5 iz zalaganja.

Ovo me podsjetilo na vrijeme kad sam silom prilika zaglavila na blogu i u trenutku blagog do umjerenog ludila pobjedonosno objavila fotku veganske sarme. Sa receptom. Nek se nađe.

Uredi zapis

30.11.2022. u 12:54   |   Komentari: 60   |   Dodaj komentar

Kad počinje tekma?

Uredi zapis

23.11.2022. u 11:51   |   Komentari: 50   |   Dodaj komentar

U međuvremenu u susjedstvu

Da smaknemo fokus sa gorkih teških tema, uključujući i temu nogometnog prvenstva, lijepe vijesti iz susjedne Srbije. Pogledajmo:

Uredi zapis

20.11.2022. u 17:15   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

Kad je kasni film pri kraju ... Nada

Nada na prvoj liniji napada i zadnjoj liniji obrane. Debeloguza masna nada što je zauzela sva ljubavna sjedala u kinu za cijenu jednog. Nada.

Uredi zapis

19.11.2022. u 8:38   |   Komentari: 22   |   Dodaj komentar

Lažna nada u palanci

Svaki puta kada se logiram u ovu digitalnu palanku saznam nešto novo o sebi. Bez nosa u oblacima, a sa željom da pokušam objasniti korelaciju nade, ufanja, vjere u nešto ili nekoga i preuzimanja odgovornosti u onoj mjeri koja nas je navela da u to nešto ili nekoga povjerujemo.

O odgovornosti: ne smatram se odgovornom niti pred Bogom niti pred ljudima ako razmijenim desetak, pa i stotinjak poruka sa nekim, odgovornom u smislu da sam time pristala izaći, općiti ili živjeti sa tim nekim. Dakle, ako komuniciram na digitalnoj platformi sa nekim u ograničenom vremenskom razdoblju, evidentno i ograničenom prostoru, pa odlučim nakon što sam dala šansu razmjeni općih informacija da ne želim prijeći na novu razinu tzv. odnosa iz razloga koji su vidljivi i malom djetetu i jasno i nedvosmisleno argumentirani, to se ne bi nazivalo davanje lažne nade. Niti sam u fazonu odbjegle mladenke, niti sam u fazonu samo pitaj i dat će ti se. Samo priželjkujem najbolje rješenje za sebe, tapkajući pritom i sama ponekada čak i ondje gdje se generalno ne osjećam najbolje, a ti frajeru što još nisi naučio napisati koliko ti je godina ili kakav ti je bračni status, nisi najbolje rješenje za mene i vjeruj mi, ja niti u ludilu nisam tvoj broj.

Bila sam u ovom životu gdje je mudro prostirati ondje gdje se može i leći i aljkavo i mlitavo voljena i ostavljena da čekam dok su se propitkivale druge vilovite šanse i tužna i ljuta i očajna što sam nagazila na ludi kamen koji unatoč čarkama i slatkim zamkama nije znao procvasti, nije znao ništa osim biti ono što jest, čovjek koji nije za mene i u tom je smislu sva odgovornost za nadu, ufanje, vjeru u taj nepostojeći odnos, na meni.

Ukratko, naučite se preuzeti odgovornost za vlastite slabe procjene. Eto, hvala na pažnji.

Uredi zapis

18.11.2022. u 13:59   |   Komentari: 5   |   Dodaj komentar

Dalekovidnost

Odlična stvar, nadam se da blogerica neće zamjeriti kaj kopiram: Link


Čovjek žena prije ili kasnije shvati kako je svako iskustvo vrijedno i da pri staračkoj dalekovidnosti ponekada bitno promakne oku. Kako njoj, tako i njemu.

Link

Thought I had it under control
But it shook me, gripped me, grabbed my soul
Heard it pound, it knocking on the door
When I knew I had to let it go

Yeah, but they call me a fool
Darling, they call me a fool
For your love, baby

And I'll be a fool any time
And I'll be a fool any time
Any time for loving you

Thought I had it under control

Ne ponovilo se ;)

Uredi zapis

16.11.2022. u 12:08   |   Editirano: 16.11.2022. u 12:10   |   Komentari: 28   |   Dodaj komentar

A kaj bi reč?!

Uvijek kada netko na blogu iznabraja nickove koji su na njega ili nju ostavili značajan dojam, ja u pravilu nemam pojma koji su to nickovi. Ja pamtim neke druge. Od prisutnih znam da sam ja bila gremlin poslije kiše, da je eternis bio vjetar s plinare i da je juicy mama bila juicy mama. I to je sve.

Uredi zapis

12.10.2022. u 20:09   |   Komentari: 15   |   Dodaj komentar

Micice moje, leptirice

U duhu teme proteklih dana, staviti ću link na zbirku poezije "Bez zastoja i bez straha". Baš sam naišla na nju neposredno nakon (ili možda sat ili dva prije) čitanja onoga što ste pisale ovdje. Biti će dovoljno skinuti aplikaciju book&zvook i za nula kuna poslušati čitanja autorica koje su se oko teme ženskih prava i nasilja na ženama skupile u jedno lijepo jato stihova koje ćete poželjeti poslušati nekoliko puta. Jer, "aktivizam nije samo ulica, nego i stih".

https://www.bookzvook.com/knjige/bez-zastoja-i-bez-straha

Uredi zapis

08.09.2022. u 13:18   |   Komentari: 4   |   Dodaj komentar

Dobar dan

IvanŠčica ovdje.

Došla sam samo provjeriti jel se možda vratio onaj jedan u kojeg sam bila zaljubljena, pa ako je sada nekim slučajem ovdje poručila bih mu da sam bolja nego prije i da se nadam da je i on nešto bolji i da što se mene tiče možemo ostaviti prošlost u prošlosti i izaći skupa na kavu, pivo, nešto po izboru ovakvi novi i apgrejdani. Moja je zaljubljenost sazrijela i sada se zove imenom: ljubav.

Hvala na pažnji svima koji čitaju, veliki pozdrav roditeljima i ostaloj užoj, a i široj obitelji, prijateljskom krugu, radnim kolegama i kolegicama i slučajnim prolaznicima radi kojih sam tu gdje jesam.

Ljubljeni, javi se dok smo još mladi! Tvoja buduća žena.

Uredi zapis

05.09.2022. u 13:15   |   Komentari: 23   |   Dodaj komentar

Hej, to sam ja.

Prvo, nemam dečka niti sam napustila blog (i iskricu) zato što sam našla dečka. Tehnički nisam skroz nestala sa sajta, ovaj sam profil stavila u mirovanje zbog manijaka koji me napadao sa gomile profila sa retorikom "Ti si nepristojna (valjda se referirao na profil), Sve žene (ovdje?) su kurve" i sa nekoliko ogavnih uvreda tipičnih za neuravnotežene osobe sklone psihičkom zlostavljanju. Interesantno kod budale je to što ne možeš odrediti dal je u ranim dvadesetima ili ranim četrdesetima. No nije na meni da rješavam trpljenjem neovisno dal se doveo sam do ruba ili mu je u tome pripomogla neka kolegica. Nisam hodala ovoliko daleko samo da bih stigla onoliko daleko.

Odlučila sam se na premium članstvo, kao šanse su veće, prostor za komunikaciju izdašniji, uostalom ne treba odustajati od ljubavi iako ima i zastrašujuće čudnih članova. Sa premium članstvom dobila sam masu poruka od četiri riječi u naslovu poruke, gomilu kratkih opservacija na temu vremenske prognoze "pada kiša", "jel vruće?" i nebrojeno mnogo pitanja "kako si", "kaj ima", "što se radi".

Nisam baždarena.

Otkrila sam ignore dugme i ono mi je postalo ovdje najbolji prijatelj iako ga ustvari nevoljko koristim. No nije sve skroz crno niti sivo, komunicirala sam sa par zanimljivih ljudi, no ispostavilo se da me dobro držati u virtuali kao prijateljicu sa kojom rado svakodnevno razmjenjuju mišljenja. Dakle, nisam dogurala niti do titule drinkin' buddyja. Nije da si to želim, prijatelja imam dosta, za plemiće koji se tek spremaju postati vitezima nemam živaca, dok bi sa kraljem mogla pregovarati. Iako, priželjkujem si cara.

Pusti snovi ili ne, nebitno je, dok je sna ne možemo reći da nema pogonskog goriva za nastaviti dalje. Uostalom, ti rijetki pametni zdravi ljudi koji ipak postoje i usprkos tome što si neki nismo baš za par varijantu, dobar su, najbolji lajtmotiv boravka ovdje. Trebalo bi kliknut u glavi neku dobru vedru stvar kada se logiram, možda muzika privuče one koji vole plesati, a otjera glodavce, reptile, ili barem štetočine među njima.

Što se vrta tiče, sve je cvalo i sve rodi, bogata sam i sretna žena. Ponešto već skladištim u zamrzivač, izrađujem neke mini zimnice, čak sam se bacila u proizvodnju likera. Ovo je novi život za mene, relativno nepoznat i uzbudljiv i neizmjerno sam zahvalna na prilici koju sam znala prepoznati. Radim puno, ulažem puno, vremena i truda ponajviše, ali ne sve odjedanput. Nastojim ići malim i sigurnim koracima i sigurna sam, kao i do sada, da će se put preda mnom sam otvarati.

Uredi zapis

05.08.2022. u 17:19   |   Komentari: 27   |   Dodaj komentar

Tri niti u raljama života

8:25
Žurnalista: Ideš sa mnom za sat vremena na izložbu pasa, moram snimiti par fotki? Poslije na kavu, kolače, moj je red.
Tri niti: Može, skočimo do buvljaka usput, tražim vazu.
Žurnalista: Deal.

9:32
Sekosila: Idem kasnije sa Juniorom do parkića, pridruži nam se. Obećala sam jučer tobogan.
Tri niti: Ne mogu sad, javim ti se kasnije, ako ne danas vidimo se obavezno sutra!
Sekosila: Može.

10:28
Zdravstvujek: Poštovana, podsjećamo Vas da imate zakazan tretman u ponedjeljak u 7:50. Ukoliko imate ikakvih pitanja slobodno nazovite ordinaciju ili odgovorite na ovu poruku.
Tri niti: (nemam pitanja.)

10:36
Niko: Dobar dan. Došao bih danas ako si slobodna.
Tri niti: (konačno.) Slobodna sam.
Niko: Vidimo se popodne.
Tri niti: Vidimo.

12:48
Kumeleon: Ajd na kavu, solo sam, djeca su sa mužem. Požuri!
Tri niti: Sad sam došla kući, moram pojesti nešto, daj mi 15 minuta.
Kumeleon: Požuri!!!

15:53
Niko: Šta radiš?
Tri niti: Čekam.
Niko: Padat će kiša.
Tri niti: Kakve veze.

17:12
Niko: Ovdje sam.
Tri niti: Ok, sjedni negdje.
Niko: Čekam te na parkingu.
Tri niti: (na parkingu.) Ok.

19:16
Tri niti: Mogli bi do mog stana?
Niko: Pa bi.

21:39
Tri niti: Ok, dosta priče, skidaj se.
Niko: Gle ju.
Tri niti: Šta?!
Niko: Pa neću se skidat.
Tri niti: Nego šta ćeš?
Niko: Spustit ću gaće. Ne moraš se ni ti skinut.
Tri niti: U tri mjeseca dopisivanja skinula sam se i više nego sam trebala.
Niko: Šuti.
Tri niti: Ajd dobro. (zadnje što mi u životu ovog trenutka treba je mekani pimpek.)

23:11
Niko: Sori. Jbg.
Tri niti: Ma ništa. A šta sad. Prijatno.

Link

Uredi zapis

07.05.2022. u 17:51   |   Komentari: 17   |   Dodaj komentar

B(l)ogovski poučak

Za dobrom narodnom pjesmom se prašina diže. Zvjezdana prašina :D

Pink Floyd, Coming back to life Link

Uredi zapis

26.04.2022. u 6:50   |   Komentari: 8   |   Dodaj komentar

Dobro jutro

slobodni pametni privlačni snažni dlakavi muževni muškarci. Mekani, ne mekinjavi. Ne dedeki, ne deca, muškarci. E, dobro jutro vama. Ko me želi izvesti na Bjesove protiv mašine u mjesecu rujnu neka aplicira ovdje ili na privat ak je faca. Natječaj NEĆE biti otvoren do bogojavljenja, stoga požuri da ne uteknem.

Link

Uredi zapis

25.04.2022. u 7:58   |   Komentari: 89   |   Dodaj komentar

Putuj kroz život, život običnog tempa

Vrijeme je nikakvo. Oblačno i sivo. Uz malo dobre volje ipak nekakvo. Zemlja je hladna i negostoljubiva. Sadnice jagoda i rajčica još dišu u otvorenoj plastičnoj kesi na terasi. Proljetni cvat voćki porazbacan po dvorištu izgleda kao tepih. Po njemu prilazi mi nasmiješeni pas. Maslačci žute i dežuraju strateški raspoređeni poput vojnika. Mačka je podigla sidro i rep. Njena destinacija je čini se selo. Ivančice u malim grmovima cvatu kao da se ništa bitno ne događa. U peći je plamen i miriše kava. Mirišu suhi kolači sa pekmezom i vanilijom. Na Iskrici i dalje ili tišina ili galama. Traži se sredina.

Link

Uredi zapis

23.04.2022. u 15:35   |   Editirano: 23.04.2022. u 19:49   |   Komentari: 11   |   Dodaj komentar