudić, šola, sesardić, dujmović i baba.


evo, za moju najdražu maicu i ostale ljubitelje herc humora:

nezavisni intelektualci i "žene i sve ostalo"

Link

Uredi zapis

03.08.2014. u 8:50   |   Editirano: 03.08.2014. u 8:54   |   Komentari: 15   |   Dodaj komentar

dok placam rezije..

na susjedinom kompu palo mi na pamet sto je meni onaj, bozemiprosti, rodicin? Po naski mi je tzv" svak" po vasski sogor. ali sto mi dodje, bozemprosti i blazenadivica, njegova da prostite, zena?

Uredi zapis

02.08.2014. u 11:10   |   Komentari: 21   |   Dodaj komentar

ovđe kondor, ovđe kondor, čuje li te, prijem!

hahahaha!

čitam malo unazad, a unaprijed ionako znam.

perce je maka skros. međunožna selfija iz kućne radinosti. kroči prema hiperrelizmu iz faze kičerajskih maloljetnica koje plutaju po lopočima, hodaju po oblacima i lepršaju im halje po žitnim poljima, vise među zvijezdama, hodaju po kišama i sve imaju sanjive poglede nevinih 15. godišnjakinja uperene prema djedovima od 50+.

kad pogledam percetove slike gotovo se podjednako zasramim u njegovo ime kao i za rodicu kad počne filozofirati o socijalnoj inteligenciji dok istovremeno histerično zvjera po praznoj sali punoj bloških stolaca, a sirota bi htjela sjesti na svaki od njih, istovremeno prije nego stignu ostali uzvanici..

vegovnija, iako su joj starci ostavili stan u centru grada (čisto lokacijom ističe svoje građanstvo iako joj je tintara debelo u zaseokinom zaseoku) kuka jer ga nisu uredili i gle, jadnoj, ostavili preuređivanje. šta bi jadna ti ne bila da se sama morala kućiti od nule. razmaženo derište, pardon žderište i s 50+.


hahahaha. dobro paske uzvratila rodici. kobireko , kobili se nado da je moju rodejanu prevario tuđi aktualni muž. kakono je zvala mene, zvez i još nek "ostavljenice". a kako se ove zovu: podostavljenica ( ako ju je prevario s vlastitom ženom), subosavljenica ( ako s nekom drugom, a da nije i žena ni ljubavnica), vanabeostavljenica, pseudoostavljenica, ostavljenicasamouliberalnimkrugovima ( ako ju je prevario s dečkom)...

mai opet krivi bosance i hercegovce. slažem se s maicom. pogotovo onom a kojoj piše: "ercegovina do zagreba i dalje".

koke me baca u jedan eterični svijet u kojem žene blagim rukama rade makrame, u osunčanim vrtovima u kojima zemlja po kiši ne stvara blato, u kojem se rajčica, luk i paprika druže i isprepletenog lišća pjevaju tj poje neke nježne pjesme uz zvuke harfe..hmmm..nešto kao percetove, ali samo za umirenu i dobrostojeću treću dob.

plavapotočnica je još u điru 80-ih. sviđa mi se to. balgosigasenjojzi.


koga nema. sajber, kluni, CC, berezin..trulija i još nekih simpa duša..


tja, život ide i kad mi stojimo.

evo vam najbolji pjesmuljak na našoj sceni: miki solus :"pun kufer"
Link

Uredi zapis

01.08.2014. u 8:50   |   Editirano: 01.08.2014. u 8:54   |   Komentari: 40   |   Dodaj komentar

eto, koliko tko može..

Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj donacije se mogu uputiti:

- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*

- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Za BiH i Srbiju

Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:

- za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

Uredi zapis

18.05.2014. u 23:46   |   Komentari: 12   |   Dodaj komentar