DOBAR KURAC (drugog dana)

ne bi on zasluživao još jedan tom (iako je ovaj kurac od sinoć fakat još jedan tako rijetko dobar kurac), al čitajuć vas od sinoć silni komentari (moj trud da sam sve to ščitala nagrađujem ovim blogom), ne mogu ne postavit pitanje vama trima (stiki, boža i georgi)? istina, pitanje je retoričko jer ću opet otić i ostavit vam blog (sumnjam da ćete večeras bit tak razgovorljive?) zašto ste cijelu večer poveli na mom blogu uz već tako poznati animozitet i začkoljice glede vas tri (kužim još božu koja je bila drito involvirana skijačom i tak, al nikak mi nije jasna stiksa koja se tak pali na spomen riječi georgi a navodno nije zainteresirana za erga?) hm...nisam mislila da tri žene u zreloj dobi mogu poradi jednog muškarca tak se kačit danima, tjednima, mjesecima? tip nije loš, al ima tipova još. i donekle kužim georgi koja se očito zaljubila (nema u tome ništa loše, lijepo je to i nikad, ali baš nikad ne zaslužuje izrugivanje već suosjećanje i želju da nam se i samima dogodi da patimo zbog ljubavi...sori georgi kaj te uopće spominjem, al takva sam...idem drito) kužim paške (georgi) koja je s dobitčnim bila u relationshipu (oliti vezi bilo kakvoj nije važno a niti me zanima) da je pomalo sjebana i da joj idete na jetrvu? no, ne kužim ak ste vas dvije tak benigne (boža i stiksa) i nevine, čemu sav taj jad i jal glede paške? jbt nemrete je živu vidjet i to već mjesecima otkad je krenula ljubavna priča? čim žena nešto zine na blogu, eto vas...il u paru ili pojedinačno? što vas je (osim paške i erga) tako zbližilo curke? pa dugo ste bile na prilično različitim stranama? nikad ne reci nikad, al fakat...zakaj ti božo stalno zapikavlješ georgi? pusti ženu nek luduje (ak joj se luduje)! ili ti stikso...jbt ko da paške ima crvenu krpu a ti si bičica? ne zna kaj si po horoskopu al svaki rogonja bi ti pozavidio? sinoć ste mi bile tak zanimljive da sam ošla...no, red je da pročitam kaj ste mljele i da budem informirana? imam dojam da sam vam i ja postala ciljna meta otkad se pojavim tu i tam na paškinu blogu i otkad sam se drznula javno reć neke stvari o najduljoj trakavici na blogu? sve u svemu, puno vike nizašto?
danas sam popila kavu s dobrim kurcem! uh...još uvijek volim vidjet dobro muško tijelo...nadomak 6 banki! lako je imat pločice sa 35, 40....al, srest fizikalca sa zrnom soli...e to je već malo teže? nije da bih ga ženila i vodila doma, al bih recimo mogla k njemu doma? sad smo na uhodavanju...još samo da si pripašemo nju i njega? ha ha...popila sam kavu i lijepo vas pozdravljam...uživajte u čemu god? pozdravila bih onak an pasan ivančicu i poželjela joj da ubuduće stavi očalice kad čita...nekrologe? a ofci bih savjetovala da se više nit u prolazu ne pojavljuje na mom blogu jerbo bih je mogla opet...ošišat? pred djecom? stay well
p.s. predomislih se, ovaj put ću zatvorit komentiranje...ne volim bit neinformirana!

Uredi zapis

27.11.2014. u 17:45   |   Editirano: 27.11.2014. u 17:49   |   Komentari: 0

DOBAR KURAC (blog s posvetom....we are the blog)

Ponekad moramo zatvoriti oči kako bismo jasnije vidjeli. I upravo se to opet dogodilo. Ovih dana jedan mi je znanac spočitnuo da nekako ne pišem zadnje vrijeme. A i abeceda je nestala. I bje u pravu. Ali kako sam ljubitelj istine, tek kad sam otišla u krevet shvatila sam da mi je on često bio inspiracija. Ne samo fizička. Već i ona intelektualna. Krenem spavati (normalno kad sama spavam) a onda se misli počnu rojit. I shvatim da sam večeras ostavljala dojam žene koja ima tj. nema sexualni život. To jest istina. Trenutna. Reklo bi se da već danima a možda i mjesecima živim prilično penzionerski. A kad tamo, nije da mi je još soba topla ali toplo mi je sjećanje na…nas. Koliko jučer…ili bje već prošao i mjesec dana oslonjena i nagužena na tvom barskom stolcu tvoje kuhinje prodirao si u mene svojim kurcem. Nakon dugo vremena jedan konačno dobar kurac. Bje to tako dobar osjećaj…kao kad nakon dugo vremena opet posve slučajno naiđeš na neki kolač od borovnice koji si davno, davno…negdje jeo. I zaboravio si sve osim okusa. A dobar kurac je poput dobrog okusa. Koji se teško zaboravlja. I baš mi godi sada razmišljati upravo o tvojoj kuhinji u kojoj smo završili posve slučajno. Jer plan je bio posve drugi. Trebali smo završiti kod mene. I ta epizoda od tvoje kuhinje i barskog stolca bje sve od nas. Istina, pokušali smo mi opet već isto veče, ali nekako nije išlo. Pa smo krenuli i slijedeći dan put izleta, ručka…pa i nekog, ovaj puta mog kreveta. Ali nije išlo. Bilo je tu još nekih pokušaja, ali od svega pamtim jedino (ili možda najviše) taj barski stolac tvoje kuhinje. I tvoj kurac. U meni. Bje prekrasno. A sve ovo pišem zbog večerašnjeg lamentiranja na blogu na temu svršavanja…moći i nemoći. Kako je mala granica između njih…a tako veliko…prostranstvo. U koje se mogu smjestiti toliki brakovi, veze, godine, mjeseci…muških i ženskih neprospavanih noći, dana, suza. Čak eto i mog večerašnjeg bdijenja. No, vrijedilo je. Dobar kurac je uvijek vrijedan toga. Još uvijek. Iako mi se čini ne zadugo.
(ovaj davni blog iz 2010.g. posvećujem curkama -stiksi, boži, ha...može i vegi, kao mozgu organizacije- oliti konglomeratu we are the blog. uz ovaj prateći komentar tamo kod ane ivanove:
ha ha vidim društvo da me pratite još od sinoć? m (ovo m je valjda od mala, jer doista to i jesi) sireno, večeras ću ti posvetit svoj zapis pa ćeš za promjenu (ne što ih ja ne pišem, već stoga što rijetko komentiram za razliku od tebe stikso koja uglavnom komentiraš i to onak čoporativno) imat čitat i zapis a ne samo moje komentare?
btw povod za večerašnji blog ipak bje jedan dobar kurac kojeg sam večeras posjetila al ne i konzumirala, pa ga poklanjam...barem ovak virtualno curkama u najboljim godinama koje su dobrog kurca željne!

Uredi zapis

26.11.2014. u 21:29   |   Komentari: 136   |   Dodaj komentar

DESILA SE LJUBAV (TRENUTKA JOŠ SE SJEĆAM)

trenutka još se sjećam sjajna
kad preda mnom se ti pojavi
ko priviđenje, kao tajna
i ko ljepote genij pravi.

kad tuga sve mi skrha nade
a kinjile me strepnje tašte
tvoj nježni glas mi pjevat stade
i lik tvoj sanjah na dnu mašte.

no doba minu. vihor snježni
raspršio mi sne i strah
i predah ja glas tvoj nježni
i lik nebeski zaboravu.

polako su se vukli dani
u zabiti, u zatočenju
bez zanosa, bez suza ranih
bez nadahnuća, nalik mrenju.

ali stiže duši probuđenje
i opet mi se ti pojavi
ko iznenadno priviđenje
i ko ljepote genij pravi.

i kucat stade srce vruće
novi život u njemu maha uze
i opet plamti nadahnuće
i ljubav sja, i teku suze.
(A.P.)
za mene ovo još uvijek nije pase...unatoč silnih godina provedenih ovdje, silnih ljubavnih ispunjenja i razočaranja, pače...i sinoć mi reče jedan čovjek (u trećem licu ha ha)...M. tebe voli! i ja volim M! a sutra? hm...bit će me i sutra! i ljubav neka..koja čeka?

Uredi zapis

24.11.2014. u 21:51   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

SLEEPING

"mai..ne se ljutiti...malo si paranoična..al eto..događa se
cmok :'"

Autor:sleeping(22.11.2014. u 18:12)

e sad slipka (oliti post festum) danas jutrom drugog dana čitam klaića koji kaže:

paranoia-ludost ludilo...sumahnitost proganjanja, duševna bolest kod koje bolesnik umišlja da je neka veličina i da ga svi progone...paranoičan: lud, sumahnit

e sad (al ovo je sad a ne od jučer) ne kužim gdje si ti vidjela da sam ja paranoična i takvom me oglasila samo zato kaj sam reagirala na toldforšitovom blogu gdje on direktno spominje moj nick (da sam zločesta, iako to bje citat božina komentara)? volim kad ljudi upotrebljavaju etikete a da uopće ne znaju kaj one znače! no kužim da je vrijeme spravljanja zimnice a slipka je ženica dušu dala za takvo što? eto, pomaže vegi u ljepljenju etiketa na...zimnicu! jedino kaj se pazite kad vas tu i tam netko ufati s prstima u pekmezu...a poznato je da ženice (osobito slavonke) vole papat! no, babuška će to već nekak zglihat nekim novim zapisom ili darovnicom, umjesto tebe slipi?

ja neću reć da si ti npr ksenofobna, iako ti to više pristaje neg meni ovo tvoje paranoična! btw dugo već nisi pisala blog slipi na temu vjerske, rasne, spolne i ine diskriminacije?

meni je nedjelja ipak samo sedmi dan u tjednu i nemam pamatnija posla jutrom neg se bavit glupostima od jučer.

Uredi zapis

23.11.2014. u 9:27   |   Komentari: 5   |   Dodaj komentar

I SAD TI

odi na spavanje? nakon tri sata ludovanja! a rock sam plesala s jednim 70. godišnjakom (tak se barem činilo) ko da je dečec! pa sam i ja postala mladica...u sitne sate. čak tolko da sam izvadila čvarke (koje kupim jednom godišnje i upravo nađem vrijeme kad ću ih jesti u dvije ure), pojela jednu onak pozamašnu bananu (hm...malo mi je ipak prevelika) i što sad? na spavanje? kaj got. trebala sam danas biti negdje drugdje, a nisam. valjda ću slijedeći vikend biti bolje sreće. to je inače poznati jedan prilično glupi slogan: više sreće drugi put! ha ha....zaboravih neki slatkiš? sve u svemu, jedan bolji petak! baš se nekaj pitam kad ću opet počet trošit energiju na sex a ne na ludovanje na plesnjaku? hm...red je da se i ja malo odmorim od čagice! vidim da je na blogu zavladao mir pa da i ja u tom tonu...zavladam svojim krevetom! noć

Uredi zapis

22.11.2014. u 1:46   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

SVINJARIJE (oliti KOLINJE)

znam da se bliži kolinje a kak je većina vas sa sela ne čudi me toliko svinjarije danas na blogu (bilo uživo ili kao kobase)! no, kaj je preveć je preveć...usvinjili ste blog! btw kažu da je svinja vrlo pametna životinja, al zmazana (zato ju valjda nit ne jedem kak ne bi bila još pametnija i kak bih ostala čista) tak da razmem da se skrivate iza njih! sigurna sam da možete vi bit i veće svinje od njih...ha ha...čovjek kad se usvinji (bilo zbog alkohola bilo verbalno) i počne roktat, nije baš lijepo za čut, vidjet? budući da nitko nije reagirao na ovakav blog, eto nađoh za potrebno podsjetit čovjeka da ipak nije svinja (ma kolko morti težio ka tom postignuću)...i stoga kidam off bloga! stay well i....thats it!

Uredi zapis

21.11.2014. u 17:45   |   Editirano: 21.11.2014. u 17:47   |   Komentari: 1   |   Dodaj komentar

PROMISKUITET NAŠ SVAGDAŠNJI

danas sam oglašena promiskuitetnom, pa otvaram blog na tu temu! neću sada ništa pisati a još manje komentirati već ostavljam vama koji mislite da imate što reć o..npr svom promiskuitetu...slobodno ostavite komentar! ili o mom? ili bilo čijem? možete i o pesima i o mačkama, al glede promiskuiteta? kolko je godišnje dopušteno parenje životinja? a ljudi? btw ja ne volim pisati o tuđem, već o svom. a kako sam sada u uredu, o dotičnom ću pisati kasnije. isto tako bih molila svih cca 50 iskričara (s kojima sam bila kak navodi dotična) da se oglase o mojoj promiskuitetnosti..baš me zanima kak to zgleda iz njihovog ugla? naime, jel netko tko je spavao s promiskuitetnom ženom i on samim time promiskuitetan? i što je potrebno za promiskuitet: jel to sami sex bez natruha ljubavi i poželjnosti? jel to zarazno morti? i još nešto molim, radi gabarita voljela bih kad biste ostavili neke brojčane pokazatelje (ne nužno svoje) o tome što čini (koja brojka) ženu promiskuitetnom? dnevno, tjedno, mjesečno, godišnje? a što muškarca (opet ću molit brojčani ekvivalent)? kako je ovo dejting sajt koji počesto uključuje i sex (ta ljudi smo), mislim da je ovo pravo mjesto za razgovor i priču o tome. znam da to ne možete niti na jednom drugom portalu, pa eto vam prilike....ostajte mi dobro, čitam vas nakon radnog vremena!

p.s. mogu o tome pisati i oženjeni, u vezama...jer i oni mogu bit promiskuitetni, kaj ne? il je to samo za nas solere i slobodne strijelce?

Uredi zapis

19.11.2014. u 12:04   |   Editirano: 19.11.2014. u 12:05   |   Komentari: 112   |   Dodaj komentar

REKOH, OPROSTILA AL NE I ZABORAVILA

Mislila sam ti napisati pismo, više mail. Ali nisam. Ponekad započnem tako priču sama sa sobom kao da pričam s tobom. Unatoč učestalosti takvog pričanja s tobom bez tebe, danas ti rekoh da mi nedostaju naši razgovori. Osjećala sam da dan nije dobar. Unatoč naše mjesečnice (ne znam kak bih rekla, jer nije godišnjica)! Gotovo da si popizdio na spomen datuma. Kažeš lijepo ti je samnom. I kao da sam znala da je 18. dan ovog mjeseca samo povod. Kao da sam znala da tek s večeri stiže...plima osjećaja? Popila sam radler s tobom, poneka suza onako u prolazu. Pitao si me da pričam? A nisam znala što, kako, koliko. Kad je toliko! A navikla sam ne pričati do li sa sobom. Jer nemam s kim. Desetljećima već. Jer moje kćeri su ipak samo moje. Upravo sam večeras upitala za oca njihova, kako je? Je li zdrav? Što radi? I svježi jarunski zrak nije bio dovoljan da otpuhne svu odsutnost. Jedna ide na Kranjsku goru a druga na Dugi otok. Čuvati će mačke uzajamno. Biće da sam zato izopčena jer imam pesa? Kako djeca teško praštaju roditeljima? Ja sam svojoj majci već poodavno. Eto, za koji dan samo što neće 80 i neki. Pitam ih kada će do bake? Podsmješljivo se pogledaše! Ta one su mlade, pune života, imaju svoje brakove, užitke. Rekoh da mi je žao što ju ne posjećuju, što ne razumiju o čemu pričam? No, razumjet će za npr. 30 ljeta kad ja budem (ako budem) negdje drugdje. Tada će one biti ja! A bilo je samo piće u pitanju. I znala sam da će nešto krenuti po zlu. Tebe sam otpravila ali nevolja me dočekala iza ugla. Zašto još uvijek tako boli? I zašto su djeca podsmješljiva prema roditeljima? Valjda bi najprije sama trebala biti roditelji? Ili su oni puno više čitali u knjigama? Pa znaju. No dobrota, ljepota se ne upija niti uči iz druge ruke. A knjige jesu druga ruka. Tamo je netko napisao svoju prvu ruku..iskustva! No, nemam čemer niti jad. Još manje mržnju, srdžbu. Eto, čitam danas vegu i žao mi opet! Znam da bi bila sretna da tuguje zbog (mojih) kćeri! No, nema ih! Zato i toliki jad i srdžba prema ljudima. Voljeti ljude (pa i vlastite) unatoč boli koju nam zadaju, nije baš pametno. No, ponekad nam ništa drugo ne preostaje? I tako nisam niti pismo, niti mail. Samo blog. S njim se već podulje družim. Netko popije tabletu prije spavanja, netko gutljaj vina a ja...blog. Možda i ovaj nije pristojan ko većina mojih (kaže vega) no ja mogu nepristojno pisati, ali se ne mogu tako ponašati. U stvari, žao mi je tih mladih ljudi. U tridesetima ili nadomak nemaju nit kučeta nit mačeta! I nije mi žao moje mladosti. Dapače, kao da sam tek pred koje desetljeće svjesna sebe..svojeg jastva! Koje što više odlazi, sve ga više ima! Sve više biva...nebivajući!
(blog 31.10.2010.)

ovo je blog s povodom, al ne u povodu! čitajuć komentare na božinom blogu (osobito ne mogu zaobić krelceta i njegov osebujan smisao za...ha ha..."ljepotu" dotične vege), želim samo reći boži da je prilčno odmjerena a to sam uvijek cijenila kod nje, iako nikad nisam razumjela kako može bit s vegom? imaš jednu dozu...stare duše, božo! no, doni svaka čast, zato se valjda i zoveš...donom. iako sve ovo nema veze s vama, blogom...već samo samnom! to je ipak samo moja dobra priča (ma koliko vi šutjeli o tom)! četiri godine nakon sve je drugačije. čak i baka (u stvari, ovo je blog poradi zloće makar se ona zvala ... vegom, mamom...etc)!

Uredi zapis

18.11.2014. u 21:46   |   Komentari: 7   |   Dodaj komentar

STIKSO I KRELCE JAVNO VAS PROZIVAM (koji ste mi nosili tortu na ročkas pa je pretpostavka da ste informirani?)

"....a kad se uživo sretnemo, i o izgledu, iako je ovo zadnje bilo isprovocirano LAGANJEM stare ofucane mačke ex-sisate plavuše, koja je napisala na blogu da sam, kajaznam, ni ne sjećam se više, niska? Što nisam. Pa sam ja napisala kakva ona jest: starica utegnuta u odjeću u koju se jedva utrpala, koja otkriva sve mane, a ne vrline, izblijedjela, blesava, zaokupljena svojim idejama o sebi i kak bi svijet trebao funkcionirati, a trebao bi funkcionirati onako kak je NJOJ funkcionirao dok je zbilja bila blentava sisata plavuša, tj. vrlo privlačna muškarcima koji vole radodajke takvih atributa. Šteta što ih nije bolje iskoristila. Da su sise manje, a mozak veći, mogla se osigurati do kraja života.

Nažalost, naša mai nije niš oplodila osim svojih dvaju jaja, jer da jest, ne bi sama sebi ovdje dijelila komplimente i non-stop citirala vlastite komentare i zapise, nego bi spokojno pričekala da to učini netko drugi; a bi, da se ima čemu komplimentirati. Ovak riče misleći da zvuči kao tigrica, a zapraf je ofucana stara mačketina koja prekapa po kontejnerima i žica po dvorištima..."

dakle, javno vas pozivam da se izjasnite glede ovog zapisa veginog? je li on točan ili nije? je li on dobrohotan kao i sva vega inače? ako jest, molim da to i napišete, a ako nije da opet to napišete!
u protivnom, ak se ne oglasite smatrat ću da se slažete s njom i ovim što je napisala, iako mi je to sporedno. no, imajte jednom muda i budite to kaj niste i recite što mislite, iako ste sve već rekli na veginom blogu! dakle, iz ovog njezinog zapisa doista je vidljivo kako je"benigna" vega napadana od svih i svakog a ona sirota, samo piše blogove! ma fuj i sram vas bilo!

Uredi zapis

13.11.2014. u 22:55   |   Editirano: 13.11.2014. u 23:00   |   Komentari: 19   |   Dodaj komentar

REČE STIKI ĐORĐI I OSTANE ŽIVA (mislim virtualno se ubila i postala msirena)

"e, a onda recimo gledam koke i mai kako su ti se grupirale.
al nije to zato što si divna i prekrasna, nego zato što si ti njihova štakica za mlaćenje.
i mlatiš umjesto njih po boži i vegi.

njima se to više baš i ne da, ali im je ziher smiješno kad onak kočijaški psuješ vegi ili nekome.
Autor: msirena13.11.2014. u 14:46 "

hm, kad netko polazi od krive premise da je netko nekom važan (meni georgi, jer u kokino ime nemrem govorit, no sumnjam da jedna znanstvenica ima vremena pratit te traktate?) i da o nekom brinem tj pratim njegov društveno politički angažman na iskrici (kako inače objasniti traktate koji mjesecima već izlaze by stiki/msirena vs georgi oliti paške) tada su i zaključci pogrešni! jasno mi je da se svaka grupa sastoji od jedinke, but stiki, zaboravila si da u ovom slučaju (mom i koke o.p.) jedinke koje su okorjeli individualci teško mogu bit samo ovce u čoporu koje bleje? čak i poradi druge ovce, jer iskreno, ja mislim da je paške isto jedinka koja se nikak i nigdje ne uklapa med iskričave ovce i dotični tor! e sad, jasno je da te i takve jedinke koje svakom kažu kaj misle (i kad ne misle) nikako ne nailazi na plodno tlo barakaša! pri tome mislim na one curke koje su davnih dana tj. kad se kalio čelik iskrice bile već tu i još su tu (tipa stikse, cc i još nekih prvoboraca) i samo zato misle kak su i da jesu alfa i omega bloga. i stoga je njihov lik i djelo apsolutno zanimljiv svim i svakim pionirima, omladincima i ostalim dođošima na iskricu? jednako tako pitanje je kako se netko (poput koke, mene ili mlađahne georgi) drznuo nešto reć kontra vege? svako uzvraćanaje na njeno oblajavanje, blaćenje, palucanje i ostale inkriminacije kojih je ovih godina bilo i previše (pri tome me zabole jel netko pije ili ne) tako da bi se i maćeha iz domaćih zasramila, smatra se uvredom za blošku intelektualnu elitu? pri tome uopće nisu rekli zakaj su elita? jel po godinama (ima i većih doajena), jel po pameti i obrazovanju (ne sjećam se da sam primijetila da itko od navedenih ima neku titulu mr dr ili nekaj slično osim svog zvanja tj. profesije što samo po sebi znači jedino to da bi trebali profesionalno odrađivat svoj posao?). Btw stiki žao mi je što sudiš po sebi i misliš da ja (za koku ne znam) mora upogonit druge ljude kako bi sama postigla neki cilj? ta ja sebe smatram jako plodonosmom i sposobnom upravo glede riječi. dapače, nisam uopće skromna već mislim da sam jedna od rijetkih, ako ne i najbolja, u tom? stoga mi djevuška đorđi uopće nije prikladni štam za mlaćenje, već više mi dođe ko neka šiba mladica? a ja ne volim krivit mladice već ih volim samo gledat i ponekad nešto reć...bodrit il pokudit....bez imalo namjere za slavom, zaslugama ili čime? naprosto si pridajem preveliku važnost i to je jače od mene. time si definitivno potcijenila georgi (koja te bistrinom uma i visprenošću ipak šije za neko koplje) a precijenila koku i mene! no, u jednom si sigurno u pravu, a to je da mi se doista više neda ne samo općiti s vegom (a vidim da je i njoj dojadilo opanjkavat mai pa je štafetu prepustila rexu) već ne trošit niti ikoju riječ poradi nje. za koku ne znam jer štoš nismo sijamski a nit pupčana nam nije nešto uvezana a još manje ukoričena! i daj stiki sjaši s đorđi...jer fakat se pitam (tj pitam te) zakaj na toj curi jašiš evo već cijelo jedno polugodište? ta i djeca bi već ispravila jedinicu u školi a kamoli ti odlikašica da nisi navčila da je bespotrebno za prolivenim mlijekom citirat tina svakidašnjom jadikovkom? a i ergoslav nije neki vrijedan tolkih riječi ovdje na blogu? jebemu miša, da je umro već bi ga oplakale i odžalile? no, kako vam drago (reko bi moj šeki)...samo dajte vas dvije (ili kolko već)...nekima je to zabavno! meni otužno no još uvijek bolje od većine tekstova ovdje. i nemrem te na kraju ne pitat: zakaj misliš da je neka vega ili boža neki faktor u mom životu? da me sada pitaš kako im je ime ne sjećam se niti jedne niti druge...a bogme nit tvoga? nit krelcetova. a pekli ste mi tortu za ročkas i družili smo se jednoć! čak bih morala prebrat po mozgu i egoslava? sve u svemu...tempi pasati!

Uredi zapis

13.11.2014. u 20:12   |   Komentari: 71   |   Dodaj komentar

ZGODAN, SPOSOBAN, PAMETAN, BOGAT

to je ovaj mali tedeschi! e da nije jedan od rijetkih, gdje bi nam bio kraj? ovak, kraj nam je blizu!

Uredi zapis

12.11.2014. u 22:25   |   Editirano: 12.11.2014. u 23:03   |   Komentari: 48   |   Dodaj komentar

KRELČE!

glede tvoje današnje opaske o mom premiumu i mojoj nebrizi za druge, mogu ti podastrijet samo dva (a bilo ih je tih dana puno više te mogu još al mi se neda) zapisa ovdje na blogu, kada je uvedeno plaćanje i premium! pa bih voljela tebi u čast zapalit neku svijeću ili kaj ako si i ti tada (ili bilo kada napisao neko otvoreno pismo iskric ili bilo koje slovo o premiumu, blogu i ostalim iskričarima te pravdi za sve?

OTOVRENO PISMO ISKRICI
čitajući jutros otvoreno pismo rudanice (V. Rudan) jadranki kosor nisam odoljela i ja ne napisati takvo. ali ovdje. jebeš ovu državu, jebeš sud po kojem narod nije iznad vlasti...već treba njoj služiti. tko jebe narod koji je rekao da oće referendum. tko jebe iskricu koja oće pare. njezino pravo. ali moje da ne želim znati tko kako s kime zašto (premium usluge). kak reče jedan bloger ovdje...želim se sama uvjeriti tko je tko...iskrica i ovaj virtual svijet mi je samo metoda, način, put do....osobe! ovo s iskricom me podsjeća na famoznu izreku: put u pakao popločen je najbojim namjerama. iako sumnjam da ih je iskrica čak i imala. ali će zasigurno završiti u paklu. vjerojatno i ovo moje pismo. zadnje vrijeme sam stalno pisala ljubvna pisma, eto sad došlo vrijeme i na otvorena. a potom ću sve i...zatvoriti. nadam se ne i mene. koja sam cijeli život nešto rogoborila. bit će da sam francuskinja po mentalitetu, vokaciji što li? eto oni na ulicama...ne daju se. i tamo policija tuče, ali javnost i mnijenje se ne daju...drže do sebe. a radi se samo o dvije godine povećanja staža za odlazak u penziju. kaj bi oni učinili da im uzmu referendum. mislim da bi kolektivno odselili na drugi planet. pa nek se jebe sam sa sobom i taj sarkozy, patuljak od muškarca. baš se pitam s kim bi jadranka da mi odemo? a s kim će iskrica? jebe mi se (zato)! (objavljeno 21.10.2010. u 9:35, Komentari: 26)

PONAVLJANJE - JAVNI APEL
malo malo pa moram pisat ovdje neke prosvjedne note...pa eto tako sada javno apeliram na vas iskričare....ja ću otići...ne stoga što mi se to hoće, već stoga što nakon četiri godine ne želim biti ničija roba...osobito ne iskričina. pa da ona trži mnome....o tome sam javno već rekla svoje mišljenje kad su počeli s premium uslugama...ali ovo sada je javna sramota...plaćati internet? pa gdje toga ima....stoga rajo moja...harač onaj jadrankih upravo ukidaju u studenom, a sad bi ovdje ovaj...što se mene tiče..jok! a vi kako vam drago...dakle,dali su nam dva tjedna gratis...a potom...brisidba! bilo bi zgodno to obaviti u isti dan...nas jedno barem sto hiljada....jer kaže da nas ima i više...pa ja eto počinjem odbrojavanje...15....

(objavljeno 19.10.2010. u 22:46Komentari: 3)

Uredi zapis

12.11.2014. u 17:52   |   Komentari: 9   |   Dodaj komentar

LOG

ob treće obljetnice tvoga odlaska i mog posljednjeg ljubavnog pisma tebi, popit ću čaj od đumbira s nešto kurkume i opet ti napisat ono isto pismo! pustit ću tvoju i moju omiljenu pjesmu

nedaj se ines /r. šerbedžija

Link

POSTHUMNO

Moje ljubavno pismo tebi! Nisam ti ga stigla reći iako sam danima već smišljala kako da ti ga prišapnem. Zatekla me tvoja smrt. Na nekom zidu u prolazu hodnika visilo je tvoje ime. Iako sam se silno željela oprostiti od tebe, bog je valjda smislio tolko drugih načina. Pa sam podigla pogled u nebo šetajući pesu i ugledala pticu ponad sebe. Upalila sam i svijeću za stolom dok sam ručala. I pričala sam jedući s tobom. Za tim istim stolom i istim pogledom na Plješivicu. Dok smo još pričali i objedovali. Potom smo otišli. I valjda zato što smo se silno voljeli nije bilo moguće opet doći. Ljudi kad su ravnodušni onda mogu učiniti i pokoji korak previše. Kad nisu, i onaj nužni čini se nemogućim? I imam milion razloga da te pitam zašto? Zašto se nisi oprostio od mene, nas? A onda, znam da smo se davno oprostili i ostali živjeti svaki na svojoj obali. Tvoj ponos nije htio niti danas dok si odlazio reći mi: dođi! A ja nisam znala biti veći čovjek od tebe i naprosto doći. Ipak ostajemo mi! Davno, rekoh: kad mi dođe zadnji čas zovnut ću te! Nažalost, ti nisi mogao! Zastala sam danas, oko podneva (ne znajući tad još da te već nije bilo), dva puta i pogledala na prozore ponad Britanca sjećajući se koliko smo tamo dana i noći probdjeli, ljubeći se i voleći se, koliko tuge i jada bje na toj adresi. Kao i suvišnih lica. Sada nema nikoga, čak ni prozori nisu ofarbani. No, kao i toliko puta čovjek tek post festum razaznaje svoja stanja, slutnje, neke znakove i postupke. Sinoć sam trebala napisati svoj odgovor odvjetnici, jer reče ona: bizu smo nagodbe? Voljeli smo se dugo, predugo, puno, previše....za ljudski vijek, jer i živjeti 20 godina je dovoljno, a kamoli voljeti se! Valjda zato i nismo mogli sačekati kraj? Za razliku od tebe koji si sav svoj jad i čemer ostavio u sebi, ja sam se okrenula svijetu. Ponekad je dobro svu svoju nutrinu podijeliti ovako sa neznancima. Puno lakše nego sa najmilijima, dragima. I tako često sam te htjela nazvati, pitati te kako si? Ili ti reći kako sam! Ali obično sam odustajala ne imajući hrabrosti još jednom doživjeti da me poniziš, povrijediš, uvrijediš? Ne stoga što me nisi volio, već stoga što si više volio sebe ili što nisi mogao biti drugačiji ili što sam ja tebe voljela previše? Oprostila sam ti već dugo. Ti meni nisi. Ponio si to sa sobom! Ali u plamenu svijeće u onom jezičku koji je plamtio ka nebu osjetila sam tvoje riječi: oprosti mi! Moje riječi: oprosti mi! Voljela sam te ko nitko nikad, ko nikog, volio si me ko nitko, kao nikad nikog! Ali ljubav nije dovoljna za ostati. Ali je trebala biti za sići zajedno, a nije! No i takva nedostatna, najviše je što je bilo. I sada kada te nema....ima te u meni, nama!

„....Ali, kad od neke davne prošlosti, nakon smrti mnogih stvorenja, nakon uništenja raznih stvari, više nema ničega, ipak još dugo ostanu miris i okus, sami, krhkiji ali još življi, postojaniji, vjerniji, poput duša, pa čuvaju sjećanje, očekivanje i nadu, na ruševinama, nepokolebljivo noseći na sebi svu golemu građevinu uspomena..."

Uredi zapis

10.11.2014. u 22:32   |   Editirano: 10.11.2014. u 22:56   |   Komentari: 2   |   Dodaj komentar

CIJELI TJEDAN LAŽI

laži me
a. vuica
Link


plavi orkestar
ako su to samo bile laži
Link

i tak cijeli tjedan samo pjevušim ove dvije pjesme...a nije da imaju kakve veze? osim kaj lažem samu sebe ha ha...a tko ne? a jutros sam tak dobro raspoložena...sinoć čagala do sitnih sati, manje no što sam željela a više nego što sam mogla! i tako je dobar osjećaj kad stalno ponavljaš dobre stvari (mislim na ples koji mi tak godi)! a ima i dobrih komada...stvarnih, a ne virtualnih ko ovdje? sve u svemu, dobro vam subotnje jutro uz kafe!

Uredi zapis

08.11.2014. u 9:07   |   Editirano: 08.11.2014. u 18:43   |   Komentari: 19   |   Dodaj komentar

O KAFICI UZ KAFICU (MESAR OD CAFFEDOLCE)

citiram te, kaficedolče.."Neke žene stvarno bi trebale biti pristojnije, nije ni čudo što tu frajeri svašta umišljaju kako mi maštamo o kurcu i sličnim njihovim darovima, kad to fakat nije istina."
hm..kafica, meni žal kaj kod tebe to nije istina, no drago mi je kaj je kod mene to istina (da maštam o kurcu i da mi znači) ha ha...no slažem se s tobom da to nema veze s...mesarom i komadom mesa!
btw daj mi malo pojasni svoj izričaj da ti treba muškarac s kojim bi se osjećala "...kao da si se vratila doma?" pa kaj si nekam otišla da te muškarac treba vratit...doma? zakaj se solo nemreš osjećat kao da si doma? hm...zakaj žene tek uz muškarca se osjećaju...cijelom? jel to neka falinga u nama? hm...ne sviđa mi se ta ovisnost! što ne znači da nisam prečesto i sama ovisna? btw još jedan sud iza mene, a ispred vikend? hm...baš se pitam hoće li ovaj donijeti nešto novo? bojim se ipak samo...deja vu!

Uredi zapis

07.11.2014. u 17:25   |   Editirano: 07.11.2014. u 17:39   |   Komentari: 21   |   Dodaj komentar